administ
Go
|
Unikać wszystkiego, co łatwo zamienia się w glukozę. Jaśniej nie potrafię. Jest podane wszystko, co niezbędne do samodzielnej pracy nad sobą.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Unikać wszystkiego, co łatwo zamienia się w glukozę. Jaśniej nie potrafię. Jest podane wszystko, co niezbędne do samodzielnej pracy nad sobą. Zrozumialam,czyli mi tylko skrobia pozostala....Dziekuje za podpowiedz...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Akurat zupełnie nie o to chodzi, ale nie szkodzi. Może innym się przyda ta informacja. Szczególnie tym, co "radzą" jak wyleczyć cukrzycę typ I - dietą wysokotłuszczową.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Akurat zupełnie nie o to chodzi, ale nie szkodzi. Może innym się przyda ta informacja. Szczególnie tym, co "radzą" jak wyleczyć cukrzycę dietą wysokotłuszczową.
Tzn .mi chodzi ze zadnych owocow ,cukrow prostych jako W nie jadac-to mi ziemniaczki i warzywka jako zrodlo W pozostaje,czy ja to zle zrozumialam Adminie???
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A skąd mam to wiedzieć? Najlepiej jest zrobić sobie na sobie doświadczenie typu: co najwyżej i najniżej z podawanych produktów węglowodanowych podnosi poziom cukru we krwi po godzinie. Dawka węglowodanów -nie większa niż 50-75g. Wybrać takie źródło węglowodanów, które najmniej podnosi poziom cukru we krwi. Jeśli nie ma ketozy, to bardzo dobrze, bo można zmniejszać ilość podawanej insuliny. Więcej przez internet napisać nie mogę, aby sobie kto krzywdy nie zrobił!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I jeszcze jedna ważna informacja dla tych co sikają na paski: odstawcie drogie panie tabletki antykoncepcyjne, jeśli stosujecie, a krzyżyki cudownie znikną, tylko trzeba bardziej uważać...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No dużo jest tych aminokwasów i teraz gdzie się ich spodziewać? W czym - znaczy się.
|
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Czy wie ktos moze jak Kota z cukrzyca odzywiac???!!!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ło jeju! To już na mruczusia "przeszło"? Ja tam nie wiem, ale koty mają na Ziemii długą historię, dlatego natura powinna dobrze podpowiadać, tylko trzeba ją pytać, słuchać, itd.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wywołać u kota cukrzycę, to trzeba się bardzo starać! U psiaków znacznie łatwiej się udaje.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kociaki mają za to próg nerkowy 200mg%, a weterynarze nie panikują przy poziomie do 250mg%... Bo na kociej cukrzycy się mniej zarabia!
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Ło jeju! To już na mruczusia "przeszło"? Ja tam nie wiem, ale koty mają na Ziemii długą historię, dlatego natura powinna dobrze podpowiadać, tylko trzeba ją pytać, słuchać, itd. To nie moje Zwierze (pytam dla Znajomej) i jakos nie bardzo mi sie z tego smiac chce.....A dokladniej ja sobie Cukrzycy nie wybralam majac 11 lat napewno moglam sobie cos lepszego w tym wieku wyobrazic niz takie paskudztwo.... Czy moglby mi KTOS PROSZE napisac na powaznie jak Kota karmic?Bylabym ine tylko ja -bardzo wdzieczna,pozdrawiam...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ło jeju! To już na mruczusia "przeszło"? Ja tam nie wiem, ale koty mają na Ziemii długą historię, dlatego natura powinna dobrze podpowiadać, tylko trzeba ją pytać, słuchać, itd. To nie moje Zwierze (pytam dla Znajomej) i jakos nie bardzo mi sie z tego smiac chce.....A dokladniej ja sobie Cukrzycy nie wybralam majac 11 lat napewno moglam sobie cos lepszego w tym wieku wyobrazic niz takie paskudztwo.... Czy moglby mi KTOS PROSZE napisac na powaznie jak Kota karmic?Bylabym ine tylko ja -bardzo wdzieczna,pozdrawiam... Bo też to nic śmiesznego nie było, lecz same poważne rzeczy! A gdyby tak wybór był w swoim czasie aż tak oczywisty i widoczny to ja również bym sobie takiego paskudztwa nie wybrał mając lat 13. Teraz sobie przypomniałem że jeszcze dr. Kwaśniewski wspominał w kilku miejscach o karmieniu zwierzaków domowych. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No, ale przecież Dr Kwaśniewski mówił i pisał już w 1970, że cukrzyca jest wyleczalna, a że jak się poprawnie odżywia, to żaden syndrom metaboliczny, czy inna autoagresja nie ma prawa się rozwinąć... I kto chciał to skorzystał...
|
|
|
|
|
|
|
|