Jarek
Go
|
Dawaj bez kuli
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Witam, mam pytanie, jeżeli mam stan przed cukrzycowy , to powinienem stosować dietę optymalną tak jak przy cukrzycy , czy wystarczy proporcja 1:1,5 - 2:0,5, Proporcje takie gdyż jestem bardzo otyły.
Przyjmij proporcje na odchudzanie, cukier się sam unormuje i to dość szybko
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co to znaczy "stan przedcukrzycowy" A to zależy na jakiego lekarza się trafi, bo niektóry to już przy 100mg% glukozy we krwi na czczo potrafi tak nastraszyć, że "chory" się na wykupienie tabletek na cukrzycę decyduje. Są i tacy, z tych bardziej uczciwych, co i przy 140mg% nie robią paniki, ale to zakały zawodowe, bo co to za "lekarz", co koledze specjaliście nie daje zarobić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, tylko jak kolega jest już od jakiegoś czasu na DO/ŻO i ma 110mg%, to żaden stan przedcukrzycowy, choć z papieru niektórym wynika. Jeśli tak, to ciachnąć tłuszcz i trzymać, aż smalec zleci i nagle cudownie IO i cukrzyca 2 znikną.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co to znaczy "stan przedcukrzycowy" A to zależy na jakiego lekarza się trafi, bo niektóry to już przy 100mg% glukozy we krwi na czczo potrafi tak nastraszyć, że "chory" się na wykupienie tabletek na cukrzycę decyduje. Są i tacy, z tych bardziej uczciwych, co i przy 140mg% nie robią paniki, ale to zakały zawodowe, bo co to za "lekarz", co koledze specjaliście nie daje zarobić. Skonczylem niedawno ksiazke dwoch uczonych i nowoczesnych izraelitow z nowoczesnym laboratorium robiacych nowoczesne badania na wycinku populacji rzedu 1000-2000 i oni na poczatku krytykuja zalecenia amerykanskich instytucji oraz piramide zdrowia, po czym wypisuja, ze prawidlowo to 70-99, do 126 to zaawansowqany stan przedcukrzycowy a ponad 126 to juz panie chorobsko paskudne i leczyc sie trza I tutaj im te kretynskie amerykanckie zalecenia nie przeszkadzaja
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Szkoda gadać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
cukrzyca / otyłość a ŻO zwykle bywa, że się rozpływa w dwóch kierunkach ... (1) po jajecznicy na śniadanie i karkówce na obiad, na kolację do optymalnego sernika lepiej dodać rodzynki czy łyżkę miodu czy łyżeczkę miodu i rodzynki. albo (2) wymuszenie sukcesu przez uproszczenie, czyli obić dzień cały prostym podwieczorkiem ... https://s7.postimg.cc/r0z23gewb/image.png
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeszcze o chemii spożywczej i lotto i będzie komplecik.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Szkoda gadać... Co ciekawe wlasnie skonczylem kolejna, tegoroczna nowosc i w niej juz autor sie powoluje na te poprzednia. Efekt kuli sniegowej ani chybi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4141
|
Szkoda gadać... Co ciekawe wlasnie skonczylem kolejna, tegoroczna nowosc i w niej juz autor sie powoluje na te poprzednia. Efekt kuli sniegowej ani chybi Masz zacięcie i potrzebę wiedzy
|
|
|
|
|
|
|
Damian
Go
|
Miałem badany cukier na czczo było 111,5 i lekarz skierował mnie na krzywą cukrową gdy po 2h od podania glukozy, miałem cukier 66 to lekarz stwierdził że mam stan przed cukrzycowy, powiem tylko że mam 31lat nadwagę mam od 19lat i wacha się ona od 20-35kg
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tutaj na forum doprowadzą Cię do normalnego stanu
|
|
|
|
|
|
|
Damian
Go
|
Mam takie pytanie: Gdzie znajdę spis arkadii i lekarzy optymalnych?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian
Go
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Sam bym pojechał, fajna dietetyczka tam jest.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4141
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Szkoda gadać... Co ciekawe wlasnie skonczylem kolejna, tegoroczna nowosc i w niej juz autor sie powoluje na te poprzednia. Efekt kuli sniegowej ani chybi Masz zacięcie i potrzebę wiedzy Im wiecej czytam, a czytam coraz wiecej, tym bardziej mam wrazenie, ze wiekszosc fundamentalnych spraw zostala ustalona juz 50 lat temu. Reszta to fajne, bo fajne (np nowe hormony i bialka jak np leptyna, Peptyd YY itp) ale tylko ornamenty.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|