forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 16:46:39

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669720 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Cukrzyca
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 177 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Cukrzyca  (Przeczytany 1651673 razy)
Stat
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1000 : 2011-08-27, 22:35:13 »

Start - czy daleko mieszkasz od smoka wawelskiego? Nie mam czasu śledzić wszystkiego i dlatego nie wiem jak daleko mieszkasz. Po  16 latach ŻO udało mi się całkowicie wyleczyć z cukrzycy, bo do tej pory każdorazowe odstępstwo od ŻO powodowało skok cukru. Teraz nawet jak dla próby zjem dużo węgli to cukier nie rośnie, ale nie wystarczy jeść tłuszcze nasycone by się pozbyć cukrzycy. Ale by naprawdę się jej pozbyć trzeba wiedzieć więcej. I niestety żaden doradca Ci nie pomoże. Jedynie dr Kwaśniewski lub pan Tomasz K. może Ci pomóc.

Ja teraz jestem za morzem - w Kanadzie. Dopiero znalazłem pracę - nic szczególnego ale muszę jej pilnować, bo tu nie tak łatwo w naszej sytuacji i też kryzys. Dlatego ciężko jest mi się teraz wyrwać.

Czy leczenie cukrzycy to jakaś tajemnica czy jakaś ogromnie skomplikowana procedura?
Zapisane
BACA
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1001 : 2011-08-27, 22:45:40 »

Wiesz więc że na całym świecie cukrzyca jest chorobą nieuleczalną. Trzymaj się więc tej szansy.
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1002 : 2011-08-27, 22:49:30 »

Wiesz więc że na całym świecie cukrzyca jest chorobą nieuleczalną. Trzymaj się więc tej szansy.

A ile kosztuje wyleczenie cukrzycy?
Zapisane
BACA
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1003 : 2011-08-27, 23:05:38 »

NIe ma żadnych kosztów dodatkowych. Koszt żywienia optymalnego - to wszystko.
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1004 : 2011-08-28, 10:13:28 »

A ile kosztuje wyleczenie cukrzycy?

Wyleczenie się z cukrzycy jest darmowe, ale obniżanie poziomu cukru we krwi jest BARDZO KOSZTOWNE!
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1005 : 2011-08-28, 22:35:45 »

A ile kosztuje wyleczenie cukrzycy?

Wyleczenie się z cukrzycy jest darmowe, ale obniżanie poziomu cukru we krwi jest BARDZO KOSZTOWNE!

Hmm. What do you mean?
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1006 : 2011-08-29, 07:07:42 »

AND WHAT DO YOU THINK?
"Gulczas" powinno być na samym początku!  Laughing Laughing Laughing
Zapisane
Dasna
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1007 : 2011-08-29, 08:08:56 »

AND WHAT DO YOU THINK?
"Gulczas" powinno być na samym początku!  Laughing Laughing Laughing
Ty nie bądź taki Jerzy Gruza  Laughing Laughing Laughing  No może za Big Brothera chcesz porobić? A kogo zaprosisz do pokoju zwierzeń? Laughing
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1008 : 2011-08-29, 08:38:22 »

Same kobiety naturalnie, bo musi być 100% parytetu. w takim pomieszczeniu...  Wink Mr. Green
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1009 : 2011-08-29, 10:08:02 »

Czy wiesz jak zmierzyć poziom insuliny we krwi?

Insulina jest hormonem wiec pomiary jej poziomu sa zupełnie nieprzewidywalne Wink tak samo jak adrenalina Wink mierzy sie za to poziom hemoglobiny glikowanej HbA1c która mówi jak dużo białek uszkodziła ci  w organiźmie glukoza i na tej podstawie można wnioskować czy insuliny było za "mało" czy masz już na nią odporność Sad itp. ale to juz wyzsza szkoła jazdy Wink
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1010 : 2011-08-29, 14:17:48 »

To nie jest insulinooporność, a glukozooporność. Naładowane tłuszczem komórki nie chcą glukozy, bo energii mają dość i nawet wysoki poziom insuliny nic nie pomaga!
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1011 : 2011-08-29, 20:36:50 »

To nie jest insulinooporność, a glukozooporność. Naładowane tłuszczem komórki nie chcą glukozy, bo energii mają dość i nawet wysoki poziom insuliny nic nie pomaga!

A skąd ta glukoza i z niej "glukozooporność", skoro od 40 dni pilnuję ściśle zasad Żywienia optymalnego i mając średnio W:B=0,7 i W=52 gramy dziennie (przy odchyleniach standardowych kolejno 0,12 i 4,5g tylko)?
Zapisane
maf
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1012 : 2011-08-29, 22:21:23 »

To nie jest insulinooporność, a glukozooporność. Naładowane tłuszczem komórki nie chcą glukozy, bo energii mają dość i nawet wysoki poziom insuliny nic nie pomaga!

A skąd ta glukoza i z niej "glukozooporność", skoro od 40 dni pilnuję ściśle zasad Żywienia optymalnego i mając średnio W:B=0,7 i W=52 gramy dziennie (przy odchyleniach standardowych kolejno 0,12 i 4,5g tylko)?

Ja powiem tak. Nigdy w DO nie dowiedzialem sie, ze W:B ma byc 0,7.
Powiem wiecej, dobrze, ze robisz badania, Mozesz napisac jakas prace naukowa, ale kurcze szkoda, ze badania 1 przypadku nikt nie zaakceptuje. Chcialbym, zybys te wszystkie wykresy jakos ogarnal, i zeby byl jakis ogolny wniosek.
Moim zdaniem, w cukrzycy wazne sa produkty i ew stosunek BTW. Pisalem kiedys, ze ojcu dalem pol truskawki, i mimo, ze byl optymalnie odzywiany, cukier(ten z glukometru )podskoczyl. I juz nie dostal truskawki.
I teraz jak to ma byc: moj ojciec 92 lata, zmiierzylem mu cukier i mowie mu. TATA NIE MOZESZ JESC TRUSKAWKI BO CI CUKIER SKOCZY DO 170.
Czy to jest normalne?
Zapisane
kangur
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1013 : 2011-08-29, 22:26:09 »

To nie jest insulinooporność, a glukozooporność. Naładowane tłuszczem komórki nie chcą glukozy, bo energii mają dość i nawet wysoki poziom insuliny nic nie pomaga!
Ale "autorytety" twierdza, ze to jest insulinoodpornosc i szukaja metod aby zgwalcic broniaca sie komorke glukoza.
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1014 : 2011-08-29, 23:59:02 »

To nie jest insulinooporność, a glukozooporność. Naładowane tłuszczem komórki nie chcą glukozy, bo energii mają dość i nawet wysoki poziom insuliny nic nie pomaga!

A skąd ta glukoza i z niej "glukozooporność", skoro od 40 dni pilnuję ściśle zasad Żywienia optymalnego i mając średnio W:B=0,7 i W=52 gramy dziennie (przy odchyleniach standardowych kolejno 0,12 i 4,5g tylko)?

Ja powiem tak. Nigdy w DO nie dowiedzialem sie, ze W:B ma byc 0,7. ...

Jak to nie? A chociazby to:
"Generalną zasadą Żywienia Optymalnego jest zachowanie właściwych proporcji między tymi składnikami. Jako ogólną zasadę można przyjąć: 1 : 2,5-3,5 : 0,5. Oznacza to, że na 1 gram spożytego białka powinno przypadać w diecie 2,5 do 3,5 grama tłuszczu i 0,5 grama węglowodanów. Taka proporcja przy założeniu, że białka i tłuszcze są głównie pochodzenia zwierzęcego zapewnia prawidłową pracę organizmu w początkowym okresie Żywienia Optymalnego Po przystosowaniu się organizmu do nowej diety zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Zmniejsza się również, gdy spożywa się białko o najwyższej wartości biologicznej. Wówczas proporcja między białkiem i węglowodanami jak 1 : 0,5 nie obowiązuje. Może być 1 : 1 lub nawet 1 : 1,5. - z "ABC Żywienia Optymalnego" http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80 ",

co oznacza?
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1015 : 2011-08-30, 00:10:02 »

co oznacza?

Że zajmujesz się głupotami.
Życie to nie cyfry, a każdy jest inny!
Zapisane
maf
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1016 : 2011-08-30, 00:44:34 »


Ja powiem tak. Nigdy w DO nie dowiedzialem sie, ze W:B ma byc 0,7. ...

Jak to nie? A chociazby to:
"Generalną zasadą Żywienia Optymalnego jest zachowanie właściwych proporcji między tymi składnikami. Jako ogólną zasadę można przyjąć: 1 : 2,5-3,5 : 0,5. Oznacza to, że na 1 gram spożytego białka powinno przypadać w diecie 2,5 do 3,5 grama tłuszczu i 0,5 grama węglowodanów. Taka proporcja przy założeniu, że białka i tłuszcze są głównie pochodzenia zwierzęcego zapewnia prawidłową pracę organizmu w początkowym okresie Żywienia Optymalnego Po przystosowaniu się organizmu do nowej diety zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Zmniejsza się również, gdy spożywa się białko o najwyższej wartości biologicznej. Wówczas proporcja między białkiem i węglowodanami jak 1 : 0,5 nie obowiązuje. Może być 1 : 1 lub nawet 1 : 1,5. - z "ABC Żywienia Optymalnego" http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80 ",

co oznacza?
1:0,5 to jest 0,7 ?
Tyle pisza, ze mozna zglupiec. 1g B na kg wagi jest zalecane przez wszystkich naukowcow, czasem nawet 1,2g. 0,8gB na kg wagi naleznej jest zalecane na DO, czasem mniej jak spozywasz"nalezne bialka" 0,5? . Nie myl stosunku BTW z ilosciami. Nie zostalo to do konca wyjasnione.
Jak jesz B z pierwszej grupy co juz napisales to proporcje B-W sie zmieniaja. Nalezy tez pamietac o tym, ze przynajmniej w moim przypadku gdy poznalem DO i tabele zawartosci BTW w produktach(bylo to w 2002 roku), W liczylo sie razem z blonnikiem. Wszyskie  W..
I nie pisze tego tak sobie. Mam autentyczne jadlospisy, tabele z arkadii z roku 2002. Czyli autentyczna niezmodyfikowana DO.
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1017 : 2011-08-30, 05:05:14 »

co oznacza?

Że zajmujesz się głupotami.
Życie to nie cyfry, a każdy jest inny!

A co Ty tam wiesz. Świat jest cyfrowy właśnie - cały. Wszystko można policzyć. Trzeba tylko wiedzieć jak. Smile
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1018 : 2011-08-30, 07:07:35 »

Masz rację, ale to ja nie mam kłopotów ze zdrowiem...  Very Happy
Zapisane
Gwidon
Go


Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1019 : 2011-08-30, 09:53:25 »

co oznacza?

Że zajmujesz się głupotami.
Życie to nie cyfry, a każdy jest inny!

A co Ty tam wiesz. Świat jest cyfrowy właśnie - cały. Wszystko można policzyć. Trzeba tylko wiedzieć jak. Smile



...swiat to nie matematyka , a Fizyka, wszystko,ale to wszystko jest energia Cool...
Zapisane
Strony: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 177 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 18 zapytaniami.