Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Mniej węglowodanów w proporcji do białka.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Mniej węglowodanów w proporcji do białka.
Czesc Teresko,tak tez bede probowac,bywalo sporo dni gdzie W-niedojadalam ale nie zwrocilam uwagi czy juz wtedy cos sie "z szybkim biciem" serca zaczelo,pozdrawiam Cie serdecznie,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
A jak u Ciebie Lilek jest z ćwiczeniami fizycznymi? Zauważyłem, że wielu ludzi zupełnie ignoruje tą kwestię. Przeczytałem już wszystkie Twoje poprzednie wypowiedzi i nic o tym nie piszesz. Tymczasem dr Kwaśniewski jak i wiele innych publikacji na temat diet nisko-węglowodanowych piszą o niezbędności wykonywania jakiegoś rodzaju ćwiczeń. Jednak też jak dotąd nie spotkałem dość szczegółowego określenia ile tych ćwiczeń powinno być, jakie, i w jakim czasie wykonywane. Jedno jest jednak pewne. Nasi praprzodkowie, Ci sprzed ery rolniczej (czyli sprzed zaledwie kilku tysięcy lat) mieli dość dużo ruchu na co dzień. Nawet jeszcze przed 50 laty ludzie nie mieli kanap przed telewizorami na których spędzali większość swojego wolnego czasu jak to na ogół czyni większość dzisiaj, ani też samochodów. Dziś widzi się nawet mało ludzi chodzących po ulicach. Im więcej samochodów w danym kraju tym bardziej puste chodniki.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
A jak u Ciebie Lilek jest z ćwiczeniami fizycznymi? Zauważyłem, że wielu ludzi zupełnie ignoruje tą kwestię. Przeczytałem już wszystkie Twoje poprzednie wypowiedzi i nic o tym nie piszesz. Tymczasem dr Kwaśniewski jak i wiele innych publikacji na temat diet nisko-węglowodanowych piszą o niezbędności wykonywania jakiegoś rodzaju ćwiczeń. Jednak też jak dotąd nie spotkałem dość szczegółowego określenia ile tych ćwiczeń powinno być, jakie, i w jakim czasie wykonywane. Jedno jest jednak pewne. Nasi praprzodkowie, Ci sprzed ery rolniczej (czyli sprzed zaledwie kilku tysięcy lat) mieli dość dużo ruchu na co dzień. Nawet jeszcze przed 50 laty ludzie nie mieli kanap przed telewizorami na których spędzali większość swojego wolnego czasu jak to na ogół czyni większość dzisiaj, ani też samochodów. Dziś widzi się nawet mało ludzi chodzących po ulicach. Im więcej samochodów w danym kraju tym bardziej puste chodniki.
Czesc Staat...Nie prowadze siedzacego Trybu zycia (mam 2 malych dzieci-4,5l.i 23 miesiecy) ale zeby tak znow jak dawniej (uwielbialam biegac i cwiczyc) to nato mi energii brakuje...mimo iz TYLE -T-wcinalam...pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Myślę, że powinnaś spróbować coś robić. Chociaż 1/2 godziny dziennie np. szybszego marszu lub jazdy na rowerze. Wtedy pracują największe mięśnie człowieka. To poprawia podobno gospodarkę hormonami w organizmie i metabolizm. A cukrzyca to przecież poważne zaburzenie metabolizmu regulowane przez hormony właśnie.
Wiem, że dzieci mogą przeszkadzać. Trudno jest przy nich nawet zebrać myśli. Ale musisz coś z tym zrobić. Może gra w piłkę z nimi, pływanie czy coś takiego.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
p.s. Ja wiem, że w dni gdy nic nie ćwiczę, gdy pada deszcz n.p., czuję się gorzej i jakiś taki ociężały. Tak jakby krew we mnie krążyła bardziej leniwie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Wiem, że dzieci mogą przeszkadzać. ...
Przypuszczam, że nie chciałeś, ale napisałeś.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No to teraz trzeba tylko znaleźć korelację między przeszkadzającymi dziećmi, a zapadalnością na cukrzycę i kto wie, co z tego wyjdzie! Może jakie doniosłe odkrycie. Najlepiej w formie wykresiku...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Jeśli macie na myśli to samo co ja to jesteście ...
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
... nie powiem co.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja nie wiem, jestem ciemny jak tabaka w rogu. Poproszę o podp.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Konkludując uważam, że powinniśmy lansować hasło "Przez sport do zdrowia i do rozumu".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Konkludując uważam, że powinniśmy lansować hasło "Przez sport do zdrowia i do rozumu".
Jedno drugiego nie wyklucza. A dzieci to złe są, bo przeszkadzają w odzyskiwaniu ... jednego i drugiego.
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Jedno drugiego nie wyklucza. A dzieci to złe są, bo przeszkadzają w odzyskiwaniu ... jednego i drugiego. Ja tego nie powiedziałem. To Twoje słowa. Dzieci są hałaśliwe i wymagają ciągłej uwagi "bo taka ich natura". Tak więc zajmując się dziećmi nie za bardzo można skupić się na innych rzeczach. "That's it".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak więc zajmując się dziećmi nie za bardzo można skupić się na innych rzeczach. "That's it". Szczególnie na leczeniu własnej choroby, dlatego dzieci poprawiają zdrowie i przyszłością naszą są...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Szczególnie na leczeniu własnej choroby, dlatego dzieci poprawiają zdrowie i przyszłością naszą są... Jakby nie było jest dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|