Autor
|
Wtek: Cukrzyca (Przeczytany 1650448 razy)
|
WojciechS
Go
|
A ja nie robiłem prawka, bo zawsze mnie wozili.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
wow, nie wiesz co tracisz, jazda samochodem to prawdziwa przyjemność, jesteś niezależny.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
viola44 całe życie jeżdżę "taxi", bo to znacznie taniej i przyjemniej wychodzi. Tylko w Polsce nie lubię latem "taxi" z przypadku, bo nie wszystkie mają jeszcze klimatyzację i trzeba wyraźnie powiedzieć, że zamówiony samochód ma być z klimą! Ale z drugiej strony ma to też i zaletę, bo polskie "taxi"graty po mnie nie przyjeżdżają.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
viola44 całe życie jeżdżę "taxi", bo to znacznie taniej i przyjemniej wychodzi. Tylko w Polsce nie lubię latem "taxi" z przypadku, bo nie wszystkie mają jeszcze klimatyzację i trzeba wyraźnie powiedzieć, że zamówiony samochód ma być z klimą! Ale z drugiej strony ma to też i zaletę, bo polskie "taxi"graty po mnie nie przyjeżdżają. Wiesz, jesteś mężczyzną, więc nie bierzesz pod uwagę tego, że taksówkarzowi może "odbić" i zechce wywieść Cie do lasu niekoniecznie na zbieranie jagód, pewnie przesadziłam w tym momencie ale zawsze jak wsiadałam do taxi, było to lata temu, to jakieś takie kudłate myśli mi przez głowę przechodziły i modliłam się żeby dojechać szczęśliwie. zawsze podziwiałam dziewczyny które łapały "okazje", przecież to naprawdę jest ryzyko.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
zechce wywieść Cie do lasu Nie można zakładać, że każdy taxi driver zrobi zaraz taką "niedźwiedzią przysługę", jak i że każdej kobiecie się to ewentualnie nie spodoba. Nigdy nie słyszałem o zgwałconych kobietach przez taksówkarza, ale o zamordowanych taksówkarzach i owszem.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
...jest takie mądre przysłowie ... może: "jesteś tym, co uwielbiasz jeść?" he , he ja pierwsza byłam ...plagiaty są niezauważalne
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
mężczyzna jest wizytówka kobiety ... I na wspak.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No to chyba zdalas, nie? (juz to widze)
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
No to chyba zdalas, nie? (juz to widze) zdałam poniewaz pojechałam całkiem dobrze.........koniec tematu.
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
No , no dobrze nasza cukrzyca to nie samochód, chociazby czemu nie takie porównaniebyloby mozliwe . Jakie paliwo wlejesz tak pojedziesz. Od kilku dni biorę zastrzyki na kregosłup .Tabletki musiałam odstawić , bo rozbolal mnie zołądek i jelita. Faktycznie grypa spowodowala ten stan zapalny . Jestem w szoku , moja Pani dr. rodzinna sama dala mi skierowanie na kilka badań / do tej pory musialam to z niej czasem wydusić/ Do lekarza chodzę rzadko , bo nie ma takowej pptrzeby. Zostawiam tylko książeczkę w rejestracji na wypisanie mi pasków do gl;ukometra. Od wczoraj wiem że na przyszlosc musze tez zostawiać książeczkę z wpisanymi pomiarami cukrow. Lekarz musi miec uzasadnienie do wypisywania pasków. Jeszcze troche a mi ich nie przepiszą bo nie wykupuję leków na cukrzyce. Paranoja. Ja cukrzyk ,ktory nie choruje , nie biore tabletek , insuliny , na razie nie mam powikłań cukrzycowych, placę skladki zdrowotne. No tylko się wściec. Wkurzyła mnie okropnie.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
No , no dobrze nasza cukrzyca to nie samochód, chociazby czemu nie takie porównaniebyloby mozliwe . Jakie paliwo wlejesz tak pojedziesz. Od kilku dni biorę zastrzyki na kregosłup .Tabletki musiałam odstawić , bo rozbolal mnie zołądek i jelita. Faktycznie grypa spowodowala ten stan zapalny . Jestem w szoku , moja Pani dr. rodzinna sama dala mi skierowanie na kilka badań / do tej pory musialam to z niej czasem wydusić/ Do lekarza chodzę rzadko , bo nie ma takowej pptrzeby. Zostawiam tylko książeczkę w rejestracji na wypisanie mi pasków do gl;ukometra. Od wczoraj wiem że na przyszlosc musze tez zostawiać książeczkę z wpisanymi pomiarami cukrow. Lekarz musi miec uzasadnienie do wypisywania pasków. Jeszcze troche a mi ich nie przepiszą bo nie wykupuję leków na cukrzyce. Paranoja. Ja cukrzyk ,ktory nie choruje , nie biore tabletek , insuliny , na razie nie mam powikłań cukrzycowych, placę skladki zdrowotne. No tylko się wściec. Wkurzyła mnie okropnie. Łoj! to mnie zmartwiłaś ...coś trzeba pokombinować z tymi paskami bo nam też to grozi . Grażynko jakiego używasz glukometru?..ja " accu-hek go "..no i dobrze ,ze jestem na bieżąco z wiadomościami ...mniej więcej , bo wpadlibyśmy w panikę .Paski do tego glukometru skalibrowali do osocza krwi (były ustawione dotychczas do pełnej krwi), czyli teraz pokazują wyniki wyższe o 11% . Producent informuje na swojej stronie ,żeby skonsultować się z lekarzem i ustalić nowe "normy"kiedy może wystąpić niedocukrzenie ...chole*a jestem zła!...a dlaczego tylko tę pozycję na "-" a o "+" zapomnieli ?....czyżby teraz wartość najwyższa ..te okolice 100 zaczynały znowu topnieć?. ...musiałby ktoś mi wytłumaczyć łopatologicznie dlaczego wyniki teraz są wyższe.. przecież zawartość cukru się nie zmieniła , tylko osocze po "wirówkowaniu" daje 55% wartości pełnej krwi... Fachowiec pilnie poszukiwany! i mile widziany A ! i ja jestem potencjalną chętną przy tych pomiarach ...przedtem miałam średnie wyniki 2 godziny po posiłku od 80-85 teraz łapię się na 100 ???...będę słodkim pączusiem ?. uściski .
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Mari moim zdaniem to chyba tak do końca nikt nie wie jaki pomiar cukru ma być na czczo? Mój aparat chyba jeden z najprostrzych ,nazywa się Optimum Xido. Jest bardzo prosty w obsludze ,jego druga zaleta -paski są tanie. Może też poprzez specjalne paski monitorować stężenie ciał ketonowych we krwi Nie kupuje ich bo są poprostu dośc drogie. I jeszcze jedno jak mi wysiada bateria to przysylaja mi drugi / placilam tylko raz przy jego zakupie/ serdecznie pozdrawiam Grażyna.
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Mari znalazłam ciekawy artykuł w wątku ;Warto przeczytać;na temat insuliny. Jest to wyklad dr. Ron Rosendale. Aż rozbolala mnie glowa . Znalazłam przyczynę ciągłego niedoboru magnezu.Życzę miłej lektury, dłuuuuuugiej.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Przeczytałam i wiesz co ? akurat idę jutro zrobić pozostałe wyniki , których nie robiliśmy od września ...od zmiany diety to zapytam , czy zrobią nam poziom insuliny.. Czytałam o tym już kiedyś na necie i zdziwiłam się ,że badany jest tylko poziom cukru we krwi , a poziom insuliny pomijany ...no , ale tak naprawdę to mi to później umknęło.. Jestem jutro nastawiona na sprawdzenie bezpośrednie ..nie z proporcji cholesterolu ... proporcje między HDL i LDL ..czy się poprawiły i trójglicerydy ...zobaczymy , czy ta dieta pomogła ... Dodatkowo zrobię poziom żelaza i bilirubiny ...to po raz pierwszy , a powinniśmy zaraz po wykryciu cukrzycy . Ważne i pominięte przez nas ...USG wątroby...to tę cholerę podejrzewam za mącenie w organizmie męża nie trzustkę! . Jak coś znajdziesz ciekawego to wklejaj stronkę oki? . Nie pamiętam , czy Ci pisałam o ziele morwa biała ...susz z liści ..w naszym przypadku jest super! ..Mąż pije ją dwa razy dziennie i już ten post wyżej o kalibracji pasków stał się dla nas nieaktualny hi,hi, bo systematyczne picie owej roślinki daje efekty i to spore!. buziaki
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Mari chcialam tez kupić te ziola ale tylko są w saszetkach.No nie bardzo mi smakuje ten papier. Ale mozna to wyrzucic i zaparzać same liście. Pomyslę. Po tych pięciu zastrzykachtroche czulam się lepiej , myslalam ze jakoś się to rozejdzie. Ale guzik . Ból przeszedl wyżej i jest jeszcze gorzej. Mam nastepne zastrzyki + wit. B12 + trzy rodzaje zabiegow. Ale ci wirus mi narozrabial. No nie wiem jak to sie skończy. Coś zle to widzę
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Grażynko nie wiem jak ci pójdzie z tą morwą w saszetkach ,oby dała efekty , bo ja przed zakupem suszu z wygody zakupiłam w tabletkach i 'g' pomagało ...może inaczej nie było widocznych efektów. Tabletki się skończyły i nie spieszyło mi się z następnym zakupem , ale przechodziłam z mężem koło zielarskiego sklepu i mu zaiskrzyło w głowie ..przypomniało się o tej morwie . Weszliśmy i mają na stanie. Jest to produkt firmy Dary Natury z Grodziska .Jak chcesz poczytać to wrzuć www.darynatury.pl . Kupiłam też inną składającą się z kilku herbatkę ekologiczną polecaną również cukrzykom.. z różnych ziół i nie polecam. Te produkty mają certyfikat. Oj! Grażko łobuzie wyłaź w końcu na słońce !..ach ! żeby wreszcie przyszło na stałe, może ono wypali ten cholerny ból , czego Ci życzę z całego serca . ciepłe i delikatne! obściski .
|
|
|
|
|
|
|
|
|