Autor
|
Wtek: Cukrzyca (Przeczytany 1655326 razy)
|
administ
Go
|
Jaki masz cukier na czczo i 2h po żółtku z masłem?
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Jaki masz cukier na czczo i 2h po żółtku z masłem?
Najpierw przypomnę, że u mnie jest 6 godzin wcześniej (teraz 2:40 rano). Na czczo wczoraj miałem 169. 2 godziny po żółtkach z masłem nie mierzyłem. Jadłem je o16:00, ale zmierzyłem 0 23:10. Bylo 140. Do tego czasu nic więcej nie jadłem. Wtedy poczułem się dość głodny. Nie bardzo wiedziałem co robić - co zjeść teraz. Przeczytałem wtedy te słowa: "aby tłuszcze mgły się spalać efektywnie, a organizm nie musiał wytwarzać ciał ketonowych, korzystnie będzie, gdy dostarczymy do organizmu około 40-50g węglowodanów, najlepiej przed snem." Zjadłem te 50 gram węglowodanów w ziemniakach o 23:45 i chyba zrobiłem wielkie głupstwo bo cukier po 2 godzinach poszybował mi na 227. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miał taki wysoki. A mogłem zjeść znów żółtka z masłem. Nie zrobiłem tego bo myślałem o ketonach i skurczach mięśni w nogach. Wybrałem węglowodany, ale dawka 50 g choć to o 10 mniej niż moja ostatnio norma dzienna to jednak zbyt wiele jak na jeden raz dla mnie.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
p.s. Ten tekst był o jednodniowych głodówkach i ich wpływie na cukrzycę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Stat, to nie jest zabawa! Nie uda mi się ciebie wyleczyć z cukrzycy typ II przez klawiaturę niestety! Nie czytasz co piszę, nie stosujesz się, bo masz swoje widzi mi się, choć brak ci kompletnie podstaw fizjologii i biochemii. Zawsze coś przez to sknocić musisz. Dlatego odszukaj sobie w necie "leczenie cukrzycy typ II głodówką" i uwolnisz się od tego syndromu metabolicznego. Może będzie boleśniej, ale równie skutecznie.
PS Ciała ketonowe w cukrzycy typ II zawsze skaczą w pierwszych 12-24h głodówki, czyli znacznie wcześniej niż u zdrowej osoby i nie jest to powód do zmartwiena, bo są wydalane z moczem i wydychane płucami, a zaczynają spadać w drugim, trzecim dniu i jest to zjawisko fizjologiczne, zgodne ze współczesną wiedzą biochemiczną.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie bardzo wiedziałem co robić - co zjeść teraz. Przeczytałem wtedy te słowa: "aby tłuszcze mgły się spalać efektywnie, a organizm nie musiał wytwarzać ciał ketonowych, korzystnie będzie, gdy dostarczymy do organizmu około 40-50g węglowodanów, najlepiej przed snem." Zjadłem te 50 gram węglowodanów w ziemniakach
Ig bez tłuszczu Cie nie przestraszyło Baba swoje,"czart" swoje ... widzisz i nie grzmisz?
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I znowu będą mieli pożywkę, że jednak na forum zalecają "formułę 30g" na dzień
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech się całują tam, gdzie "pan może pana majstra w..." (takie niedomówienie) pocałować! Prędzej mi członki zesztywnieją, niż cokolwiek przez drut komu choremu poradzę.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A to nie dobzre, bo sa tacy, ktorzy kieruja sie wg Twoich zalecen i maja z tego korzysci zdrowotne.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zawsze staram się pisać ogólnie, a nie w szczegółach i tak, aby sobie kto krzywdy nie zrobił. Ale czy można się spodziewać, że cukrzyk się kartofli na pusty żołądek naćpa, bo sobie przeczytał... Normalnie "30g"!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Pomimo,ze dr Kwaśniewski doradza 10-20g w przypadku pojawienia sie cial ketonowych. A 'ten' doslownie dolozyl do pieca wegiel,kt sie nie (s)pali.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co za indywiduum chemiczne!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
On po prostu "chcial dobrze" i nastepnym razem juz tego nie powtorzy. Najlepiej sie czlowiek uczy na wlasnych bledach. Kazdemu sie nalezy jeszcze jedna szansa Mysle, ze jak zacznie jeszcze raz od glodowki i zastosuje sie do Twoich wskazowek, bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jest problem! Bo mi się zapomniało, co dalej! Lepiej niech się leczy "głodówką z goooogla". Jak coś będzie nie teges, to na "gooogla" się zwali, a nie na Kwaśniewskiego!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Podobno do 3x sztuka..... Ja wierzę w ludzi, choć może to być płonna nadzieja patrząc,uczestnicząc na/w forum DD
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tego, co tak się domaga badań Rafalskiego, to informuję, że jeden egzemplarz jest w KH UM w Łodzi, jeden w MZ i jeden w IŻiŻ. Wszystkie do wglądu za specjalnym zezwoleniem. Jeden egzemplarz ma Rafalki i jeden leży u mnie na biurku. Nawet ciekawa książka by z tego była!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Specjalne zezwolenie,od kogo jeśli można wiedzieć i nie jest to tajemnicą poliszynela?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tego nie wiem, ale tak mówią!
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Do Admina Ale jest problem! Bo mi się zapomniało, co dalej! Lepiej niech się leczy "głodówką z goooogla". Jak coś będzie nie teges, to na "gooogla" się zwali, a nie na Kwaśniewskiego! Nie chciałem tego wyciągać, ale skoro już łachy na mnie wieszacie, to jak wytłumaczysz fakt, że słowa te: "Od dawna wiadomo, że "tłuszcze spalają się w ogniu węglowodanów", czyli aby tłuszcze mgły się spalać efektywnie, a organizm nie musiał wytwarzać ciał ketonowych, korzystnie będzie, gdy dostarczymy do organizmu około 40-50g węglowodanów, najlepiej przed snem." są z Waszej właśnie strony http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?PHPSESSID=7f44ba2e166246fef750ac57876ffd1e&action=printpage;topic=1676.0, a ich autorem jest dr Jan Kwaśniewski. Dlatego im zaufałem, mimo, że wydawały mi się podejrzane. I przypominam, była to odpowiedź na list, która dotyczyła głodówek w cukrzycy. Zrobiłem to pod wpływem pewnej innej sytuacji stresowej, a sam głód też jakby na chwilę mi rozum odebrał. Ale myślę, że nic strasznego się nie stało. Wziąłem całą tabletkę Janumet 50/1000 i na czczo po spaniu już było tylko 103. (Zawsze biorę 1/2 gdy mi cukier podrośnie).
|
|
|
|
|
|
|
|
|