Autor
|
Wtek: Cukrzyca (Przeczytany 1651195 razy)
|
MariuszM
Go
|
To się porobiło, niektórzy teraz w swojej "mądrości" mogom jeść jak "admin"- czy żółtka, papryka i masło "Admin" uważaj , co piszesz... wielu czyta, wielu pochorować się może .. Ja wolę "przepał" 3-4 "klusku żółtkowe", pociachane z 1/2 kubka śmietanki,masło i czy żółtka. Tyle się ostało... ,a dziś duży wysiłek intelektualny był. Oby do obiadowej świeżynki (świe-żonka) z łopatki [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
U mnie w domu jest codziennie pięć zestawów śniadaniowych, bo każdy jada żółteczka, tylko inaczej robione i z innymi dodatkami, w zależności od potrzeb i gustów smakowych. Ale nie każdy musi, nie każdy ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Pod żółtkami jest spodeczek, a pod spodeczniem blat, pod blatem szafka, pod szafką podłoga...
... a w podłodze deska, a w desce sęk...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
"lilek" jeśli możesz, to zgłoś się do renomowanego lekarza, co zna się na zasadach Diety Optymalnej. Nie jestem lekarzem i żadnych porad dotyczących leczenia chorób nie udzielam przez internet. Raz mi się o tym zapomniało z litości, gdy czytałem jak się człek męczy nieudolnie z prostymi zasadami leczenia cukrzycy typ II, ale na szczęście szybko mi przypomniał, że nie warto. Dlatego napiszę, że się nie znam na leczeniu chorób i tyle. PS lekarza wybierz bardzo starannie, aby ci jakie LC nie zaszkodziło, bo cukrzyca typ I nie jest łatwa w leczeniu bez wprawnej analizy i szybkiej korekcji odżywiania. A trzy żółtaka z masłem i papryką - to moje codzienne śnadanie w domu, a nie jakieś "leczenie"... Dobry Zart Adminie do lekarza ciekawe jakiego....Nie to nie....pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Stefan
Go
|
Tego nie wiem, nie liczę...
To może chociaż powiesz co jest pod tymi żółtkami? Placki serowe... Ja również przyłączam się do pytania. Wygląda smakowicie, czy to jest samo żółtko, czy coś jeszcze?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie wiem czy ogarniemy, ale trzeba próbować
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
No dobra podaję: patelnię postawić na źródle ciepła, nałożyć masła tyle, aby po rozpuszczeniu całkowicie pokryło dno patelni i czekać aż masło zacznie perlić. Oddzielić białko od żółtka przelewając z półskorupki do półskorupki lub inną dowolną metodą, aż zostanie samo żółteczko w jednej z półskorupek, w dłoni lub innym naczyniu. Jeśli nie ma obrzydzenia, to chalazy można zostawić przy żółtku, bo są bogatym źródłem cennych aminokwasów siarkowych. Przy trzech jajkach czynność powtarzać trzykrotnie. Takie żółtko delikatnie położyć na perlące masło. Jak się zetnie do połowy, to szpatułką przełożyć na drugą stronę. Zachować ostrożność, aby się nie rozlało! Po upieczeniu zdjąć z patelni, aby przestygły, jak przestygną nałożyć masła, a na masło paprykę i wszystko. Strawnie opisałem?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A o co puknąć jajkiem, żeby pękło?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
O brzeg patelni najlepiej, naturalnie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Już myślałam, że mi napiszesz, że w czoło...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Wygląda to tak... U cukrzyka cuś w tym stylu często pozwala "przeskakiwać" różne takie rapido-iniekcje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Stefan
Go
|
Dziękuję! Te kostki na zdjęciu wyglądają jak twaróg, bardzo mylące
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No to jutro chyba wszyscy będziemy mieli jednakowe śniadania...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Dziękuję! Te kostki na zdjęciu wyglądają jak twaróg, bardzo mylące Bo to jest prawdziwe masło naturalne, bez sztucznego dodatku karotenu!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziękuję! Te kostki na zdjęciu wyglądają jak twaróg, bardzo mylące Bo to jest prawdziwe masło naturalne, bez sztucznego dodatku karotenu! KESEM
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak! Jedyne pewne masło w sklepie, co składa się na pewno i wyłącznie z tłuszczu maślanego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ładnie pachnie, a jaki sernik na nim wychodzi... ho,ho.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|