wisienka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Myślę więc Hi Stat leczysz sobie jeszcze te swoje poziomy fruktozy we krwi? PS z cukrzycy typ II leczą fachowcy od DO w dwa tygodnie, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
jedząc warzywa i owoce dostarcza się nadmierną ilość magnezu, ponieważ w grupie prostetycznej chlorofilu występuje Mg. Dlatego jest nadmiar wydalany, co "naukowcy" określili, jako "nadmierną utratę", którą "trzeba zrekompensować jedynie suplemantacją". Powoduje to jeszcze większą "utratę" Mg, ale o tym już się nie wspomina... Niedobór magnezu więc, to wymysł "naukowców" i producentów magnezu w tabletkach. O skórczach łydek wystarczy zaś sobie poszukać u Dr-a Kwaśniewskiego. Bo Dr Kwaśniewski jest najlepszym fachowcem od diety niskowęglowodanowej, zdrowej diety wysokowęglowodanowej i diet mieszanych. PS Jaka jest rola Mg w "spalaniu węglowodanów" i dlaczego Mg niechętnie opuszcza mitochondrium, gdy raz tam wejdzie - można sobie samodzielnie doczytać w podręcznikach... I dla ścisłości dodam, że suplemantacja magnezem jest niezbędna na diecie wysokowęglowodanowej, gdy węglowodany dostarcza się w postaci rafinatów. Moge poprosic o linka albo namiar gdzie poczytac o skurczach lydek? ps. w jakich podrecznikach to doczytac o tym magnezie i jego roli ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Skurcze łydek nie muszą świadczyć o braku magnezu, mogą być skutkiem zbyt małej ilości zjadanych węglowodanów...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O przed chwila bylem na zurku specjalnym i w radiu zet mowili, ze dzisiaj dzien cukrzycy jest! I byl wywiad z jakims naszym panem profesorem z kliniki czegostam i onn dawal madre rady. Np takie, ze kazdy powinien sie raz do roku badac (ale nie powiedzial na co ) i ze zagrozeni cukrzyca sa wszyscy otyli, z nadcisnieniem, z miazdzyca, ktorzy maja otylych w rodzinie. Nie powiedzial czy ci ze znajomymi otylymi tez musza sie bac. I mowil, ze najwazniejsza jest profilaktyka, ze trzeba zapobiegac, niestety, choc wytezalem sluch pod koniec tak, ze mi uszy urosly jak sloniowi.......nie powiedzial jak Ani slowa. No tylko, ze profilaktyka to badanie sie raz do roku jest.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nie, teraz jest najważniejsza "norma fruktozowa". Jak tylko przekroczy 130mg%, to zapobiegawczo tabletki trzeba brać, aby już nigdy się z brania leków nie wyrwać. Bo każdy cukrzyk wie, że cukrzyca jest "nieuleczalna" z wyjątkiem byłych cukrzyków, co wyzdrowieli dzięki Diecie Optymalnej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ze jest nieuleczalna to kazdy wie , bo wlasnie poruszylem ten temat, podczas wyjscia na kawke/herbatke i jedna znajoma na moje slowa, ze jest uleczalna, zareagowala takim swietym oburzeniem "no co ty za glupoty wygadujesz, przeciez jest nieuleczalna". A drugiej znajomej niedawno umarl tato na cukrzyce, dializowali go na koniec i 2 nogi ucieli ale jak widze co ona je na sniadanie to sie nie dziwie. Ale wierza, ze jest nieuleczalna i koniec. No, i zapomnialbym, "tylko insulina leczy z cukrzycy ale droga jest w aptece teraz" D:
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ło matko! Kolejna ofiara diety 5*wio na czerwonym mięsie i niezdrowym, nasyconym tłuszczu roślinnym ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ale z kobietami to nie ma dyskusji zwlaszcza jak jedza zdrowe fintess-sniadanie i sypia cukier do kawy zalewajac mlekiem "laciatym". Jeszcze bym jaka scierka prez leb dotal. ps. Ten cukier do kawy, bo w radiu mowili, ze "Cukier musisz sypac do kawy, bo on costam neutralizuje, kwasy jakies"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ja słyszałam, że kawa z cukrem mniej drażni trzustkę niż gorzka...tak mówił lekarz... I co teraz?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kawę i herbatę się pije z cukrem, bo magnezu tak nie wypłukują, jak bez... I lepiej zakwaszające toksyny się neutralizują.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już mu wybili z głowy Dietę Optymalną... zapomniał o niej... no to ma... a raczej nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czytałem o tym dzisiaj i nawet chciałem wkleić - no ale jak to skomentować? Żal człowieka i tyle Choć pewnie wielu nawet nie marzyło o takiej szansie jaką on dostał
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wolny wybór. Szkoda, że sam nie przypilnowałem Prezydenta, ale trudno!
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Szklarnie z trzustkami, dziwne marzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|