Autor
|
Wątek: Cukrzyca (Przeczytany 1651136 razy)
|
MariuszM
Gość
|
czyli od dzis desery 'ciazowe' zagoszcza na twoim stole? Za dobra rada 'admina' ' i podzielisz sie wynikami.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
OK "Friga", juz nie bede sie z Toba "pstykal" Ale jezeli chodzi o to pytanie dlaczego u jednych sa takie reakcje a innych nie, pomimo tego samego modelu stoswania DO to odpowiedz jest bardzo prosta. W prostocie tkwi piekno. KAZDY ORGANIZM JEST INNY.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
czyli od dzis desery 'ciazowe' zagoszcza na twoim stole? Za dobra rada 'admina' ' i podzielisz sie wynikami. Obowiazkowo
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
prosta odpowiesz dla prostych ludzi... mnie nie satysfakcjonuje Jesli nie macie nic przeciwko bede krazyc nadal z pytaniami
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
a kettony dalej +++ mimo zwiekszenia wegli? ma ktos pomysl?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
PrzestaĹ tyle Ĺmieci jeĹÄ, to ci zaraz spadnÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Co jest tymi smieciami? Podalam moj jadlospis na stronie wczesniejszej, co z tego odrzucic?Chetnie w przeciwienstwie do Stata sie zastosuje (przepraszam do byl glupi zart ale musialam rozluznic jego atmosfere tutaj:))
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jaka atmosfere? Nic z tego nie rozumie.
Jadlospis,ktorego nie ma, atmosfere, ktorej nikt nie widz!
Czytalas teks o ciazy, karmiacej matce itd?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Nikiedy Adampio potrzeba wylozyc kawe na Ĺawe bo zazwyczaj najprostszych rzeczy sie niedostrzega! Stad moje pytanie o tzw WYPOWIEDZIANE przez Admina "smieci"??? Tu bardziej chodzi w tym momemncie o zdrowie moje i dziecka wiec wolalabym sama nie experymentowac!!!I nie probowac zwiekszac czegos zmiejszac czegos bawiac sie w chowanego pod nazwa "smieci". Cos w tym jadlospisie Admin widzi nie tak dlatego prosze o pomoc!(ktora zreszta juz niejednokrotnie mnie pomogla i to bardzo!) Nie chce szczelac bo nie mam zielonego pojecia!! Jem bialko z zoltke -dziennie jem kolo 5-7zoltek(glownie wiecej niz to mniej) - czyli tak jak pisze -maslo, smalec ze skwkarkami, boczek (smietany juz pisalam duzo razy poprostu jestem tym pechowcem jak to pisal Mariusz , ktory nie da rady jej pic-ubolewam nad tym i wam zazdroszcze-moze po jakims dluzszym czasie stosowania DO cos sie ta podleczy i bedzie lepiej przyswajalna?!) Sok marchewkowy (swoja marchewka z ogrodu) nie pije codziennie- (raz w tyg/max 3x moze i to bez znaczenia czy to pilam czy nie ciala ketonowe dalej mam +++/++++-zawsze:(Nie chce szczelac bo nie mam zielonego pojecia!! A atmosfery nie bede tlumaczyc jedni ja czuja inni nie DO/ZO nie jest widocznie recepta na wszytsko (patrz u Ciebie-to nie jest sarkaz w Twoja strone bynajmniej)
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
oczywiscie "strzelac" -przepraszam za taki razacy blad:)
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
WÄglowodany zwiÄkszyĹaĹ w postaci...? Czego
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
ziemniaki, buraki, zupa kolagenowa z wieksza iloscia warzyw (pora, cebula.marchew,pietruszka)(przedtem byl to sam wywar z roztrzepanym zoltkiem, teraz zjadam jeszcze te warzywa z niego)
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
ziemniaki, buraki, zupa kolagenowa z wieksza iloscia warzyw (pora, cebula.marchew,pietruszka)(przedtem byl to sam wywar z roztrzepanym zoltkiem, teraz zjadam jeszcze te warzywa z niego)
MoĹźe to sÄ
te Ĺmieci? ZgadujÄ. ZrĂłb sobie te naleĹniczki Ĺmietankowe lub inny deser optymalny. Sam lubiÄ bita ĹmietankÄ z odrobinÄ
cukru pudru, jakiĹ owoc (owoce leĹne,lub porzeczki) ewentualnie lody optymalne, kosteczka gorzkiej czekolady, kilka orzechĂłw laskowych) wyglÄ
dajÄ
tak http://images38.fotosik.pl/986/0588d13f82ff6f24gen.jpghttp://images43.fotosik.pl/996/bd4533eab00aeb67.jpghttp://images47.fotosik.pl/1006/d4e8374b7a457c1e.jpghttp://images35.fotosik.pl/759/5b7317b7172d97cegen.jpg itp MoĹźe to nie ten dziaĹ,ale coĹ w ten deseĹ
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
No to jest wĹaĹnie to. Ĺťadnych Ĺmieci, sama kwintesencja! Uwaga tylko na rodzynki - 65% to cukier.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
To mamy jasnoĹÄ. Jutro friga pochwali siÄ mam 0 ketonĂłw, a moĹźe nie
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Tego jej zycze. Czy "friga" czytala teks, ktory zalaczylem jeszcze nie wiem, ale mam nadzieje, ze tak, bo po to w koncu ten tekst wkleilem. A tak mimochodem, robilem wlasnie kluski zoltkowe/ ciazowe. Poniewaz w Danii twarogu nie ma, no chyba, ze zona mi zrobi ale teraz przed swietami nawet nie probuje ja o to prosic, wiec zamiast twarogu dodalem serek smietankowy, bardzo optymalny bo B:W to 1 : 5 i troche weglowodanow, nie powiem ile, sami sie domyslcie. Otoz wyszlo mi ciasto nalesnikowe i dlatego tez zrobilem nalesnili, ktore zmazylem na odrobinie smalcu. Beda pasowaly idealnie do ryby, ktora mam dzis na obiad, jako uzupelnienie teluszczu, ktorego w rybie nie ma. Smakuje bardzo dobrze. Musze jednak namowic zone na zrobienie twarogu, tylko po to aby posmakowac gotowanuch klusek, ktore w rzeczy samej, po prostu kocham. Tak, tak moja zone tez ale kluski inaczej Tomasz, czy jak robicie te kluski to ciasto jest scisle? Bo w przepisie jest tylko plaska lyzka maki kartoflanej.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Czyli weglowodany uzupelniac takimi desami na ciaze:)? to powazne pytanie? Nie warzywami?? No to sprobuje od poniedzialku, jutro kupie ser bialy i sprobuje zrobic te kluski na parze?
Dobrze rozumiem??
Do obiadu 1 ziamniak + 1 burak? a na podwieczorek zamaist mojego kogla-mogla deser kluskowy???
Smietany niestety nie:(
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
???
czy wogole ziemniaka , buraka, i pomidora i papryki a sam deser?( tak sie zastanawiam??gotujac obiad)
A samo bialko jakby wylaczyc te warzywa z obiadu + podwieczorek kluskowy nie zakwasi jeszcze bardziej organizmu? (ph moczu 5 mam)
|
|
|
|
|
|
|
|
|