MariuszM
Go
|
przynajmniej u szczurów
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pani Wanda S. już leczyła Stata w tym temacie Nie zauważyłam, że wstawiłam reklamę książki Pani Wandy...Najlepiej to jest jednak, jeśli wszyscy uczą się bezpośrednio ze Źródła...przez pośredników Dieta może (i często jest) spaczona...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czytałem,że od surowego niedobory mogą pojawić się... A mnie wychodzi, że po surowym małpie geny się uruchamiają! Jednym z głównych objawów jest chęć włażenia spowrotem na drzewo!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Aurze nadal "formułę 300 g" upowszechniają, ona się tam chyba zakorzeniła... U mnie przeważnie cały obiad waży 250 - 300 g. Szkoda, że OSO nie ma własnego ośrodka wczasowego z dietą optymalną, który byłby swoistym wzorcem metra. Moze to jest do zrobienia? Nawet więcej niż jeden by się zdał.
Już jest zrobione. A państwo Suchowieccy? Czytałaś w "Optymalnych" o otwarciu nowej Arkadii? W Arkadii "Lido" też są dokładnie przestrzegane zalecenia dr. Kwasniewskiego. Wszystkich Arkadii nie znam... Niektóre mają "szwedzki stół" i wtedy początkującym jest trudniej...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jeszcze nie czytałam, bo koleżance pożyczyłam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Błąd. Najpierw powinno się czytać, a potem ewentualnie pożyczać...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z obawy o treści niecenzuralne?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dostałam kolejną odpowiedź z Ministerstwa Zdrowia w sprawie leczenia cukrzycy. Jest on napisany w podobnym tonie co poprzedni. Piszą, że Dieta Optymalna nie jest zgodna z zaleceniami naukowymi polskimi ani światowymi. (nie możliwe... ) Że żadna dieta nie może cukrzycy wyleczyć, jedynie tymczasowo zatrzymać. Że nie ma żadnych opracowań naukowych w renomowanych pismach naukowych mówiących o tym, że Dieta Optymalna skutecznie leczy cukrzycę... Na koniec takie coś: "W związku z powyższym w opinii Pana Prof. dr. hab. n. med. Krzysztofa Strojka stosowanie Diety Optymalnej jest niezgodne ze standardami dietetycznymi." Wow odkrycie Ameryki...przecież gdyby było zgodne to nie byłoby niczym innowacyjnym, tylko powielaniem dogmatów...masło maślane...Tytuły zastępują wiedzę, otwartość umysłu i logiczne myślenie... Skostniały system... Niech by chociaż sprawdzili porządnie, ale po co? Jak będę miała po niedzieli swój aparat fotograficzny to zrobię zdjęcie tego pisma i wkleję. Skopiować się nie da...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może im odpiszę, ze ich obowiązkiem jest sprawdzenie każdego nowego sposobu leczenia, a nie tylko trzymanie się swoich niesprawdzających się założeń i "standardowych" zaleceń...zgodnych z wiedzą amerykańskich naukowców...może już nie można mieć innego zdania niż ma Ameryka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tego wynika, że oni w ogóle nie chcą znaleźć lekarstwa na cukrzycę. Wszystko co jest niezgodne z ich metodami 'leczenia" odrzucają bez sprawdzania. O czym to świadczy?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Szczególnie, że są lekarze ktorzy DO z cukrzycy wyprowadzają...
|
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Z tego wynika, że oni w ogóle nie chcą znaleźć lekarstwa na cukrzycę. No pewnie,że nie... bo dlaczego mieliby zrezygnować z trzepania kaski z drogich leków na cukrzycę? Insulina kosztuje,inne leki też.Im więcej chorych tym więcej zarabiają koncerny farmaceutyczne... to samo z wszelkimi innymi chorobami... strzelili by sobie w kolano... nic tylko $$$$$$$ i tyle....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pewien partyjny ginekolog bardzo dobrze "zna" zagadnienie. Tak dobrze, że nie ma o czym dyskutować! PS Ponoć jak usłyszał, że "Dr Kwaśniewski" to mu buźka spąsowiała ze złości... I po co się tak denerwować i zdrowie sobie szargać?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem czy warto do nich kolejny raz pisać... to jest jak rzucanie grochem o ścianę...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Im więcej chorych tym więcej zarabiają koncerny farmaceutyczne... to samo z wszelkimi innymi chorobami... strzelili by sobie w kolano... nic tylko $$$$$$$ i tyle....
Ale ja też lubię $$$$ i dlatego trzymam się zaleceń dr Kwaśniewskiego
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie wiem czy warto do nich kolejny raz pisać... to jest jak rzucanie grochem o ścianę... W czerwcowym numerze OPTYMALNI będzie pismo Prezesa Tkocza do... Pismo "dla spokojności sumienia" i przyszłych pokoleń.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja mam ochotę im odpisać tak niezbyt grzecznie. Przecież oni sobie kpiny robią... Nie zgodne z ich zaleceniami? A zgodne leczy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem czy warto do nich kolejny raz pisać... to jest jak rzucanie grochem o ścianę... W czerwcowym numerze OPTYMALNI będzie pismo Prezesa Tkocza do... Pismo "dla spokojności sumienia" i przyszłych pokoleń. To bardzo ładnie ze strony Prezesa... Pewnie Jemu odpiszą na dwie strony tych głupot...
|
|
|
|
|
|
|
|