forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 00:50:56

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Cukrzyca
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 177 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Cukrzyca  (Przeczytany 1650448 razy)
WojciechS
Go

Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #300 : 2009-03-24, 18:28:40 »

A ja nie robiłem prawka, bo zawsze mnie wozili.  Cool
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #301 : 2009-03-24, 18:31:10 »

wow, nie wiesz co tracisz, jazda samochodem to prawdziwa przyjemność, jesteś niezależny.
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #302 : 2009-03-24, 18:43:48 »

viola44
całe życie jeżdżę "taxi", bo to znacznie taniej i przyjemniej wychodzi.
Tylko w Polsce nie lubię latem "taxi" z przypadku, bo nie wszystkie mają jeszcze klimatyzację i trzeba wyraźnie powiedzieć, że zamówiony samochód ma być z klimą! Sad Ale z drugiej strony ma to też i zaletę, bo polskie "taxi"graty po mnie nie przyjeżdżają.
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #303 : 2009-03-24, 19:03:57 »

viola44
całe życie jeżdżę "taxi", bo to znacznie taniej i przyjemniej wychodzi.
Tylko w Polsce nie lubię latem "taxi" z przypadku, bo nie wszystkie mają jeszcze klimatyzację i trzeba wyraźnie powiedzieć, że zamówiony samochód ma być z klimą! Sad Ale z drugiej strony ma to też i zaletę, bo polskie "taxi"graty po mnie nie przyjeżdżają.

Wiesz, jesteś mężczyzną, więc nie bierzesz pod uwagę tego, że taksówkarzowi może "odbić" i zechce wywieść Cie do lasu Sad niekoniecznie na zbieranie jagód, pewnie przesadziłam w tym momencie ale zawsze jak wsiadałam do taxi, było to lata temu, to jakieś takie kudłate myśli mi przez głowę przechodziły i modliłam się żeby dojechać szczęśliwie.  Very Happy zawsze podziwiałam dziewczyny które łapały "okazje", przecież to naprawdę jest ryzyko.
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #304 : 2009-03-24, 19:17:03 »

zechce wywieść Cie do lasu

Nie można zakładać, że każdy taxi driver zrobi zaraz taką "niedźwiedzią przysługę", jak i że każdej kobiecie się to ewentualnie nie spodoba. Nigdy nie słyszałem o zgwałconych kobietach przez taksówkarza, ale o zamordowanych taksówkarzach i owszem.
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #305 : 2009-03-24, 19:17:59 »

...jest takie mądre przysłowie ...

może:
"jesteś tym, co uwielbiasz jeść?"  Laughing
he , he ja pierwsza byłam Very Happy  ...plagiaty są niezauważalne  Twisted Evil
admin
Go

Email
« Odpowiedz #306 : 2009-03-24, 19:46:01 »

scinałam zakretny, i tak zdałam i to za pierwszym razem

http://video.google.pl/videoplay?docid=-6958572959486365846&hl=pl - ale chyba nie aż tak viola44 ścinałaś? - "zawracanie na rondzie" Shocked i "...po czarnym asfalcie...". Laughing
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #307 : 2009-03-24, 19:52:24 »

http://video.google.pl/videoplay?docid=-6958572959486365846&hl=pl - ale chyba nie aż tak viola44 ścinałaś? - "...po czarnym asfalcie...". Laughing
Very Happy Very Happy jeszcze gorzej ścinałam, ale wiesz miałam mini spódniczke a egzaminatorem był facet Wink
admin
Go

Email
« Odpowiedz #308 : 2009-03-24, 20:05:09 »

viola44
Go

Email
« Odpowiedz #309 : 2009-03-24, 20:18:38 »

Very Happy wow adminku, nie mogłes mi zrobic milszej niespodzianki, uwielbam ten kawałek, jak go słyszę nogi rwą mi sie do tańca i chce mi się życ ale nie dlatego że facet to...., tak naprawdę to od nas samych zależy kim jest facet..., mężczyzna jest wizytówka kobiety Very Happy
admin
Go

Email
« Odpowiedz #310 : 2009-03-24, 20:33:21 »

mężczyzna jest wizytówka kobiety ...

I na wspak. Very Happy
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #311 : 2009-03-24, 22:34:24 »

http://video.google.pl/videoplay?docid=-6958572959486365846&hl=pl - ale chyba nie aż tak viola44 ścinałaś? - "...po czarnym asfalcie...". Laughing
Very Happy Very Happy jeszcze gorzej ścinałam, ale wiesz miałam mini spódniczke a egzaminatorem był facet Wink

No to chyba zdalas, nie?  (juz to widze)
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #312 : 2009-03-25, 07:59:32 »

No to chyba zdalas, nie?  (juz to widze)

zdałam  poniewaz pojechałam całkiem dobrze.........koniec tematu.
adamgraza
Go

Email
« Odpowiedz #313 : 2009-03-25, 19:30:45 »

No , no dobrze nasza cukrzyca to nie samochód, chociazby czemu nie takie porównaniebyloby mozliwe .
Jakie paliwo wlejesz tak pojedziesz.
Od kilku dni biorę zastrzyki na kregosłup .Tabletki musiałam odstawić , bo rozbolal mnie zołądek i jelita.
Faktycznie grypa spowodowala ten stan zapalny
. Jestem w szoku , moja Pani dr. rodzinna sama dala mi skierowanie na kilka badań / do tej pory musialam to z niej czasem wydusić/
Do lekarza chodzę rzadko , bo nie ma takowej pptrzeby. Zostawiam tylko książeczkę w rejestracji  na wypisanie mi pasków do gl;ukometra.
Od wczoraj wiem że na przyszlosc musze tez zostawiać książeczkę z wpisanymi pomiarami cukrow.
Lekarz musi miec uzasadnienie do wypisywania pasków.
Jeszcze troche a mi ich nie przepiszą bo nie wykupuję leków na cukrzyce. Paranoja.
Ja cukrzyk ,ktory nie choruje , nie biore tabletek , insuliny , na razie nie mam powikłań cukrzycowych, placę skladki zdrowotne.  No tylko się wściec. Wkurzyła mnie okropnie.  Shocked
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #314 : 2009-03-27, 22:17:32 »

No , no dobrze nasza cukrzyca to nie samochód, chociazby czemu nie takie porównaniebyloby mozliwe .
 Jakie paliwo wlejesz tak pojedziesz.
 Od kilku dni biorę zastrzyki na kregosłup .Tabletki musiałam odstawić , bo rozbolal mnie zołądek i jelita.
 Faktycznie grypa spowodowala ten stan zapalny
. Jestem w szoku , moja Pani dr. rodzinna sama dala mi skierowanie na kilka badań / do tej pory musialam to z niej czasem wydusić/
Do lekarza chodzę rzadko , bo nie ma takowej pptrzeby. Zostawiam tylko książeczkę w rejestracji  na wypisanie mi pasków do gl;ukometra.
Od wczoraj wiem że na przyszlosc musze tez zostawiać książeczkę z wpisanymi pomiarami cukrow.
Lekarz musi miec uzasadnienie do wypisywania pasków.
Jeszcze troche a mi ich nie przepiszą bo nie wykupuję leków na cukrzyce. Paranoja.
Ja cukrzyk ,ktory nie choruje , nie biore tabletek , insuliny , na razie nie mam powikłań cukrzycowych, placę skladki zdrowotne.  No tylko się wściec. Wkurzyła mnie okropnie.  Shocked

Łoj! to mnie zmartwiłaś ...coś trzeba pokombinować z tymi paskami bo nam też to grozi  Sad .
Grażynko jakiego używasz glukometru?..ja "accu-hek go "..no i dobrze ,ze jestem na bieżąco z wiadomościami ...mniej więcej , bo wpadlibyśmy w panikę .Paski do tego glukometru skalibrowali do osocza krwi (były ustawione dotychczas do pełnej krwi), czyli teraz pokazują wyniki wyższe o 11% .
Producent informuje na swojej stronie ,żeby skonsultować się z lekarzem i ustalić nowe "normy"kiedy może wystąpić niedocukrzenie ...chole*a jestem zła!...a dlaczego tylko tę pozycję na  "-" a  o  "+" zapomnieli ?....czyżby teraz wartość najwyższa ..te okolice 100 zaczynały znowu topnieć?. ...musiałby ktoś mi wytłumaczyć łopatologicznie dlaczego wyniki teraz są wyższe.. przecież zawartość cukru się nie zmieniła , tylko osocze po "wirówkowaniu" daje 55% wartości pełnej krwi...

Fachowiec pilnie poszukiwany! i mile widziany Very Happy

A ! i ja jestem potencjalną chętną przy tych pomiarach ...przedtem miałam średnie wyniki 2 godziny po posiłku od 80-85 teraz łapię się na 100 ???...będę słodkim pączusiem ?.

uściski  Smile.

adamgraza
Go

Email
« Odpowiedz #315 : 2009-03-29, 15:45:15 »

Mari moim zdaniem to chyba tak do końca nikt nie wie jaki pomiar cukru ma być na czczo?
Mój aparat chyba jeden z najprostrzych ,nazywa się  Optimum Xido.
Jest bardzo prosty w obsludze ,jego druga zaleta -paski są tanie.
Może też poprzez specjalne paski  monitorować stężenie ciał  ketonowych we krwi
Nie kupuje ich bo są poprostu dośc drogie. Shocked
I jeszcze jedno jak mi wysiada bateria to przysylaja mi drugi / placilam tylko raz przy jego zakupie/
serdecznie pozdrawiam Grażyna.
adamgraza
Go

Email
« Odpowiedz #316 : 2009-03-30, 07:14:40 »

Mari znalazłam ciekawy artykuł w wątku ;Warto przeczytać;na temat insuliny.
Jest to wyklad dr. Ron Rosendale. Aż rozbolala mnie glowa .
Znalazłam przyczynę ciągłego niedoboru magnezu.Życzę miłej lektury, dłuuuuuugiej. Razz
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #317 : 2009-03-30, 16:46:18 »

Przeczytałam i wiesz co ? akurat idę jutro zrobić pozostałe wyniki , których nie robiliśmy od września ...od zmiany diety  Shocked to zapytam , czy zrobią nam poziom insuliny.. Czytałam o tym już kiedyś na necie i zdziwiłam się ,że badany jest tylko poziom cukru we krwi ,  a poziom insuliny pomijany ...no , ale tak naprawdę to mi to później umknęło..
Jestem jutro nastawiona na sprawdzenie bezpośrednie ..nie z proporcji cholesterolu ... proporcje między HDL i  LDL ..czy się poprawiły i trójglicerydy Sad...zobaczymy , czy ta dieta pomogła ...
Dodatkowo zrobię poziom żelaza i bilirubiny ...to  po raz pierwszy , a powinniśmy zaraz po wykryciu cukrzycy .
Ważne i pominięte przez nas ...USG wątroby...to tę cholerę podejrzewam za mącenie w organizmie męża nie trzustkę! .

Jak coś znajdziesz ciekawego to wklejaj stronkę oki?  Very Happy .

Nie pamiętam , czy Ci pisałam o ziele morwa biała ...susz z liści  ..w naszym przypadku jest super! ..Mąż pije ją  dwa razy dziennie i
już ten post wyżej o kalibracji pasków  Very Happy stał się dla nas nieaktualny hi,hi, bo systematyczne picie owej roślinki daje efekty i to spore!.

buziaki   Wink

adamgraza
Go

Email
« Odpowiedz #318 : 2009-04-03, 12:02:01 »

Mari  chcialam tez kupić te ziola ale tylko są w saszetkach.No nie bardzo mi smakuje ten papier. Ale mozna to wyrzucic i zaparzać same liście. Pomyslę.
Po tych pięciu zastrzykachtroche czulam się lepiej , myslalam ze jakoś się to rozejdzie. Ale guzik . Ból przeszedl wyżej i jest jeszcze gorzej. Mam nastepne zastrzyki + wit. B12 + trzy rodzaje zabiegow.
Ale ci wirus mi narozrabial. No nie wiem jak to sie skończy. Coś zle to widzę  Shocked
Mari
Go

Email
« Odpowiedz #319 : 2009-04-03, 21:28:26 »

Grażynko nie wiem jak ci pójdzie z tą morwą w saszetkach ,oby dała efekty , bo ja przed zakupem suszu z wygody zakupiłam w tabletkach i  'g'
pomagało ...może inaczej nie było widocznych efektów.
Tabletki się skończyły i nie spieszyło mi się z następnym zakupem , ale przechodziłam z mężem koło zielarskiego sklepu i mu zaiskrzyło w głowie ..przypomniało się o tej morwie . Weszliśmy i mają na stanie.

Jest to produkt firmy Dary Natury z Grodziska .Jak chcesz poczytać to wrzuć    www.darynatury.pl .
Kupiłam też inną składającą się z kilku herbatkę ekologiczną polecaną również cukrzykom.. z różnych ziół i  nie polecam.
Te produkty mają certyfikat.   

Oj! Grażko łobuzie wyłaź w końcu na słońce !..ach ! żeby wreszcie przyszło na stałe, może ono wypali ten cholerny ból , czego Ci życzę z całego serca .

ciepłe Smile i delikatne! Shocked  obściski .

Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 177 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 17 zapytaniami.