Autor
|
Wtek: Cukrzyca (Przeczytany 1629748 razy)
|
maf
Go
|
Zastanawiaj się dalej, bo to nie boli... Jakas podpowiedz z wlasnych doswiadczen?
Czyli tez sie zastanawiasz. oki
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nie żartuj! Szkoda energii na zastanawianki! Jeszcze można się nabawić hipoglikemii, jak siem zastanawianki zapętlą w synapsach!!!
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Przez szacunek do doktora Jana Kwaśniewskiego nie powiem tylko co ja o tym wszystkim myślę. Ale bardzo jest to wszystko dziwne.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Im bardziej ci się to wydaje dziwne, tym bardziej powinieneś unikać wirtua :Dliów...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
"wirtualiów " - miało być... Pisałem dawno temu tobie, że cukrzycę typ II leczy się kilka dni, góra dwa tygodnie przy nieustabilizowanych genach, a ty bidulku męczysz się już tyle czasu i tylko poziomy cukru we krwi sobie badasz... Pisałem, że u zdrowej osoby cukier we krwi, po posiłku wzrasta do powyżej 200mg%, jak podają w tabelach IG i nikomu do łba nie przychodzi w takiej sytuacji walenie w żyłę insuliny, pisałem wiele ciekawych rzeczy w tym wątku i mam nadzieję, że inni potrzebujący będą w stanie to sobie odszukać w zalewie trolowej... Trza tylko chcieć...
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Pisałem, że u zdrowej osoby cukier we krwi, po posiłku wzrasta do powyżej 200mg%, jak podają w tabelach IG i nikomu do łba nie przychodzi w takiej sytuacji walenie w żyłę insuliny, pisałem wiele ciekawych rzeczy w tym wątku i mam nadzieję, że inni potrzebujący będą w stanie to sobie odszukać w zalewie trolowej... Trza tylko chcieć... A ja zawsze pisałem, że ten cukier to na czczo. Po jedzeniu nawet nie mierzę. ?
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
............... odszukać w zalewie trolowej... .....WojciechaS.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Na szczęście 'kangur" siem nie udziela na tym forumie!
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A ja zawsze pisałem, że ten cukier to na czczo. Po jedzeniu nawet nie mierzę. A ja zawsze pisałem, że glukoza w moczu jest objawem cukrzycy, a chwilówki z krwi są nieistotne, choć lepiej, aby na czczo poziom cukru we krwi nie przekraczał 140mg%
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
A ja zawsze pisałem, że ten cukier to na czczo. Po jedzeniu nawet nie mierzę. A ja zawsze pisałem, że glukoza w moczu jest objawem cukrzycy, a chwilówki z krwi są nieistotne, choć lepiej, aby na czczo poziom cukru we krwi nie przekraczał 140mg% E tam chwilowki. Tesc nie ma cukrzycy, wczoraj mu zmierzylem - 289. W prezencie dalem mu glukometr.
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
A ja zawsze pisałem, że ten cukier to na czczo. Po jedzeniu nawet nie mierzę. A ja zawsze pisałem, że glukoza w moczu jest objawem cukrzycy, a chwilówki z krwi są nieistotne, choć lepiej, aby na czczo poziom cukru we krwi nie przekraczał 140mg% E tam chwilowki. Tesc nie ma cukrzycy, wczoraj mu zmierzylem - 289. W prezencie dalem mu glukometr. Sory, jak pisale, to nie wierzylem, ze taki cukier moze byc wysoki. "Jak nie jestes pewny zapytaj zony". Zapytalem. Nie 289 tylko 389.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No to zrobiłeś teściowi niedźwiedzią przysługę. Teraz go wykończy ta "cukrzyca" Żyłby se chłopina w błogiej nieświadomości, a tak będzie się "leczył" do śmierci...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
No to zrobiłeś teściowi niedźwiedzią przysługę. Teraz go wykończy ta "cukrzyca" Żyłby se chłopina w błogiej nieświadomości, a tak będzie się "leczył" do śmierci... Wykonczyla go juz mafia farmaceutyczno medyczna, bo bierze sterole? na horysterol. A diabetolog juz mu przepisal (niedawno) szybka insuline. Szybka, tzn ta drozsza. Wczoraj byla wlasnie rozmowa nt cukrzycy i insuliny. Szwagier opowiadal o swojej tesciowej, " Walnie sobie torta, a co tam ze ma cukrzyce, przeciez ma insuline, walnie sobie zastrzyk i cukier w normie" A kto za to placi? Ja place, pan placi i pani placi. Na NFZ.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Czyli wszystko w normie!
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
No nie w normie. Bo właśnie to mimo dobrego cukru powoduje wzrost insuliny a przez to wiele chorób
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Na szczęście 'kangur" siem nie udziela na tym forumie! No trochę szkoda. Choć tutaj przestrzeń cokolwiek ograniczona, to jednak susy można wywalać ogromne. Kangur nie jest pomocnikiem mazynisty parowozu i nie dosypuje koksu do KOCS-u
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
KOCS to nie forum, a tym bardziej nie parowóz. Chyba że się mylę. Chyba się mylisz to CHAT albo inaczej KONS bo parowóz to przynajmniej jakąś pożyteczną prace wykonywał znaczy ciągnął czy jakoś tak
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
A ja zawsze pisałem, że ten cukier to na czczo. Po jedzeniu nawet nie mierzę. A ja zawsze pisałem, że glukoza w moczu jest objawem cukrzycy, a chwilówki z krwi są nieistotne, choć lepiej, aby na czczo poziom cukru we krwi nie przekraczał 140mg% A ja odpisałem to: Ale Ty oczywiście jeśli coś Ci jest niewygodne - brakuje argumentów -, to udajesz, że tego nie widzisz by potem znów powrócić po jakimś czasie do początku dyskusji. A może Ty rzeczywiście już nie widzisz i nie jesteś w stanie śledzić wątku dyskusji? Może stad te Twoje oderwane z kontekstu wypowiedzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|