forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-01, 04:35:12

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
668977 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Cukrzyca
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 176 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Cukrzyca  (Przeczytany 1628926 razy)
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72106

Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #1200 : 2011-10-29, 22:53:59 »

Przepraszam, że wcinam się w dyskusję.
Nie zawsze było tak różowo Reniu. Podałam obecne poziomy cukru, przed przejściem na żywienie optymalne miałam nawet powyżej 200, zdarzały się skoki i do 300 pomimo leków. Brałam 2-3 tabletki na dobę.
Dzisiaj jestem zmartwiona, mam ketony na 3 krzyżyki, choć wydawało się rano, że już się unormowały.
Widocznie coś źle robię. Może dla mojej wielkiej wagi niewystarczająco jem Question
Cukru w moczu nadal nie mam, we krwi nie mierzyłam dzisiaj, gdyż mi padła bateria w glukometrze, muszę poczekać do poniedziałku.
Ciężko samej walczyć z cukrzycą i ogromną otyłością.  Sad
Sama wiedza z książek i forum to za mało.
Dobranoc.
I dziękuję Reniu za kolejne materiały do przeanalizowania.

Optymalną opcją byłby pobyt w arkadii. W Wiśle nawet są specjalne turnusy dla cukrzyków. Może będziesz mogła w niedalekiej przyszłości tam się wybrać... Rolling Eyes

Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1201 : 2011-10-29, 23:02:51 »

Stat,

proponuję nie wracać do tego co było. Lepiej zapisać to co  będzie jutro: B, T i W oraz sampoczucie,w tym i ew. poziom cukru. I tak kolejne dni, które przyjdą. Może lepiej w zeszycie?

Czyli projektować każdy dzień na jeden dzień do przodu? Hmm. Też tak myślałem. Tylko, że nigdy nie wiem o co będzie organizm wolał następnego dnia. Wiem, że zatraciliśmy już instynkt i na niego zdać się wyłącznie nie można, ale może jednak częściowo, tak żeby nie ładować w siebie tego czego on nie potrzebuje?

Po jednym dniu to jednak i tak na jedno wychodzi, bo jutro staje sie dzisiaj a dzisiaj wczoraj.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1202 : 2011-10-29, 23:09:27 »

Jak długo na ŻO?

Prawde mowiac nie wiem. Mysle, ze cale moje goralskie zycie bylem na ZO, teraz jest to bardzie swiadome i kontrolowane. Mysle, ze jakies 5 lat z wiedza i kontrola.
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1203 : 2011-10-30, 00:15:29 »

Jak długo na ŻO?

Prawde mowiac nie wiem. Mysle, ze cale moje goralskie zycie bylem na ZO, teraz jest to bardzie swiadome i kontrolowane. Mysle, ze jakies 5 lat z wiedza i kontrola.

A co tak naprawdę jedzą prawdziwi górale? Mleko, sery i jaja głównie, czy dużo mięsa?
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1204 : 2011-10-30, 07:19:11 »

Dużo mięsa jest trujące!
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1205 : 2011-10-30, 09:39:38 »

Jak długo na ŻO?

A co tak naprawdę jedzą prawdziwi górale? Mleko, sery i jaja głównie, czy dużo mięsa?

Co teraz jedza mlodzi gorale, nie wiem. Jezeli chodzi o starych i stare jadla to zawsze nb 1 jest slonina, boczek, kapusta,jaja,  wlasnej roboty maslo. owcze i kozie  mleko i sery z niego zrobione. Kiedys jadlo sie duzo gruli, dzis raczej nie, aczkolwiek wszystko zalezy od statusu ekonomicznego. O tym pisze w swojej ksiazce dr. Jan
Kwasniewski. Jednym slowem bardzo tlusto. Poza tym sa to produkty wlasnej roboty czyli bez "E"mulatorow czyli zdrowe. Mieso oczywiscie sie jadlo,je i bedzie jadlo. Osobiscie kocham baranine i bez niej raczej trudno zyc (a ja zyje).
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1206 : 2011-10-30, 10:01:22 »

No i chleb. Bez chleba nie da się żyć, bo ma aż 70% zdrowych węglowodanów.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1207 : 2011-10-30, 10:07:14 »

No i chleb. Bez chleba nie da się żyć, bo ma aż 70% zdrowych węglowodanów.

Tak chleb jje sie i to duzo.

Ale, ze bez chleba mozna zyc to chyba jestem najlepszym tego dowodem. Malo tego ja odstawilem calkowicie zboze, czyli nie jjem niczego co zawiera jakakolwiem make. Chleba nie jadlem juz dlugo natomiast wszystkie zboza odstawilem dwa tygodnie temu i dzisiaj widze, ze lepiej widze. TO NIE KLAMSTWO WIDZE WYRAZNIEJ.

I az sie boje co to bedzie za kilka miesiecy, kiedy zobacze to czego do tej pory nie widzialem Laughing Laughing Laughing

Bole stawow, ktore sie powoli zaczely meldowac, tez sie odmeldowaly.  Laughing
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1208 : 2011-10-30, 10:25:55 »

Chleb musi być koniecznie na żytnim zakwasie.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1209 : 2011-10-30, 10:48:38 »

Chleb to maka i czy ona bedzie na zytnim zakwasie czy innym jest po prostu niezdrowa. Chleb byl dobry jak nie byczo nic innego do jedzena. Sprobu sam przez tylko jeden tydzien nie jjesc w ogole maki a zobaczysz roznice.

Poczytaj tu, porownaj z tym co mowi dr.Jan Kwasniewski w ksiazkach i juz bedzie lepiej.

http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1210 : 2011-10-30, 11:05:55 »

Na nowadebata.pl uprawiają jedynie propagandę niskowęglowodanową.
Jak coś, co jedzą od kilku tysięcy lat może być niezdrowe, skoro każdy wie, że zdrowe jest!
Do tego strączkowe, cebula, czosnek, brukiew, lebioda i samo zdrowie do pracy wychodzi.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1211 : 2011-10-30, 11:30:10 »

Jezeli chleb jest taki zdrowy no to go wcinaj do woli. Very Happy
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1212 : 2011-10-30, 11:41:47 »

Jezeli chleb jest taki zdrowy no to go wcinaj do woli. Very Happy

Dziękuję za bardzo dobrą radę.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1213 : 2011-10-30, 15:14:39 »

Piszesz w watku "cukrzyca", czy masz cukrzyce, "seweryn"?
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1214 : 2011-10-30, 16:11:02 »

Imiona piszemy z dużej Literki.
A co się tak podniecasz? To nie sprzyja zdrowiu.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1215 : 2011-10-30, 16:15:13 »

Piszesz w watku "cukrzyca", czy masz cukrzyce, "seweryn"?

W tym przypadku to nie jest imie a nick. Widzisz cudzyslow. Laughing
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #1216 : 2011-10-30, 16:16:14 »

Imiona piszemy z dużej Literki.
A co się tak podniecasz? To nie sprzyja zdrowiu.

Masz cukrzyce?
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1217 : 2011-10-30, 16:17:10 »

Nick jest taki Seweryn, a nie taki "seweryn".
Seweryn
Go

Email
« Odpowiedz #1218 : 2011-10-30, 16:17:41 »

Masz cukrzyce?

Masz candidę?
Stat
Go

Email
« Odpowiedz #1219 : 2011-10-30, 18:09:46 »

Seweryn, jak chleb może być zdrowy, skoro zawiera w sobie ponad 50% węglowodanów, czyli cukrów? Żeby zmetabolizować te witaminy to człowiek musi zmetabolizować również te cukry, których szkodliwość przewyższa wielokrotnie korzyści płynące z tych witamin. Weź te witaminy, ale w innej postaci. W zasadzie odżywiając się optymalnie w/g dr Kwaśniewskiego masz  wszystkich witamin jest pod dostatkiem. Co z tego, że chleb ma witaminy jak cały ogólny skład jest po prostu szkodliwy. Ale nie ma się co dziwić. Chleb to nie wytwór natury - to pomysł człowieka - powstały jeszcze na tym etapie jego rozwoju gdzie wiedza o biochemii była po prostu zerowa. A skąd myślisz biorą się choroby cywilizacyjne, wcześniej nie znane albo bardzo rzadko występujące - cukrzyca przykładem. To jest logiczne.

Chyba, że mówisz o bardzo ograniczonej ilości, tak by nie przekroczyć w sumie dziennego bilansu węglowodanów.
Strony: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 176 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 20 zapytaniami.