forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 11:01:25

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669690 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Pyszny sernik optymalny
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Pyszny sernik optymalny  (Przeczytany 190997 razy)
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #20 : 2014-04-17, 22:21:30 »

Myślisz, że te Twoje lepsze? Czy chodzi ci o to, że już je wypróbowałaś i wiesz, że dobre?


Wypróbowałam ja i inni Smile  Jak chcesz żeby sernik nie opadł możesz na dolnej półce w piekarniku umieścić miseczkę z wodą. Nie sprawdzałam, ale mówią że działa. I sernik potem studzić w piekarniku.

A! Można na kwadrans przed końcem pieczenia posmarować wierzch kwaśną śmietaną 30 % z łyżką cukru (płaska wystarczy) i ją zapiec w piekarniku. Taki lukier.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72232


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #21 : 2014-04-17, 22:50:52 »

Z tą wodą spróbuję, bo mi taki pulchny sernik nie wychodzi. Zawsze trochę opada. Mój piekarnik wolno się studzi. Po wyłączeniu go, jeszcze praktycznie piecze. Na ogół muszę trochę krócej piec ciasta, niż to pisze w przepisie (jeśli chcę je pozostawić w piekarniku do ostudzenia). Nie otwieram piekarnika w trakcie pieczenia...
Jutro piekę biszkopt (będzie ze śmietanką bitą, brzoskwiniami z puszki i galaretką). A w sobotę sernik (z 0,5 kg półtłustego twarogu). Jednak robię dwa małe ciasta, a nie jedno duże... Cool Laughing
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #22 : 2014-04-17, 23:14:29 »

Ja chyba zrobię sernik w czekoladowe paski Smile  Eksperymentalny  Laughing  Albo gotowaną masę makową z czekoladą - bez pieczenia.
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #23 : 2014-04-18, 08:57:40 »

Ja chyba zrobię sernik w czekoladowe paski Smile  Eksperymentalny  Laughing  Albo gotowaną masę makową z czekoladą - bez pieczenia.
To ostatnie brzmi intrygująco...
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #24 : 2015-06-25, 14:50:40 »

Wczoraj upiekłem sernik, bo dawno nie robiłem a smak przyszedł.
Wyszedł równiutki jak stół. Very Happy. Proporcje B T W  1 - 2,95 - 0,45
Obejdzie się bez dodatkowego masła jak popije kawą ze śmietanką. Cool
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #25 : 2015-06-25, 14:53:17 »

Nawet możesz ją ociupinę posłodzić. Wink
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #26 : 2015-06-25, 14:54:43 »

Zaraz, ten sernik to robi sie jak budyn tylko sera sie dodaje?  Laughing
Rzucta prezpisa
Zapisane

Work Buy Consume Die
administ
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #27 : 2015-06-25, 14:56:45 »

Poszukajta se to znajdzieta. Wink  Laughing Laughing Laughing
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #28 : 2015-06-25, 15:01:34 »


wystygł  , to roztop czekoladę  90 volt   ( można dodać masła )   i polej go .     Jak lubisz słodszy  to  wierzch posmaruj  powidłami śliwkowymi, i wtedy polej  Smile
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #29 : 2015-06-25, 15:06:34 »

Chce wam się tak paprać z żarciem? Laughing
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #30 : 2015-06-25, 15:10:40 »

nie samymi kaloriami człowiek żyje  Wink
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #31 : 2015-06-25, 15:13:08 »

Chce wam się tak paprać z żarciem? Laughing
No wlacha, ja ostatnio albo kogel mogel ze smietanka albo budyn, smietanke rotuje Zott na zmiane z Luksusowa  Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #32 : 2015-06-25, 15:15:57 »

I w zasadzie tylko patelni używam, nawet jem z niej często. Wink
Ale czasem, jak mnie naleci to się powygłupiam w kuchni...
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #33 : 2015-06-25, 15:23:22 »

Zaraz, ten sernik to robi sie jak budyn tylko sera sie dodaje?  Laughing
Rzucta prezpisa

Ja robię mniej więcej taki, jak u Pani Teresy.
http://www.stachurska.eu/?p=3595#comment-13874
Z tym, że daję 12 żółtek  i dwa całe jajka.
Czasem trochę mniej cukru a dodam rodzynki.
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #34 : 2015-06-25, 15:49:06 »

Wszystko wymieszac i do formy? Na ile i jaka temp?
40 dag cukru to 4 lyzki stolowe?
Zapisane

Work Buy Consume Die
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #35 : 2015-06-25, 16:41:41 »

ale czad , ja go też upiekłem kiedyś , moja małżonka  powiedziała, że małpa by lepszy upiekła i to był ostatni mój sernik  Smile

ona   piecze biszkopt i w tym czasie 40 min robi 3 rodzaje kremów , takich czaderskich i   posypki, polewy, przekładańce . Sprawnie jej to idzie , więc nie wchodzę jej w drogę i w dodatku ma radochę z tego , ja też  - gdy konsumuje tort.    Very Happy
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #36 : 2015-06-25, 17:45:47 »

40 dag cukru
Tak to się kręci, jedno zero w te czy we wte, a potem drugi i trzeci zacytuje, że w serniku jest prawie pół kilo cukru.
 Confused
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #37 : 2015-06-25, 17:57:33 »

Ze szpinakiem się udało, z wysokocukrowym masłem też, nie troskaj się, będzie dobrze. Wink
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #38 : 2015-06-26, 08:20:50 »

No okej, zrobilem, wyszedl placek o konsystencji pasztetu a smaku sernika Very Happy Nastepnym razem dam wiecej sera (dalem 0,5 kg) zeby byl bardziej serowy, teraz jest bardzo maslany. Tylko 2 plaskie lyzki  cukru dalem, w tym jedna z cukrem wanilinowym i troche rodzynek. Dalem sprobowac dziewuchom z pracy, mlaskaly i mowily, ze pyszny i ze dziwne, ze taki leciutko slodkawy. Ale syty wyszerdl, wzionem se pol blachy na snadanie do tyry, i kubek smietanki 30volt Very Happy Brawo ja! Cool Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
jukor
Go


Email
Odp: Pyszny sernik optymalny
« Odpowiedz #39 : 2015-06-26, 09:00:35 »

No to brawo! Laughing
Konsystencja mniej ważna, jeśli zjeść idzie. Wink
Ale pół blachy na śniadanie? Shocked  W mojej połówce białka mam na cały dzień, więc jest tylko wsparciem do kawy. Wink
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 20 zapytaniami.