forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-01, 06:37:44

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
668977 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Cukrzyca
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 176 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Cukrzyca  (Przeczytany 1629722 razy)
Stat
Go

Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1040 : 2011-09-05, 17:08:13 »

Stat,
jak nie jeden jesteś chory na podane CYFRY, a cyfry w zależności od organizmu i zapotrzebowania organicznego są ...

Więc na jakiej podstawie sądzisz, że ja jem za dużo białka?
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1041 : 2011-09-05, 17:11:30 »

Nic nie sądzę w sprawie jedzenia przez ciebie za dużo białka, ponieważ tego nie napisałem, a białka masz jeść optymalnie.  Very Happy
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72106

« Odpowiedz #1042 : 2011-09-05, 17:56:10 »

....tłuszcz podnosi poziom węglowodanów tylko w przypadku zjedzenia zbyt dużej ilości białka!

Mógłbyś to jakoś prościej wytłumaczyć? Tak dla "blondynki"... Cool Laughing

Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1043 : 2011-09-05, 18:07:34 »

Nic nie sądzę w sprawie jedzenia przez ciebie za dużo białka, ponieważ tego nie napisałem, a białka masz jeść optymalnie.  Very Happy
A kto to napisał za Ciebie
tłuszcz podnosi poziom węglowodanów tylko w przypadku zjedzenia zbyt dużej ilości białka!
...
, akurat tu i w tym miejscu, gdzie mowa była o wpływie tłuszczów na cukier?
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1044 : 2011-09-05, 18:31:55 »

... a białka masz jeść optymalnie.  Very Happy

Określ więc co znaczy w/g Ciebie "optymalnie". Potrafisz?
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1045 : 2011-09-05, 19:34:33 »

Stat,
jak nie jeden jesteś chory na podane CYFRY, a cyfry w zależności od organizmu i zapotrzebowania organicznego są następujące BTW jak 1:1,5:0,5 przy stukaniu w klawiaturę, 1:2,5-3,5-0,5 przy umiarkowanym wysiłku fizycznym i 1: 3,5-8 i więcej:0,5 przy inteensywnym wysiłku fizycznym. To więcej wynika wyłącznie w okresie powysiłkowym, aby uzupełnić zapasy.
Dlatego, gdy ktoś twierdzi, że DO to 1:2,5-3,5:0,5, czy jest jedno DO dla wszystkich jest ignorantem dietetycznym i może sobie zaszkodzić. Mądrością zaś jest w praktyce dostosowanie dla swojego organizmu takiej proporcji między BTW, aby jak najlepiej dostosować ją do potrzeb własnego organizmu. W 95% jest to proporcja BTW lub BWT, jak 1:2,5-3,5-0,5 wyrażone w gramach, a nie % energii.
Ale nie tylko Dietą Optymalną zdrowy człek żyje...  Wink Mr. Green

Wojtek teraz próbujesz wszystko zagmatwać. Przecież ja nigdzie nie stwierdziłem iż swoje spostrzeżenia opieram na jakichś wartościach przypadkowych. Od ponad 40 dni prowadzę "monitoring" ciągły mojej diety, ale nie tylko - także i innych dolegliwości oraz aktywności fizycznej wraz z czasem. Dużą część z tego wysyłam tutaj na forum. Więc chyba umiesz wyciągnąć jakąś średnią zamiast bazować na wartościach skrajnych. Chyba dlatego właśnie dr Kwaśniewski  przywiązywał tak dużą wartość do proporcji składników odżywczych i chyba nie po to by tacy jak Ty próbowali wszystko poodwracać do góry nogami i zagmatwać. Powinieneś nauczyć się wyciągać z nich jakieś wnioski.
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1046 : 2011-09-05, 20:24:15 »

tłuszcz podnosi poziom węglowodanów tylko w przypadku zjedzenia zbyt dużej ilości białka!

A gdzie pisze, że TY jesz za dużo białka?  Shocked
"tłuszcz podnosi poziom węglowodanów tylko w przypadku zjedzenia zbyt dużej ilości białka!" - jest stwierdzeniem faktu biochemicznego i niczym więcej!
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1047 : 2011-09-05, 20:27:14 »

... a białka masz jeść optymalnie.  Very Happy

Określ więc co znaczy w/g Ciebie "optymalnie". Potrafisz?

Jasnowidzem nie jestem, ani Kaszpirowskim, czy innym medium "leczącym" przez skapa, czy na podstwie zdjęcia, bo to nie czary.
Cukrzycy się nie leczy przez klawiaturę...  Confused
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1048 : 2011-09-05, 20:29:16 »

A gdzie pisze, że TY jesz za dużo białka?  Shocked
"tłuszcz podnosi poziom węglowodanów tylko w przypadku zjedzenia zbyt dużej ilości białka!" - jest stwierdzeniem faktu biochemicznego i niczym więcej!

Tak to miało wyglądać, ale ...  Very Happy
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1049 : 2011-09-05, 20:31:07 »

Stat,
jak nie jeden jesteś chory na podane CYFRY, a cyfry w zależności od organizmu i zapotrzebowania organicznego są następujące BTW jak 1:1,5:0,5 przy stukaniu w klawiaturę, 1:2,5-3,5-0,5 przy umiarkowanym wysiłku fizycznym i 1: 3,5-8 i więcej:0,5 przy inteensywnym wysiłku fizycznym. To więcej wynika wyłącznie w okresie powysiłkowym, aby uzupełnić zapasy.
Dlatego, gdy ktoś twierdzi, że DO to 1:2,5-3,5:0,5, czy jest jedno DO dla wszystkich jest ignorantem dietetycznym i może sobie zaszkodzić. Mądrością zaś jest w praktyce dostosowanie dla swojego organizmu takiej proporcji między BTW, aby jak najlepiej dostosować ją do potrzeb własnego organizmu. W 95% jest to proporcja BTW lub BWT, jak 1:2,5-3,5-0,5 wyrażone w gramach, a nie % energii.
Ale nie tylko Dietą Optymalną zdrowy człek żyje...  Wink Mr. Green

Wojtek teraz próbujesz wszystko zagmatwać. Przecież ja nigdzie nie stwierdziłem iż swoje spostrzeżenia opieram na jakichś wartościach przypadkowych. Od ponad 40 dni prowadzę "monitoring" ciągły mojej diety, ale nie tylko - także i innych dolegliwości oraz aktywności fizycznej wraz z czasem. Dużą część z tego wysyłam tutaj na forum. Więc chyba umiesz wyciągnąć jakąś średnią zamiast bazować na wartościach skrajnych. Chyba dlatego właśnie dr Kwaśniewski  przywiązywał tak dużą wartość do proporcji składników odżywczych i chyba nie po to by tacy jak Ty próbowali wszystko poodwracać do góry nogami i zagmatwać. Powinieneś nauczyć się wyciągać z nich jakieś wnioski.

Nie! Ja tylko usiłuję chronić czytelników wątku "Cukrzyca" przed błędami, które popełniasz, aby cię nie naśladowali!  Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #1050 : 2011-09-05, 20:43:47 »

To może napisz Wojtek co według Ciebie "Stat" powinien zrobić...

renia
Hero Member

« Odpowiedz #1051 : 2011-09-05, 20:46:33 »

...dać sobie spokój z pomiarami? ...udać się do lekarza? ...potrzeć bardziej na jakość produktów niż nie na ilość...?

renia
Hero Member

« Odpowiedz #1052 : 2011-09-05, 20:47:40 »

miało być - niż na ilość...

WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1053 : 2011-09-05, 20:51:52 »

Sam sobie nie da rady z wyregulowaniem chwiejnych poziomów cukru!
Tylo dobry lekarz optymalny może pomóc, ale niewirtualnie! NIEWIRTUALNIE!  Confused
Arkadia się kłania. I to renomowana, a nie podróba typu czarny włos w kropli krwi, czy jakoś tak...  Confused
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1054 : 2011-09-05, 21:13:03 »

Tylo dobry lekarz optymalny może pomóc, ale niewirtualnie! NIEWIRTUALNIE!  Confused
Arkadia się kłania. I to renomowana, a nie podróba typu czarny włos w kropli krwi, czy jakoś tak...  Confused

Czyli zmieniłeś zdanie jak widzę? Do wczoraj z Twoich szczątkowych wypowiedzi wynikało, że cukrzycy u mnie nie ma, że za dużo białka, że w ogóle to jestem za głupi i za leniwy do tego, ponadto dzidziuś jeszcze, a teraz tylko Arkadia mi może pomóc? Hmm. To jest ciekawy sposób na autoreklamę. Wzór do naśladowania. Przyznam, że wiele lat spędziłem na zachodzie, ale takich pomysłów marketingowych jeszcze nie widziałem, a nawet nie słyszałem.
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1055 : 2011-09-05, 21:18:51 »

Biedaku, ale jesteś zakompleksiony!  Shocked
Ale to twój problem...  Very Happy
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #1056 : 2011-09-05, 22:19:56 »

Start - w/g mnie żle się odżywiasz. Jesz tak jak w miarę zdrowa osoba która przeszła na DO. W Twoim przypadku trzeba jeść optymalnie ale nieco inaczej niż Ty. W taki sposób jak obecnie skoków cukru nie wyleczysz.
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1057 : 2011-09-05, 22:46:45 »

Wyraziłeś tu pogląd, który stoi w sprzeczności z tym co uważa dr Kwaśniewski. (Nie 1-wszy raz z resztą). Byłoby okey, gdybyś jednak potrafił uzasadnić to co próbujesz tutaj ludziom tutaj przekazać. Ty jednak tego nie potrafisz a uparcie starasz się wszystkim wpierać to czego sam nie jesteś w stanie zrozumieć. Może i czegoś się tam na pamięć nauczyłeś, ale daleko to stoi od tego co moglibyśmy nazwać wiedzą. Ty po prostu nic z tego nie rozumiesz, nic nie potrafisz z tego co piszesz ani udowodnić ani uzasadnić rzeczowo. Przypomnę Ci jeszcze co na ten temat napisał dr Jan Kwaśniewski:
Cyt.:
- "Leczenie może być bezpiecznie stosowane w warunkach domowych." - chodzi tu o cukrzycę typu II oczywiście - "Żywienie optymalne" 1999 (str. 124)
- "Przyczynowe leczenie cukrzycy typu II polega na około 10-ciokrotnym zmniejszeniu spożycia węglowodanów i zastąpieniu ich przez tłuszcze. Powinnny to być tłuszcze o najwyższej wartości biologicznej: żółtko jaja, szpik kostny, łój wołowy, słonina, masło, śmietana o wysokiej zawartości tłuszczu. Leczenie takim tłuszczem jest bezpieczne, zawsze skuteczne, może być prowadzone w warunkach domowych, a wyleczenie cukrzycy uzyskuje się praktycznie u każdego chorego w okresie od 3 tygodni do 3 miesięcy, bardzo rzadko dłuższym." - "Tłuste życie" str. 84
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1058 : 2011-09-05, 23:04:50 »

Start - w/g mnie żle się odżywiasz. Jesz tak jak w miarę zdrowa osoba która przeszła na DO. W Twoim przypadku trzeba jeść optymalnie ale nieco inaczej niż Ty. W taki sposób jak obecnie skoków cukru nie wyleczysz.

To już słyszałem. Ale prosiłbym bardziej konkretnie i z uzasadnieniem - bo dalej nie wiem co tak na prawdę robię źle. Jeśli wracasz do ilości białek to proszę zobacz moje wcześniejsze posty by się przekonać jaki był tego efekt. Ograniczanie białek przerwałem bo nikt nie potrafił tego w żaden sensowny sposób uzasadnić, a w przypadku jak mój uprawianie sportu i utrata energii rzędu 1000-2000 dziennie z tego tytułu powoduje, iż organizm potrzebuje zwiększonej a nie zmniejszonej ilości białek. Też nigdzie nie udało mi się znaleźć, żeby dr Kwaśniewski zalecał tak drastyczne ograniczenia białek jak być może stosują niektóre Arkadie.
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #1059 : 2011-09-06, 07:00:27 »

Cytować każdy może jeden lepiej, a drugi gorzej...  Wink Very Happy
I tyle mam do powiedzenia od siebie... 
Strony: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 176 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 19 zapytaniami.