Stat
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Świat się budzi ?... czas najwyższy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przecież to było ze cztery lata temu. Już zdążono o tym zapomnieć!
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
A w MacDonaldzie można u nas już kupić plasterki smażonego boczku.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, będzie na co zwalić. Teraz przynajmniej "naukowo" zaczną tyć zdrowo, od niezdrowego, smażonego boczku!
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Wieczorem pojadę tam na kawę, to spróbuję jak ten boczek smakuje, czy aby nie sztuczny plastik jakiś, taki jak sprzedają w supermarkietach przysmaki dla psów.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Do Admina Przecież Stat się dokładnie tak przejada, więc to nic nie da, bo ma rozregulowane geny, co się rzadko zdarza, ale zdarza.
Czy jako ekspert od metabolizmu byłbyś uprzejmy wyjaśnić o ile więcej kcal powinienem spożywać uprawiając narciarstwo zjazdowe oraz jak te dodatkowe kalorie powinny być rozłożone w czasie. Tutaj jest szczegółowa statystyka z jednego dnia, z nagrania GPS-u dla zobrazowania wysiłku (może będzie pomocna): Użytkownik Stat Liczba punktów gps: 5466 Rodzaj aktywności: rekreacja Aktywność: narty zjazdowe Nawierzchnia: śnieg Dystans: 192,2 km Łączna wysokość podjazdów: 19527 m Łączna wysokość zjazdów: -19647 m Dystans podjazdów: 86,6 km Dystans po płaskim: 2,2 km Dystans zjazdów: 103,4 km Liczba tras 1 Dystans km 192,2 Czas 13:11 Średnia szybkość km/h 14.2 Max średnia szybkość km/h 14.2 Max Średnia ruchu km/h 19.5 średnia ruchu km/h 19.5 Średnie tempo min/km 03:01 Max tempo min/km 03:01 Data startu: 2012-02-15 8:56 Data końca: 2012-02-15 22:06 Czas trwania: 13:11 Czas zjazdów: 03:00 Czas podjazdów: 05:55 Średnia szybkość: 14.2 km/h (04:15 min/km) Średnia szybkość ruchu: 19.5 km/h (03:05 min/km) Maksymalna szybkość: 66.0 km/h Średnia szybkość zjazdów: 25.8 km/h Średnia szybkość podjazdów: 16.4 km/h
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie. Dlaczego? Bo mnie w ogóle nie interesują zjazdy, ani podjazdy. Sam nie zjeżdżam i nie podjeżdżam, ani nikt z moich bilskich i znajomych, więc przyznam szczerze - nie wiem A jeśli nie wiem, to nie mogę wyjaśniać, czegoś czego nie wiem! Ale zdrowej osobie poradziłbym tak: jeść do woli, zgodnie z apetytem, nie przejadając się i pilnując w dawce pokarmowej żółtek, masła i (lub) śmietanki.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Nie. Dlaczego? Bo mnie w ogóle nie interesują zjazdy, ani podjazdy. Sam nie zjeżdżam i nie podjeżdżam, ani nikt z moich bilskich i znajomych, więc przyznam szczerze - nie wiem A jeśli nie wiem, to nie mogę wyjaśniać, czegoś czego nie wiem! Ale zdrowej osobie poradziłbym tak: jeść do woli, zgodnie z apetytem, nie przejadając się i pilnując w dawce pokarmowej żółtek, masła i (lub) śmietanki. Ale biegasz, czyli też spalasz dodatkowe calorie. Czy nie ma tu w/g Ciebie analogii i zależności od spalanych kalorii?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie męcz mnie "Stat" tylko zastosuj jedną z formuł 4es! Samokształć się. Nikt za ciebie myśleć nie będzie, a jeśli na to liczysz, to marnie skończysz lub dużo zapłacisz! PS Jazda godzinna na nartach jest połową spalanych kcal podczas godzinnego biegu z prędkością 1 km na 5 minut. I teraz resztę oblicz sobie sam.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale biegasz, Właśnie, że nie biegam, bo mam za długie włosy, a do fryzjera nie idę, bo jeszcze zimne wieczory i ranki, a czapki już nie chce mi się nosić! Czyli wychodzi na to, że jeszcze nie czuję potrzeby biegania.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
http://www.stozek.narty.pl/index.php?id=5298 z tej górki, raptem 800m - 10 zjazdów w dobrym sezonie (czyli wtedy gdy mam dość kasy) to max ile jestem w stanie z siebie wycisnąć. To zajmuje jakieś 2 godziny z małą przerwą w środku na kawę. Jak obliczyc na odległość wydatek energetyczny nie będąc bezpośrednio przy "delikwencie"? Na nartach można zjeżdżać rekreacyjnie i można sportowo, ale to musi ocenić cały sztab szkoleniowców i fizjologów na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czyli jako "ekspert" mówię: Jak nie zachorujesz, to się nie wyleczysz! O!
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Przecież to było ze cztery lata temu. Już zdążono o tym zapomnieć! A tego to nie wiedziałam... no to faktycznie zdążono zapomnieć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czy nie grozi takie obciążenie planety przebiegunowaniem...
|
|
|
|
|
|
|
|