Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Rosół (Przeczytany 21480 razy)
|
renia
|
|
Odp: Rosół
« Odpowiedz #20 : 2010-10-04, 16:42:42 » |
|
Sknociłeś..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mari
Go
|
|
Odp: Rosół
« Odpowiedz #21 : 2010-10-04, 17:09:17 » |
|
Najbardziej mnie dziwi fakt wyrzucania kury po ugotowaniu rosołku . Tego naprawdę nie potrafię 'przetworzyć" ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
Odp: Rosół
« Odpowiedz #22 : 2010-10-04, 18:54:51 » |
|
Ewentualnie posiekane udusić z jarzynami na maśle?
Dołożyć do podgardla i wątróbki i - pasztet, może być gotowany w słoiczkach lub pieczony i mrożony w porcjach. Jeden i drugi podzielny, znaczy można się podzielić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Rosół
« Odpowiedz #23 : 2012-04-15, 13:29:53 » |
|
Dowiedziałam się (i wypróbowałam), że dobrze jest dodać do rosołu trochę kurkumy. Smakowo to dużo nie zmienia ale kolor jest wspaniały... http://kurkuma.net.pl/
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
Odp: Rosół
« Odpowiedz #25 : 2014-11-01, 09:48:34 » |
|
no i mięso na rosół Jakie mięso na rosół? Dziś "rosół" to się robi z vegety, kucharka, albo inszej kostki knota. A z mięsa się robi wyciąg substancji odżywczych rozpuszczalnych w wodzie.E tam, przede wszystkim "rosół" powinien być smaczny i mieć ładny kolor. Nie rodziłeś pan dzieci, to się pan pewnikiem słabo i na żywieniu znasz. ... Tylko skąd u wierzących pojęcie "jedynego żywiciela rodziny" przetrwało- cud jakiś!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|
|