Zonia
Go
|
Dzięki - wypróbuję. Jeszcze mięso mocniej utłukę, niż do zwykłego schabowego..Chyba karkówka też by mogła być.. Schab trzeba ubić naprawdę cieniutko. Karkówka się nie nadaje, mimo ubicia, pozostaje twarda i żylasta, to już nie jest devolay.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tak przy okazji kurczaków. Wiecie, że farsz do oryginalnego kotleta de volaille to masło ............................... i wtedy jest optymalne i oryginalnie. Poproszę o szczegóły a może zacznie mi znowu smakować ....bo tak jak Renia nie lubię ...jest dla mnie za suchy . Na jednego devolaja 1 łyżka masła i koperek lub pietruszka (zielone, posiekana), lepiej smakuje z koperkiem. Ze schabu trzeba dłużej dusić, ale też jest smacznie Na jednego "dovolaja" tyle masła ........................żeby było optymalnie. Do pełna
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Tak przy okazji kurczaków. Wiecie, że farsz do oryginalnego kotleta de volaille to masło ............................... i wtedy jest optymalne i oryginalnie. Poproszę o szczegóły a może zacznie mi znowu smakować ....bo tak jak Renia nie lubię ...jest dla mnie za suchy . Na jednego devolaja 1 łyżka masła i koperek lub pietruszka (zielone, posiekana), lepiej smakuje z koperkiem. Ze schabu trzeba dłużej dusić, ale też jest smacznie Na jednego "dovolaja" tyle masła ........................żeby było optymalnie. Do pełna Żeby było optymalnie i żeby mięsko nie było suche
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dobra byłaby polędwica, ale co to by były za maciupkie "devolajki"..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Dobra byłaby polędwica, ale co to by były za maciupkie "devolajki".. Ciekawe jak byś to w ogóle zawinęła
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A założymy się?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A założymy się? Tylko pamiętaj, że ma wejść cała łyżka masła
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
By weszła i ....zaraz wyszła.. Ale ze schabu na pewno spróbuję zrobić, będzie jakaś odmiana..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ale ze schabu na pewno spróbuję zrobić, będzie jakaś odmiana..
Naprawdę dobre, prawie nie ma różnicy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Zaprawdę powiadasz nam?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zaprawdę powiadasz nam? zaprawdę, powiadam Wam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No to idźcie ofiary do domu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mari
Go
|
Powiem Wam ...tak szczerze i bez kadzenia ! ....najlepsza , najsmaczniejsza jest jednak nasza polska kuchnia CZYTAJ dieta JK zresztą przyznacie jakże bliska kuchni naszych dziadków . Doceniłam i będę doceniać już chyba zawsze! ...a nie było mnie w domu tylko jeden rok . p.s. Troszkę przesadzam w tym pierwszym miesiącu z naszymi specjałami (do przodu 2 kg wagi ) , ale uwierzcie ,że robilibyście tak samo !. MNIAM! do nasycenia! . Później wrócę w ramki .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Coś w tym musi być. Wszyscy, którzy wyjadą za granicę, tęsknią - nie tylko za krajem i bliskimi - ale i za polską kuchnią.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Mój syn na początku bardzo tęsknił za polskim jedzeniem. Teraz, po trzech latach gusta smakowe tak mu się odmieniły, że jak przyjeżdża do domu, nie wiem co mu gotować
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Chleba ze szmalcem mu zadaj...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Chleba ze szmalcem mu zadaj... Nigdy nie lubił smalcu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Moja rodzinka jak przyjedzie z Niemiec, to zawsze nakupuje sobie polskich suchych wędlin. Oni pamiętają ten dawny ich smak - ale obecny nie jest już taki piękny..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Chleba ze szmalcem mu zadaj... Nigdy nie lubił smalcu A to skibkę przesmaruj margaryną i napakuj marmolady...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Chleba ze szmalcem mu zadaj... Nigdy nie lubił smalcu A to skibkę przesmaruj margaryną i napakuj marmolady... Też nie lubi. Używa wyłącznie masło
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|