administ
Go
|
A to świetnie, że zanikło, bo można odkrywać odnowa... Dlatego przeważnie w dietetyce "dalsze badania są konieczne", choć już dawno odkryte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Będzie lepiej. W końcu "naukowcy" będą musieli się przyznać do własnej ignorancji dietetycznej i medycznej. I tak ona stopniowo się ujawnia...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
będą musieli się przyznać do własnej ignorancji
Zawsze w ramach oceny "ignorancji" można porównywać samochody czy posiadłości.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Będzie lepiej.
A co jest zle?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak testy wypadły obiecująco to zapewne jeszcze dalsze badania są konieczne...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale można cukrzycy uniknąć piszą, że: "Należy dbać o odpowiednią masę ciała. Osoby otyłe znacznie częściej chorują na cukrzycę. Kluczowa jest tutaj dieta, ale i aktywność fizyczna. Należy unikać produktów kalorycznych i wysoko przetworzonych. Dieta powinna być bogata w warzywa i owoce. Niewskazane są wszelkie używki, a przede wszystkim alkohol i papierosy. W profilaktyce ważne są również regularne badania. Systematyczne wykonywanie pomiaru poziomu cukru we krwi pozwoli szybko zdiagnozować pierwsze symptomy cukrzycy i zapobiec rozwojowi choroby". I "nima problema"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to przecież oczywiste, że jak kto się "wyleczył" z cukrzycy, to znaczy tylko, że był wcześniej źle zdiagnozowany! To jest tak pewne dla diabetologa, że nie ma żadnej dyskusji, choć wcześniej często sam osobiście błędnie zdiagnozował,, choć trudno mu się przyznać do własnego błędu ...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że dalsze badania są konieczne. Dobry grant Euro wart - czy jakoś tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytam sobie ksiazke o cukrzycy. Normalny poziom cukru, zmierzony po minięciu co najmniej 8 godzin od ostatniego posiłku, powinien wynosić 110 mg/l albo mniej (jeśli mierzyłeś po posiłku, to powinien wynosić 140 mg/l lub mniej). Jeśli utrzymuje się na poziomie 110-126 na czczo (140-200 po posiłku), to nazywane jest to upośledzoną tolerancją glukozy (GLT) i jest uważane za stan przedcukrzycowy. Powyżej tych granic, chorujesz na cukrzycę typu 2. Aby potwierdzić diagnozę lekarz może przeprowadzić test na tolerancję glukozy, badając krew po dwóch godzinach od wypicia roztworu cukru. Jeśli poziom cukru utrzymuje się na poziomie 200mg/l lub więcej, jesteś cukrzykiem.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ja miałam 11 lat temu zdiagnozowaną nietolerancję glukozy (miałam 120mg/l glukozy na czczo)... Nietolerancja mi przeszła, a została awersja...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie lubisz sobie słodzić?
|
|