Stat
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tu na Forum ten link był już podawany jakieś 4-5 lat temu. Bo tu jest wszystko na temat diety niskowęgowodanowej.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Nie przeczę. Ale jak już minęło tyle lat to myślę, że warto odświeżyć tą wiadomość.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niecały miesiąc temu wysłałam e-maila do Ministerstwa Zdrowia w sprawie leczenie cukrzycy Dietą Optymalną... ...dzisiaj dostałam odpowiedź...ale w takiej wersji, że nie da się jej skopiować. W formie zdjęcia chciałam wstawić, ale mi nie wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Renia! Bardzo dziękuję, że... Jeśli mogę prosić, to prześlij ten załącznik (oraz Twój list) do Biura OSO, aby Zarząd Główny zapoznał się z jego treścią i zajął się sprawą, bo warta jest tego. Ponieważ od czterdziestu lat jest jedna i ta sama śpiewka, trzeba wreszcie podjąć kroki prawne, bo Wiedza Dr-a Kwaśniewskiego stawia dietetykę polską na samym szczycie osiągmnięć naukowych w tej dziedzinie i zasługuje ze wszech miar na propagowanie dla dobra chorych ludzi.
PS Szkoda, że nie macie swojego Posła w Sejmie, ale Demokracja rządzi się własnymi prawami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szkoda... zaraz prześlę to pismo do biura OSO. Zrobiłam zdjęcie monitora, może coś da się odszyfrować... [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Da się odszyfrować, ale czy musisz tę Panią kompromitować tu publicznie? PS wielce zasłużony dla pomnażania chorób Instytut powinien być rozwiązany w trybie natychmiastowym! Dałoby to ogromne oszczędności budżetowe!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ups! nie widać na szczęście jej nazwiska. PS A dieta korytkowa zaproponowana "naukowo" w leczenu cukrzycy utrwala ten syndrom metaboliczny!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Da się odszyfrować, ale czy musisz tę Panią kompromitować tu publicznie? PS wielce zasłużony dla pomnażania chorób Instytut powinien być rozwiązany w trybie natychniastowym! Dałoby to ogromne oszczędności budżetowe! Podpisuję się pod powyższym. Też im pisałam o oszczędnościach, bo myślałam, że jeśli nie można do rozumu, albo sumienia przemówić, to może chociaż do kieszeni się da...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tu nie chodzi właśnie o oszczędności, bo jak widać im drożej tym lepiej, ale nie dla chorych!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Proporcje im się pozmieniały? Nie zalecali B:T:W B 15-20% T maks 30% lepiej mniej Ww 55 i więcej
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że czarno na białym widać "stanowisko"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale tu nie chodzi właśnie o oszczędności, bo jak widać im drożej tym lepiej, ale nie dla chorych!
Od chorych ważniejsze są koncerny farmaceutyczne...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Takie zalecenia to nie dla mnie. Niemógłbym tak jadać jak zaleca IŻiŻ. Organizm by mi się kategorycznie przed glukozą bronił, w metabolizmie zaczęłoby dymić.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
DOSKONAŁE PISMO! Ale postęp jest, bo się pisze cyt: "Dieta Optymalna Doktora Kwaśniewskiego", a nie jak dawniej "dieta Kwaśniewskiego", albo "dieta optymalna". Najwyższa pora zacząć szanować to, co się ma najlepszego i na światowym poziomie w dietetyce. PS dla formalności przypominam, że Tata jest lekarzem medycyny, specjalizacją II-go stopnia. "Panie Doktorze" zwracają się do niego wszystkie osoby grzecznościowo i zwyczajowo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze, że w ogóle cokolwiek odpisują. Z początku (jeszcze 2 lata temu) tylko przychodziło elektroniczne powiadomienie o otrzymaniu przez nich wiadomości i więcej ani a ani be... ... ani me ani kukuryku...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dobrze, że w ogóle cokolwiek odpisują. Z początku (jeszcze 2 lata temu) tylko przychodziło elektroniczne powiadomienie o otrzymaniu przez nich wiadomości i więcej ani a ani be... ... ani me ani kukuryku... A jak odpowiadają na listy osób, które stosując Dietę Optymalną dr Kwaśniewskiego przez np.10 lat wyleczyły się z cukrzycy?
|
|
|
|
|
|
|
|