RamboRat
Go
|
Przegladajac rozne optymalne strony natknelam sie na przepis na sernik. Przepis naprawde prosty i szybki w przygotowaniu, a smakuje pysznie i ma super proporcje. Swietne jako deser, czy przekaska na lunch. Pani, ktora polecila ten przepis dziekuje, bo naprawde palce lizac! A oto ten przepis: * 50 dag pełnotłustego twarogu * 25 dag masła * 12 żółtek * 8 białek * 5 dag cukru pudru * 1 łyżka budyniu waniliowego * 6 dag rodzynek * aromat waniliowy Twaróg rozgnieść palcami, dodać masło żółtka, cukier puder. budyń, namoczone i odsączone rodzynki, aromat waniliowy i dokładnie wymieszać. Następnie ubić na sztywną pianę białka i delikatnie połączyć z masą serową. Całość przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i piec ok. 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 180oC. Skład w 100g produktu: B-12g, T-26, W-10 SMACZNEGO
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci No, przecież to pychota nad pychotami! Ale wybitnie słodkie to to nie jest...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci Jak rybę do lasu, albo wilka do wody... Co to jest jedno ciasto na taką familiję...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Skądś te 0,8g węglowodanów na kg n.m.c./D trzeba czerpać. Sernik to jedno z lepszych rozwiązań. A na żółteczkach, mlecznych wysokotłuszczowych i odrobinie puryn z pirymidynami, to nawet 1g na kg/n.m.c./D jest wskazany! Może być z warzyw i owoców, ale i z czekolady.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...może być nawet z piramidami...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci No, przecież to pychota nad pychotami! Ale wybitnie słodkie to to nie jest... Se slodkich rzeczy to ja sob ie wole kielonka strzelic po dobrym jedzeniu a nie zapychac sie jakimis ciastami
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci No, przecież to pychota nad pychotami! Ale wybitnie słodkie to to nie jest... Se slodkich rzeczy to ja sob ie wole kielonka strzelic po dobrym jedzeniu a nie zapychac sie jakimis ciastami Ale Cię ciągnie do tych słodkości
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci No, przecież to pychota nad pychotami! Ale wybitnie słodkie to to nie jest... Se slodkich rzeczy to ja sob ie wole kielonka strzelic po dobrym jedzeniu a nie zapychac sie jakimis ciastami No jak się zapchasz, to zawsze można jakimś "kielonkiem" gardło przepłukać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aaaa. to zeby wyrobic te 199g Weglowodanow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Starczy to na dwie połówki mózgu?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale was ciagnie do tych slodkosci No, przecież to pychota nad pychotami! Ale wybitnie słodkie to to nie jest... Se slodkich rzeczy to ja sob ie wole kielonka strzelic po dobrym jedzeniu a nie zapychac sie jakimis ciastami Ale Cię ciągnie do tych słodkości Jak mam wybor jakies ciastka albo woda ognista to ....wlasciwie zaden wybor Jakos tak mam, ze w swieta kazdy chce sie ze mna napic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A Ty nie znasz takiego charakterystycznego ruchu głową?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A Ty nie znasz takiego charakterystycznego ruchu głową? Znam, dlatego lubia sie ze mna napic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Myślisz, że te Twoje lepsze? Czy chodzi ci o to, że już je wypróbowałaś i wiesz, że dobre?
|
|
|
|
|
|
|
|