Blackend
|
Nie bądź tego taki pewien...Ja odnoszę wrażenie, że oni coraz cieniej piszczą... Predzej ludzi pogonią na pastwisko niz pozwola na ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Stale gonią, ale nie wszyscy ich słuchają...Szwecja idzie "pod prąd"...coraz więcej nowych badań jest przeciwko pastwisku...ale kolorowe pisma i reklamy stale są jeszcze silnym "autorytetem"...wyrocznią...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
a propos nadwagi. Jestem nad jeziorkiem. Bez problemow dzieci do lat 10 no maks 12. Czym starsi tym 'lepiej' . Czuje sie dziwnie Za to piwko,slodzone wody,owoce na porzadku dziennym no i te niewiasty >20 lat i celulit ' normalnych' mozna policzyc na palcach 2rak i stop
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tych "badań" nie bierze nikt poważnie, ponieważ naukowo jest 5*wio i "nasycony tłuszcz zwierzęcy jest niezdrowy". A Szwecja to nie US-university... Niech gonią na pastwisko, bo to zdrowiej i taniej dla wszystkich!
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Witam Was,...az boje sie wogole pytac.....jem te moje 200gramek zoltek codziennie bez zmian-a tu mam obrzeki w lydkach (jak nacisne na kosc piszczelowa to zostaje maly dolek)-powinnam jeszcze z 2 zoltka dorzucic??!!Bo juz sama niewiem co robic (waga tez w miejscu stoi -ani grama nie chudne)-a napewno niemam obrzek bo cieplo na Dworze-bo dzis u nas (Hamburg) prawie caly dzien tylko pada i sie ochlodzilo...Mariuszu,Adminie mozecie cos doradzic??Pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
a propos nadwagi. Jestem nad jeziorkiem. Bez problemow dzieci do lat 10 no maks 12. Czym starsi tym 'lepiej' . Czuje sie dziwnie Za to piwko,slodzone wody,owoce na porzadku dziennym no i te niewiasty >20 lat i celulit ' normalnych' mozna policzyc na palcach 2rak i stop Bo "normalnie" Mariuszu mowilo sie, ze piwko jestdla ochlody. Nie mowie, ze piwka sie nie napije w goracy dzien, bo byloby to klamstwem, ale wypije jedno zimne i mnie to wystarczy. Pozniej "zlopie" wode, najlepiej ze zrodla Maryji, czyli Ostromecka, bo te najbardziej lubie. Natomiast wszyscy moi kiledzy pija okolo 4-5 litrow piwa dziennie, tak mnie sie wydaje.To jest chore. Ktos kiedys powiedzial, ze piwo jest zdrowe! Jestem ciekaw co by bylo kiedy powiedzianoby, ze piwo jest zabojcze!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzwoniła do mnie znajoma (pani, która pracowała u mnie jako pomoc domowa i która też przeszła na DO), żeby podzielić się radością, że jej siostra wyleczyła się z cukrzycy i ma wszystkie wyniki wspaniałe. Cukier w normie (bez leków) cholesterol ogólny 230, HDL90, LDL120 trójglicerydy 57. Jak to jest pięknie jak one dwie cieszą się z DO i ze zdrowia. Aż miło taki telefon dostać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak widać "szczęściarzy" nie brakuje, tylko trzeba chcieć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I to tylko z książki ta pani z cukrzycą korzystała. Jej siostra to mnie "podglądała" a potem też ksiażki czytała...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I przez drut i klawiaturę nie oczeliwały "wyleczenia" ... "Żywieie Optymalne" jest tak napisane, że trudno popełnić błędy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niektórzy może mają przez chorobę trudności ze zrozumieniem, ale takie osoby powinny korzystać z pomocy arkadii...
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
Stale gonią, ale nie wszyscy ich słuchają...Szwecja idzie "pod prąd"...coraz więcej nowych badań jest przeciwko pastwisku...ale kolorowe pisma i reklamy stale są jeszcze silnym "autorytetem"...wyrocznią... Skandynawia idzie "pod prąd" na wielu polach i w wielu dziedzinach. Widocznie musi tu istnieć jakaś wspólna, fundamentalna przyczyna.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wiem! F u n d a m e n t a l n a (OT- wszystko przez to, że się ze spacją pohamowuję na co dzień )
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Dobry Wieczor Wszystkim Forumowiczom,minelo mi 6 Tygodni od rozpoczecia poprawnie DO (z wykluczeniem wszystkich zboz+mlecznych)...zrobilam sobie wyniki jednak nie przyniosly jeszcze takich rezultatow jak oczekiwalam ((...jestem niestety "w goracej wodzie kapana" i myslalam ze juz zaraz wszystko O.K. bedzie.....no coz czas dopiero pokaze....Chce poprosic o porade poniewaz mam pewne dolegliwosci i niewiem jak sie ich pozbyc....Ketonow pilnuje-sa zawsze sladowe,wyniki Tarczycy wyniki sa troszeczeke lepsze jednak nie na taka skale aby zmniejszyc dawke tabletek (mam Hashimotto od ponad gdzies 10 lat-biore euthyrox 150-tke)... (Jem dalej tak samiutko jak pisalam-B- tylko w zoltkach-170-200gr +smalec 80gr+ziemniaki lub warzywa w ilosci zeby zyskac 45gr W...niby wszystko dobrze-schudlam tez 3 kilo-dreczy mnie jednak -bardzo szybkie bicie serca-myslalam iz wyniki Tarczycy sie na tyle polepszyly ze weszlam w nadczynnosc lekka i z tad szybka praca serca-ale tak niestety nie jest---Czy mial Ktos z was cos podobnego i moglby mi wskazac kierunek jak sie moge tej dolegliwosci pozbyc?Niewiem naprawde co ja zle robie-i niemam lekarza Opty.-(mieszkam w Hamburgu)... Bylabym bardzo wdzieczna....Pozdrawiam,Lidia Moje wyniki: Grudzien 2011Ccholesterol calkowity 260 (niestety nie byly wyniki LDL+HDL robione) -trojglicerydy 72 Po 6 Tygodniach DO- Sierpien 2012 -Cholesterol calkowity 366 ..-LDL-270..- HDL- 65-trojglicerydy-72
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Witam Was,...az boje sie wogole pytac.....jem te moje 200gramek zoltek codziennie bez zmian-a tu mam obrzeki w lydkach (jak nacisne na kosc piszczelowa to zostaje maly dolek)-powinnam jeszcze z 2 zoltka dorzucic??!!Bo juz sama niewiem co robic (waga tez w miejscu stoi -ani grama nie chudne)-a napewno niemam obrzek bo cieplo na Dworze-bo dzis u nas (Hamburg) prawie caly dzien tylko pada i sie ochlodzilo...Mariuszu,Adminie mozecie cos doradzic??Pozdrawiam,Lidia
Też mi się takie dołki robiły przed laty. Polski lekarz stwierdził, że to choroba krążenia krwi. Potem zacząłem dużo jeżdzić na nartach i na rowerze i jakoś przeszło. Odżywianie nisko-węglowodanowe przez te lata (w sumie już też musiało się pewnie do tego przyczynić.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Przepraszam. Miało być (w sumie już 8 (osiem) ) ( nie ) ale te bezrozumne programy komputerowe oczywiście wszystko muszą na swój rozum przerobić.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Też mi się takie dołki robiły przed laty. Polski lekarz stwierdził, że to choroba krążenia krwi. Potem zacząłem dużo jeżdzić na nartach i na rowerze i jakoś przeszło. Odżywianie nisko-węglowodanowe przez te lata (w sumie już też musiało się pewnie do tego przyczynić. Czesc Stat i dziekuje za odpowiedz (jestes jedynym co mi odpisal)...ale ja nie mysle ze to Problem krazenia jest...ja tak mialam wiele lat temu-jak B bardzo malutko jadalam (dieta cukrzycowa)....pozdrawiam ,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Dziekuje -Mariusz.M-ale juz sie wiecej niepytam...musze sama do tego dojsc-lub nie...przynajmniej dowiedzialam sie chociaz iz te szybkie bicie serca spowodowane zostalo zaduza podaza T w stosunku do B-a mnie tak smakowalo (((...no nic nie idzie inaczej...pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
|