Autor
|
Wtek: Cukrzyca (Przeczytany 1651882 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W sanatorium to moja znajoma cukrzycy dostała ,a nie wiedziała żę ma .Kobitka pojechała kręgosłup leczyć ,a teraz musi cukrzyce ,dwa w jednym ,jak w promocji. źle ją przeszkoliłeś, moja od razu się sama przyznała - dla świętego spokoju ( bo i tak jakby ujrzeli 117 , to by dopiero było ! ) . I ma z głowy bredzenie. Banany oddaje insulinopożeraczom. Połowa sali restauracyjnej stoliki to dla cukrzyków, połowa dla śmieciuchów, elita to - dieta lekarska lekkostrawna - ale to już temat na osobny wątek Sanatorium ruchowe, nie nie - to nie diabetologiczne
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja nikogo nie przeszkoliłem, słucham tylko.I nic nie wiem na temat cukrzycy itp, nie jestem lekarzem .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Wprowadzić 33% VAT na wszystkie artykuły i usługi medyczne to i dziura budżetowa zniknie i zdrowie Polaków się poprawi.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no to więcej będziemy dopłacać, gdy większy VAT. Ja wiem, że vat wchodzi do puli budżetu, ale z mojej kieszeni ( składka zdrowotna, refundacje). I już do mnie nie wróci
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
" Konieczne będzie sięganie po wolne zasoby wymagające dodatkowych nakładów; będą zatrudniane osoby starsze i niepełnosprawne. Pracodawcy już teraz muszą z tego wyciągnąć wnioski i dbać o pracowników, ich zdrowie, ubezpieczenia, a także finansować rehabilitację". Pracodawcy mają płacić za głupotę rządu?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie rozumiem dlaczego Twoja żona pojechała do sanatorium (i jest w grupie dla cukrzyków), chociaż jest zdrowa? Źle jest w domu?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to jest sanatorium '' ruchowe '' , a cukrzycy ( po prostu oni też łamią nogi czy kręgosłupy) to duża grupa ludzi którzy mają własne stoliki w jadalni,. I dietę. Węglowodanową, która dietetycy ichni nazywają niskowęglowodanową, nie wiedzieć czemu. Te jedzenie w porównaniu z dieta lekarską i dietą normalną to i tak wypas. A czemu ? należy się
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
to jest sanatorium '' ruchowe '' , a cukrzycy ( po prostu oni też łamią nogi czy kręgosłupy) to duża grupa ludzi którzy mają własne stoliki w jadalni,. I dietę. Węglowodanową, która dietetycy ichni nazywają niskowęglowodanową, nie wiedzieć czemu. Te jedzenie w porównaniu z dieta lekarską i dietą normalną to i tak wypas. A czemu ? należy się A jeśli chodzi o zajęcia ruchowe, to nigdy nie zawadzi... Byle nie do Ciechocinka...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
akurat, z Ciechocinka przyszło. Że nie ma miejsc w ramach NFZ ( bo zabrali jakieś limity ), ale jest promocja i tylko 4200 na trzy tygodnie. A było dać 300 zł dilerowi i wpisze co sobie życzysz, pilne , nie cierpiące zwłoki, zagrażający życiu itp . Tak ludzie zdrowi jeżdżą na fajne darmowe wczasy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A jak w sanatorium głodują! Porcje są normalne, zbilansowane wg srututuInstytutu, czyli powinien każdy się najeść ( 3 posiłki ) . Po 15 stej całe towarzystwo wychodzi w miasto, hejże na zakupy! Myli się ten, który pomyślał, że targają z powrotem kierpce, ciupaszki czy obrazki z misiem. Nie, ta hałastra codziennie wyrusza do markietów, bo : gówniane jedzenie, mało, słabo przyrządzone itp wymówki. Taxy powracają z wyładowanymi bagażnikami, wielkie kasty wody ( jest lecznicza na miejscu ), kartony mleka, kasty jogurtów,chipsów i piwka i wszystko to co w markietach '' pyszne''. Kuracjusze objuczeni dobrami, zakleszczają się w windach. Pokoje są przerobione w kuchnio-spiżarki! Polak potrafi. A już na wakacjach! moja Zosia, mimo, że przytyła na na ŻO 10 kilo ( niedowaga była) , wygląda tam niczym szczypiorek na wiosną. Średnio ludzie są dwa razy ciężcy od niej ( choć są wyjątki ). I fuczą ( w międzyczasie chrupiąc sałatę lodową z jogurtem 0 %. ), że niezdrowe, zakazane dodatki używa do posiłków .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak byłam z dziećmi kilka lat temu w Arkadii w Ustroniu, to stamtąd wybrałam się z nimi na zorganizowana przez biuro podróży wycieczkę do czeskiego Cieszyna. Chcieliśmy go zwiedzać....ale inni wycieczkowicze mieli inne zamiary. Byli to sanatoryjni kuracjusze i jechali do Cieszyna po alkohol (chyba tanie koniaki) widocznie się nimi kurowali...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
właśnie zamierzam tam obiad zjeść. A Piotra Żyły rodzice prowadzą optymalny zajazd, czy też gościniec jeszcze?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
właśnie zamierzam tam obiad zjeść. A Piotra Żyły rodzice prowadzą optymalny zajazd, czy też gościniec jeszcze?
W Wiśle? Widziałam ten budynek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|