Autor
|
Wątek: Cukrzyca (Przeczytany 1650572 razy)
|
lilek
Gość
|
Mam odpowiedziulkÄ - mniej puryn w karmie. O dziekuje,musze tylko znalezc co i gdzie sa te puryny (po niemiecku) bo nieznam tego slowa (, ale juz jakis poczatek,dziekuje bardzo Panie Tomaszu ) Pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Podpowiem: Purin. Ale jaki rodzajnik tego nie wiem. Stawiam na "die" z wyczucia...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A nie - jednak "nijaki"
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
Ohhh,jak tu zrezygnowac ze smalcu gesiego i mies? Ja jestem miesozerna ((,
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to nie mĂłj problem, ja tylko mĂłwiÄ czego trzeba unikaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
A to nie mĂłj problem, ja tylko mĂłwiÄ czego trzeba unikaÄ. To i tak dziekuje za podpowiedz, Ja tylko ? glosno? myslalam,pewnie ze to moj juz Problem, Dziekuje,
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Haluxy zoperowaÄ i bÄdzie jak nogÄ
odjÄ
Ĺ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Podpowiem: Purin. Ale jaki rodzajnik tego nie wiem. Stawiam na "die" z wyczucia... stawiam tez na "die" ale w liczbie mnogiej...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ohhh,jak tu zrezygnowac ze smalcu gesiego i mies? Ja jestem miesozerna ((, CoĹ znalazĹam... Bo mleczne rozcieĹczajÄ
poziom puryn w karmie, a zatem chroniÄ
przed zbyt wysokim poziomem kwasu moczowego we krwi. Mleczne najszybciej leczÄ
syndrom podagry. Omlet na maĹle - zero obcego DNA, w tym GMO dla przykĹadu.Â
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
Ohhh,jak tu zrezygnowac ze smalcu gesiego i mies? Ja jestem miesozerna ((, CoĹ znalazĹam... Bo mleczne rozcieĹczajÄ
poziom puryn w karmie, a zatem chroniÄ
przed zbyt wysokim poziomem kwasu moczowego we krwi. Mleczne najszybciej leczÄ
syndrom podagry. Omlet na maĹle - zero obcego DNA, w tym GMO dla przykĹadu. Dziekuje Ci bardzo Reniu,
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I mocnych alkoholi unikaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
Dziekuje ,ale nie pije;))
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
DokĹadnie, ale piwska mozna do syta...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Do syta, ale z umiarem... Ĺťeby nosem nie poleciaĹo!
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
Dziendobry,mam zapytanie ,uwielbiam moja kawusie z rana na czczo ze smietanka 32% ale po takich dwĂśch filizankach cukier mi do gĂśry idzie? Nuerozumiem dlaczego?? Gdzies tu wyczytalam zeby maslo dodawac ,wiec jedna lyzeczke masla dzis dodalam i za hodzine zbadam cukier, Moze ktos cos wie na ten Temat? Jakis nieidzie mi sie odzwyczaic mĂśj Dzien od Kawy zaczynac , Pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak siÄ leczy "pozom cukru we krwi" - to "cukrzyca jest nieuleczalna".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dwie filiĹźanki kawy to okoĹo 300mg kofeiny, kofeina upoĹledza ponoÄ regeneracjÄ cAMP do ATP - co z tego wynika i jak to jest tam dalej to dla przeciÄtnego cukrzyka nie ma znaczenia, wiÄc nie strzÄpiÄ jÄzyka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziendobry,mam zapytanie ,uwielbiam moja kawusie z rana na czczo ze smietanka 32% ale po takich dwÜch filizankach cukier mi do gÜry idzie? Nuerozumiem dlaczego?? Gdzies tu wyczytalam zeby maslo dodawac ,wiec jedna lyzeczke masla dzis dodalam i za hodzine zbadam cukier, Moze ktos cos wie na ten Temat? Jakis nieidzie mi sie odzwyczaic mÜj Dzien od Kawy zaczynac , Pozdrawiam,Lidia
Lidia, ja tam na biochemii siÄ nie znam, jakie tam reakcje w organizmie zachodzÄ
, ale jak coĹ nie sĹuĹźy zdrowiu, to lepiej to odstawiÄ, albo chociaĹź ograniczyÄ. MoĹźe jak organizm siÄ zregeneruje, to tak kawa nie bÄdzie Ĺşle na niego wpĹywaĹa. U mnie tak byĹo.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
Dziendobry,mam zapytanie ,uwielbiam moja kawusie z rana na czczo ze smietanka 32% ale po takich dwÜch filizankach cukier mi do gÜry idzie? Nuerozumiem dlaczego?? Gdzies tu wyczytalam zeby maslo dodawac ,wiec jedna lyzeczke masla dzis dodalam i za hodzine zbadam cukier, Moze ktos cos wie na ten Temat? Jakis nieidzie mi sie odzwyczaic mÜj Dzien od Kawy zaczynac , Pozdrawiam,Lidia
Lidia, ja tam na biochemii siÄ nie znam, jakie tam reakcje w organizmie zachodzÄ
, ale jak coĹ nie sĹuĹźy zdrowiu, to lepiej to odstawiÄ, albo chociaĹź ograniczyÄ. MoĹźe jak organizm siÄ zregeneruje, to tak kawa nie bÄdzie Ĺşle na niego wpĹywaĹa. U mnie tak byĹo. Ni tak,od 25 lat kawka na czczo,raz poraz udaje mi sie ?glowe? przechytrrzyc ,ale tak z samego rana cos jesc to mi tak trudno (, Dziekuje za odpowiedz Reniu??
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Gość
|
Witam,mam zapytanie,prosze o interpretacje, Pan Dr KwaĹniewski pisze w ksiazce,ze jesli sie bialko najwyzszej jakosci je to tylko polowe, Wiec jesli ja mam tylko zĂśltkowe dni a proporcja B- ustalona na 50 g,to jesli 25-30 tylko w postaci zĂśltek zjem ,to jest to tak ok? Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
|
|