forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 08:11:30

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669716 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Cukrzyca
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 ... 177 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Cukrzyca  (Przeczytany 1650957 razy)
administ
Go

Email
Odp: Cukrzyca
« Odpowiedz #2660 : 2012-07-06, 20:13:44 »

A co z tym nieszczesnym Kotkiem-podpowie mi Pan jak zywic Panie Tomaszu??

http://www.google.com/search?hl=pl&q=karmienie+kota - sporo informacji...
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72237

« Odpowiedz #2661 : 2012-07-06, 20:23:04 »

Naprawdę? myślisz, że wysłać? Te diabełtologi mają już chyba przeze mnie koszmary nocne... Twisted Evil Laughing

administ
Go

Email
« Odpowiedz #2662 : 2012-07-06, 20:27:59 »

A co tam ich koszmary nocne, gdy nie chcą pomagać ludziom chorym na uleczalną chorobę, bo im się zdaje tylko, że jest nieuleczalna.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #2663 : 2012-07-06, 20:28:47 »

Witaj Lidia... Very Happy to co piszą w tym artykule, to my wiemy od dość dawna, ale Miniesterstwo Zdrowia faktycznie mogłoby się z tym zapoznać. Zaraz im wyślę, wiedzy nigdy dosyć... Very Happy Wink

renia
Hero Member

« Odpowiedz #2664 : 2012-07-06, 20:29:19 »

A co tam ich koszmary nocne, gdy nie chcą pomagać ludziom chorym na uleczalną chorobę, bo im się zdaje tylko, że jest nieuleczalna.

Masz rację... Very Happy

renia
Hero Member

« Odpowiedz #2665 : 2012-07-06, 20:37:36 »

Już wysłałam... Very Happy

renia
Hero Member

« Odpowiedz #2666 : 2012-07-06, 20:46:02 »

Może amerykańskim naukowcom uwierzą... Rolling Eyes

renia
Hero Member

« Odpowiedz #2667 : 2012-07-06, 20:47:50 »

...czy to szwedzcy są?

wisienka
Go

Email
« Odpowiedz #2668 : 2012-07-06, 20:48:39 »

trochę śmieszne z tym kotem. Przecież to drapieżnik i tam ma jeść. Aco je obecnie? Jak się za przeproszeniem skasztani, to aż nos chce urwać.....

Też tak myślę.Wystarczy chyba same mięso ( można kupić takie tanie odpadki ), jakieś wątróbki, żółtka i zero węgli.Po co drapieżnikowi węgle? Ja mam 2 psy i teraz ostatnio zupełnie wykluczyłam im z diety węgle,chociaż dotychczas jadły ich na prawdę malutko, tłuszczu nie podnosiłam w diecie, tylko tyle ile jest go w mięsie.Jak dodawałam trochę smalcu to chciały nas zagazować Laughing Ale mogę im dać łyżeczkę masła to nic się nie dzieje. Do tego wątróbki, żółtka, biały ser z jogurtem naturalnym lub kefirem i po miesiącu takiego karmienia psu przestało wreszcie z pyska śmierdzieć, bo dotychczas niezbyt przyjemnie mu pachniało Laughing zazwyczaj rano jak wstał i sobie ziewnął to było czuć... Po posiłkach mu ten zapaszek znikał ale jak zgłodniał to znów wracał.Jak węgle wywaliłam im z diety całkowicie to mu z mordy fiołkami teraz pachnie Laughing Ja moim psom daję surowe mięcho, tak były od małego nauczone, wątróbki czy żółtka też.Jeśli ta znajoma karmi gotowymi posiłkami i kot nie jest nauczony surowizny jeść, to niech mu wszelkie mięso gotuje, wątróbki też, lub może je dusić na smalcu.Jajko/żółtko może dać gotowane też.
lilek
Go

Email
« Odpowiedz #2669 : 2012-07-06, 21:57:28 »

A co z tym nieszczesnym Kotkiem-podpowie mi Pan jak zywic Panie Tomaszu??

http://www.google.com/search?hl=pl&q=karmienie+kota - sporo informacji...
Dziekuje,pozdrawiam...Lidia
lilek
Go

Email
« Odpowiedz #2670 : 2012-07-06, 21:59:21 »

trochę śmieszne z tym kotem. Przecież to drapieżnik i tam ma jeść. Aco je obecnie? Jak się za przeproszeniem skasztani, to aż nos chce urwać.....

Też tak myślę.Wystarczy chyba same mięso ( można kupić takie tanie odpadki ), jakieś wątróbki, żółtka i zero węgli.Po co drapieżnikowi węgle? Ja mam 2 psy i teraz ostatnio zupełnie wykluczyłam im z diety węgle,chociaż dotychczas jadły ich na prawdę malutko, tłuszczu nie podnosiłam w diecie, tylko tyle ile jest go w mięsie.Jak dodawałam trochę smalcu to chciały nas zagazować Laughing Ale mogę im dać łyżeczkę masła to nic się nie dzieje. Do tego wątróbki, żółtka, biały ser z jogurtem naturalnym lub kefirem i po miesiącu takiego karmienia psu przestało wreszcie z pyska śmierdzieć, bo dotychczas niezbyt przyjemnie mu pachniało Laughing zazwyczaj rano jak wstał i sobie ziewnął to było czuć... Po posiłkach mu ten zapaszek znikał ale jak zgłodniał to znów wracał.Jak węgle wywaliłam im z diety całkowicie to mu z mordy fiołkami teraz pachnie Laughing Ja moim psom daję surowe mięcho, tak były od małego nauczone, wątróbki czy żółtka też.Jeśli ta znajoma karmi gotowymi posiłkami i kot nie jest nauczony surowizny jeść, to niech mu wszelkie mięso gotuje, wątróbki też, lub może je dusić na smalcu.Jajko/żółtko może dać gotowane też.

Witaj Wisienka...dziekuje za odpowiedz-podam dalej...to moze ten Kotek tez fiolkami zacznie chuchac Laughing Laughing Laughing Surprised Very Happy Very Happy Very Happy Razz...pozdrawiam,Lidia
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #2671 : 2012-07-06, 22:07:06 »

Przecież wszystkie zwierzaki na wolności na nic nie chorują - chyba że zostaną podtrute przez ludzi. Można zrobić próbę jeżeli ktoś nie wierzy. Drapieżnik po odpowiednim jedzeniu będzie agresywny i zły, a nieodpowiednim  jedzeniem możemy spowodować że będzie łagodny ale i różne choroby go złapią
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #2672 : 2012-07-06, 22:47:43 »

A ja po angielsku ni wzab Sad Sad Sad nie umie ...po niemiecku to tak,ale dziekuje za tak dobre checi Mariuszu....pozdrawiam

Jadaj żółteczka, podroby oraz wędliny podrobowe, mięso wieprzowe a nie "zabraknie" Ci tego pierwiastka  Smile
http://dietaantyrakowa.pl/jadlospisy/zawartosc-selenu-w-produktach/

ŻO uporządkuje gospodarkę hormonalna i wyleczy z cukrzycy. Nie można się poddawać, koko jambo i do przodu... Smile
Najwartościowsze węglowodany to takie, w kt na 1g B przypada mniej Ww Smile Nie należy jadać za często węglowodanów, w których stosunek B:W jest większy niż 1:15-17 wtedy organizm hula jak ta lala Smile  W ziemniakach jest chyba 1:11 Very Happy, więc się nadają Smile
lilek
Go

Email
« Odpowiedz #2673 : 2012-07-06, 23:07:48 »

A ja po angielsku ni wzab Sad Sad Sad nie umie ...po niemiecku to tak,ale dziekuje za tak dobre checi Mariuszu....pozdrawiam

Jadaj żółteczka, podroby oraz wędliny podrobowe, mięso wieprzowe a nie "zabraknie" Ci tego pierwiastka  Smile
http://dietaantyrakowa.pl/jadlospisy/zawartosc-selenu-w-produktach/

ŻO uporządkuje gospodarkę hormonalna i wyleczy z cukrzycy. Nie można się poddawać, koko jambo i do przodu... Smile
Najwartościowsze węglowodany to takie, w kt na 1g B przypada mniej Ww Smile Nie należy jadać za często węglowodanów, w których stosunek B:W jest większy niż 1:15-17 wtedy organizm hula jak ta lala Smile  W ziemniakach jest chyba 1:11 Very Happy, więc się nadają Smile

Laughing Laughing Laughing...nie no ja sie nie poddaje-jeszcze nie,jak juz pisalam chcialabym "chociaz" tego Hashimotto sie pozbyc+nadwagi...to juz bym byla szczesliwa-ale jakbym jeszcze sie cukrzycy pozbyla to by byla Bajka ....czy mozesz mi Prosze podac gdzie ja taka tabelke znajde z tymi"dobrymi weglowodanami??
Pozdrawiam i dziekuje Ci bardzo za pomoc Razz Razz Very Happy Very Happy Cool
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #2674 : 2012-07-06, 23:35:39 »

Ano tu http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=77
Na stronie http://dr-kwasniewski.pl/ i tym forum jest wszystko co potrzeba, aby się rozwinąć i żyć w zdrowiu. Smile Czytaj więc..... Cool
lilek
Go

Email
« Odpowiedz #2675 : 2012-07-07, 08:53:39 »

Na stronie http://dr-kwasniewski.pl/ i tym forum jest wszystko co potrzeba, aby się rozwinąć i żyć w zdrowiu. Smile Czytaj więc..... Cool

Dziendoberek,i dziekuje slicznie Laughing Laughing Cool...pozdrawiam
lilek
Go

Email
« Odpowiedz #2676 : 2012-07-07, 09:05:54 »

Mariuszu (sorryze tyle pytam ale chcialabym zrozumiec) gdzie to pisze ze od 1:15  B:W jest to takich W juz lepiej "nienada" ???Moje nieszczesne jablko jest jak 1:40 ale cukier mi tylko troszke sie podwyza - przy zbozach jest ich duzo ponizej jak1:10 a cukier mi nawet po 10gr na 300-400mg/dl wchodzi-i to obojetnie ktore i wjakich jakosciach -nawet w chlebkou optymalnym -dlatego zrezygnowalam ze wszystkich zboz....
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #2677 : 2012-07-07, 12:12:48 »

Mariuszu (sorryze tyle pytam ale chcialabym zrozumiec) gdzie to pisze ze od 1:15  B:W jest to takich W juz lepiej "nienada" ???Moje nieszczesne jablko jest jak 1:40 ale cukier mi tylko troszke sie podwyza - przy zbozach jest ich duzo ponizej jak1:10 a cukier mi nawet po 10gr na 300-400mg/dl wchodzi-i to obojetnie ktore i wjakich jakosciach -nawet w chlebkou optymalnym -dlatego zrezygnowalam ze wszystkich zboz....

Syndromy metaboliczne (czytaj cukrzyca) rządzą się swoimi prawami ("admin" wyjaśniał "syndrom Harpera" Smile ). W związku z tym diabetolodzy polecają cukrzykom fruktozę, ponieważ jw. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z zdrowiem, a jedynie kolejnym gwoździem do "trumny" cukrzyków. Notabene wszelkie chlebki są niejadalne, czy to na ŻO czy DO. Ci zdrowi mogą spróbować takich smakołyków:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=33
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=504 mogą,ale nie muszą. Osobiście na chwilę obecną starcza mi Ww z 100-150g warzyw, 100-150g ziemniaka i 200-300ml śmietanki/śmietany, powidła śliwkowe.

Nie jestem znawcą od chorób/syndromów,ale mogę podzielić się pewnymi  "spostrzeżeniami dietetycznych". Ci z syndromem w rodzaju otyłości i cukrzycy powinni całkowicie zrezygnować z słodyczy oraz owoców. Skupić się na warzywach, kt nie zawierają zbyt wiele błonnika. Ilość węglowodanów w stosunku do białka nie powinna być większa niż w ziemniakach. Gdy osiągnie się względną równowagę, można próbować wprowadzać "smakołyki", które zawierają niewielkie ilości Ww (np. owoce jagodowe), okraszane adekwatną ilością T.Nie "nada", aby jeść W>B nawet przy wysokiej wartości biologicznej B. Maksymalnie winno być 1:1. Zawsze jest wybór, tylko który jest właściwy. Zdrowie czy przyjemność hmm... Laughing Dla mnie odpowiedź jest prosta. Chorzy nie chodzą na kompromisy.... Razz

"W cukrzycy typu II i otyłości zmiany w naczyniach są identyczne, ponieważ identyczna jest przyczyna zarówno otyłości jak i cukrzycy, a cukrzyca jest tylko szczególnym przypadkiem otyłości, w którym podaż węglowodanów w diecie przekracza możliwość przemiany tych węglowodanów w cyklu pentozowym na tłuszcze i cholesterol"
dr Jan Kwaśniewski "Jak nie chorować?" str, 169

Stosunek B:W, o którym wspominam wyczytałem u dr. Jana Kwaśniewskiego w jego pracach  "Jak nie chorować?" (lektura obowiązkowa dla poprawiaczy i nad interpretatorów oraz ciekawskich), wspominał o tym również Tomasz Kwaśniewski alias toan/admin Wink. Skorzystaj z wyszukiwarki forum. Wpisując interesującą Cie frazę oraz użytkownika toan lub admin. Smile

P.S nie to,że Ci nie wierzę, ale 10g chlebka to jakieś ~1g Ww, i aż taki poziom glukozy....?  Jestem w  Shocked Very Happy.
P.S 2 Gdybym był cukrzykiem martwiłbym się cukrem w moczu, nie w krwi. Na całe szczęście nie mam nadwagi i cukromierza. Moim cukromierzem jest lustro i wydolność fizyczna Smile

Powodzenia  Very Happy
lilek
Go

Email
« Odpowiedz #2678 : 2012-07-07, 12:24:24 »

Syndromy metaboliczne (czytaj cukrzyca) rządzą się swoimi prawami ("admin" wyjaśniał "syndrom Harpera" Smile ). W związku z tym diabetolodzy polecają cukrzykom fruktozę, ponieważ jw. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z zdrowiem, a jedynie kolejnym gwoździem do "trumny" cukrzyków. Notabene wszelkie chlebki są niejadalne, czy to na ŻO czy DO. Ci zdrowi mogą spróbować takich smakołyków:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=33
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=504 mogą,ale nie muszą. Osobiście na chwilę obecną starcza mi Ww z 100-150g warzyw, 100-150g ziemniaka i 200-300ml śmietanki/śmietany, powidła śliwkowe.

Nie jestem znawcą od chorób/syndromów,ale mogę podzielić się pewnymi  "spostrzeżeniami dietetycznych". Ci z syndromem w rodzaju otyłości i cukrzycy powinni całkowicie zrezygnować z słodyczy oraz owoców. Skupić się na warzywach, kt nie zawierają zbyt wiele błonnika. Ilość węglowodanów w stosunku do białka nie powinna być większa niż w ziemniakach. Gdy osiągnie się względną równowagę, można próbować wprowadzać "smakołyki", które zawierają niewielkie ilości Ww (np. owoce jagodowe), okraszane adekwatną ilością T.Nie "nada", aby jeść W>B nawet przy wysokiej wartości biologicznej B. Maksymalnie winno być 1:1. Zawsze jest wybór, tylko który jest właściwy. Zdrowie czy przyjemność hmm... Laughing Dla mnie odpowiedź jest prosta. Chorzy nie chodzą na kompromisy.... Razz

"W cukrzycy typu II i otyłości zmiany w naczyniach są identyczne, ponieważ identyczna jest przyczyna zarówno otyłości jak i cukrzycy, a cukrzyca jest tylko szczególnym przypadkiem otyłości, w którym podaż węglowodanów w diecie przekracza możliwość przemiany tych węglowodanów w cyklu pentozowym na tłuszcze i cholesterol"
dr Jan Kwaśniewski "Jak nie chorować?" str, 169

Stosunek B:W, o którym wspominam wyczytałem u dr. Jana Kwaśniewskiego w jego pracach  "Jak nie chorować?" (lektura obowiązkowa dla poprawiaczy i nad interpretatorów oraz ciekawskich), wspominał o tym również Tomasz Kwaśniewski alias toan/admin Wink. Skorzystaj z wyszukiwarki forum. Wpisując interesującą Cie frazę oraz użytkownika toan lub admin. Smile

P.S nie to,że Ci nie wierzę, ale 10g chlebka to jakieś ~1g Ww, i aż taki poziom glukozy....?  Jestem w  Shocked Very Happy.
P.S 2 Gdybym był cukrzykiem martwiłbym się cukrem w moczu, nie w krwi. Na całe szczęście nie mam nadwagi i cukromierza. Moim cukromierzem jest lustro i wydolność fizyczna Smile

Powodzenia  Very Happy

Dziekuje za tak obszerna odpowiedz Mariuszu....Ja mam wszystkie ksiazki Dr.Kwasniewskiego jakie tylko do kupienia byly-ale "jak nie chorowac"-to przyznaje ze zajzalam ale nie przeczytalam jeszcze..Wyszukiwalam zawsze TYLKO wiadomosci o Cukrzycy...Wiem ze z jednej strony to wymowka conieco ale mam w domu 2 male diabelki (4,5 latka+ 20miesiecy) i tylko wieczorkiem mam czas dla siebie....Sorry,zle napisalam mi chodzilo oczywiscie o 10gr W nie o 1grW......
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #2679 : 2012-07-07, 12:33:07 »

Klinicysta ze mnie żaden.  Laughing. Raczej obserwator i analityk  Laughing Obserwuj co się będzie działo i reaguj. Jak wszędzie, nie myli się tylko ten, co nic nie robi Very Happy
Strony: 1 ... 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 ... 177 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 20 zapytaniami.