friga
Go
|
Jakby ktos podal mnie na talerz tez bym zjadla a jak jeszcze tak smakowicie wyglada to juz wogole sama delicja Ja ostanio szaleje za ziemniakami roztartymi z maslem i buraczkami, ale mimo ze zjadam do syta to nie dziala:(
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
100%
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Tak jak obiecalam Zwiekszylam wegiel nawet do 1,2 i nic z warzywami nie drgnelo:( Tylko te desery ciazowe mi pozostaly Chodz ciekawe bo sernik optymalny z polewa jako deser jem i nic:) a to pewnie podobne do tyh deserow:)kluskowych:)
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Zmniejsz nieco tłuszcz. Miałem 4 i z tymi wynikami pojechałem do Gliwic. Przyjął mnie dr Kozak który przyjmował tam razem z dr Kwaśniewskim. Po 2 tygodniach /nakazał obniżenie węgli a jeżeli to nie pomoże to tłuszczu/. - Plusy zniknęły i już się nie pokazały / 18 / lat.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Przepraszam = podniesienie węgli oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
Wanda Sławek
Go
|
Odpowiedź dla Stata Nie zmieniaj niczego w przygotowanych jadlospisach. Stosuj je przez 2-3 tygodnie. Myślę o jadłospisach z zawartością wszystkich podstawowych składników tj B,T, W. Ewentualne przesunięcie produktów białkowych z kolacji do śniadania i obiadu może mieć miejsce dopiero wtedy, gdy poziom cukru na czczo byłby za wysoki i nie miał tendencji do ustabilizowania się. Trafnie rozpoznałeś: zasady żywienia optymalnego są trudniejsze niż np. żywienia tradycyjnego czy niskowęglowodanowego. Dr Jan Kwaśniewski produktów roślinnych nie poleca, ale zalecana skrobia węglowodanowa występuje w produktach roślinnych. Ziemniaki i warzywa to za mało w przypadku leczenia cukrzycy, kiedy owoce jagodowe oraz optymalne desery i smakołyki są na czas leczenia wyeliminowane. Produkty zbożowe zawierają gluten, zatem nie są wskazane. Pozostaje kasza jaglana i gryczana, bez glutenu. W 100g kaszy jaglanej jest 69g węglowodanów, w 25g - 17,2g W. Nie są mi znane przeciwskazania do stosowania tego typu skrobii.Chętnie przeczytam wypowiedzi forumowiczów. Stat, bądź nadal optymistą i miej nadzieję na wyleczenie! Trudne dyskusje już za nami. Teraz będziemy Ci tylko podpowiadać jak unikać błędów w żywieniu optymalnym. Pozdrawiam Wanda s
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Renia, Ty walczysz nie ze mną. Ty walczysz z faktami. Czy Tobie zdaje się, że jak zamkniesz oczy, albo ja, czy im zaprzeczysz to one znikną? Niestety to częsta przypadłość wśród niektórych kobiet.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
... częsta przypadłość wśród niektórych kobiet.
Stat, odważę się poprosić - litości. Wniosek jest komiczny, ale czy każdy się na tym pozna?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Baco dziekuje bede tez ta metoda sie ratowac!! Bo zwiekszone warzywa w postaci ziemniaka nie pomogly.Mysle ze te ketony wyskoczyly nagle bo teraz jako ze zimno to sie ma mniej ruchu mimo wszytsko, wczesniej jakies dlugie spacery no i wakacje to duzo plywalam. Wiec pewnie tluszczu tyle tez juz nie potrzeba.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Friga - Ponoć u człowieka powstają w wątrobie z wolnych kwasów tłuszczowych.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Stat, odważę się poprosić - litości. Wniosek jest komiczny, ale czy każdy się na tym pozna? Przepraszam chyba nie uraziłem Twojej dumy kobiecej. Nie napisałem przecież wszystkich kobiet, a tylko niektórych. Ale żeby nie powstał konflikt żeńsko-męski jakiś, to dodam, że i mężczyznom niektórym to zdarza się też.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Baco dziekuje bede tez ta metoda sie ratowac!! Bo zwiekszone warzywa w postaci ziemniaka nie pomogly.Mysle ze te ketony wyskoczyly nagle bo teraz jako ze zimno to sie ma mniej ruchu mimo wszytsko, wczesniej jakies dlugie spacery no i wakacje to duzo plywalam. Wiec pewnie tluszczu tyle tez juz nie potrzeba.
Jeśli ketony są nieduże to bym się tym nie przejmował. Gdzieś tu na stronach (dr-kwasniewski.pl) czytałem, że na 1 czy 2 + to nic złego. Możesz to odszukać wstawiając w okienko szukaj słowo "keton". Ale może już to zrobiłaś? Albo to było w ktorejś z książek dr-a Kwaśniewskiego. Dokładnie już nie pamiętam. Pisało tam, że ketony są doskonałym paliwem zwłaszcza dla mózgu o który przecież organizm najbardziej dba i, że trzeba tylko uważać żeby nie było ich przez dłuższy czas za dużo bo może to doprowadzić do kwasicy ketonowej a wtedy jest kłopot. Ja mam ketony też prawie cały czas rzędu 0,5-1,5 mmol/L, ale czasem skoczy do 4, a raz nawet do 8 na 1 dzień i reguluję to ilością węglowodanów.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
No wlasnie u mnie sie juz utzrymuja jakis czas na ++++ wiec troche zaduzo , zwlaszcza ze jestem w ciazy, wiec nie chce doprowadzic do kwasicy bo i ph moczy niskie Zaradzam od dzis wszytskimi innymi znanymi mi metodami -oprocz zwiekszonej ilosci warzyw bo to nie pomoglo
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Jeśli ketony są nieduże to bym się tym nie przejmował. ... Ale sprawdź to, bo jeśli chodzi o ciążę to mogę się mylić. Słyszałem, że niemowlęta potrzebują więcej węglowodanów - dr Wolfgang Lutz.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
No wlasnie u mnie sie juz utzrymuja jakis czas na ++++ wiec troche zaduzo , zwlaszcza ze jestem w ciazy, wiec nie chce doprowadzic do kwasicy bo i ph moczy niskie Zaradzam od dzis wszytskimi innymi znanymi mi metodami -oprocz zwiekszonej ilosci warzyw bo to nie pomoglo No to faktycznie trochę chyba za dużo. Ile jesz węglowodanów i ile tłuszczy - wagowo? Bo to chyba od tego zależy.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Stat, odważę się poprosić - litości. Wniosek jest komiczny, ale czy każdy się na tym pozna? Przepraszam chyba nie uraziłem Twojej dumy kobiecej. Nie napisałem przecież wszystkich kobiet, a tylko niektórych. Ale żeby nie powstał konflikt żeńsko-męski jakiś, to dodam, że i mężczyznom niektórym to zdarza się też. Za dumą jakoś nie przepadam Synonimy i antonimy dla tego stanu są zniechęcające.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Pisze jak obiecalam:) Ketony spadly z ++++ na +++ przy zjedzeniu deseru ciazowego i cwiczeniach umiarkowanych Mam nadzieje ze to dopiero poczatek:)
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
czesc smieci poszlo do 'kosza' za rada rady starszych.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
|
|