Autor
|
Wtek: Pyszny sernik optymalny (Przeczytany 190998 razy)
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ser , to białka nie lubią ? mój tort wygląda zwykle tak , że każdy nieoptymalny się skusi, i je oczywiście za dużo , ostrzegam zwykle ... drugi razem już go nie je
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiem, że Ty jesteś niejadkiem, to nic osobistego, mój ukochany braciszek cioteczny też wydziwiał: A to tłuścinki wykrawał ze schabu (!), a to rodzynki wydłubywał z sernika, a to strzępek kożucha ganiał w kubku, aż dziw bierze, że go nie zabiłem. Wiesz ile czasu posiłki trwały, a tam zabawa stygła? To byłem właśnie cały ja! Ale u naszych dzieci jest całkiem inaczej, talerze są wylizane do czysta, a na obiad to się nie mogą doczekać. No ale na takie pyszności, to trudno grymasić.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zrobilem nowy sernik, pracuje nad uzyskaniem idealnej konsystencji i musze powiedziec, ze wszystko idzie w dobrym kierunku.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Aby nie zajmować się takimi pierdołami to babeczkę lepiej sobie przysposobić.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie po to ten sernik, zeby byla przyjazniej przyposobiona
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Rozumiem! W takim przypadku należy eksperymentować do uzyskania porządnego efektu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
SUPER! Brawo Wy!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I łapka w górę!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I łapka w górę! Zapomniałam, ale naprawiłam błąd...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Czy jak robi się sernik, to laktoza z twarogu pod wpływem temperatury, przekształca się w laktulozę? ( tak jak mam to miejsce w jakimś stopniu ze śmietanką UHT)?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zależy od twarogu. W tradycyjnym twarogu prawie nie ma laktozy, obecna technologia jednak daje twaróg z laktozą. I nie wiem co się z nią dzieje...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Połowa zamienia się w mleczan, połowa połowy odchodzi z serwatką, więc zostaje tyle, że nie ma większego znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj są urodziny mojej połówki, więc zrobiłem sernik, trochę z tego przepisu, trochę ze łba, bo mi się nie chciało iść do sklepu. Wyszedł wspaniały, ciężki, wilgotny i sycący, tak jak lubię, a i jubilatce oraz dzieciakom smakował. Jestem uzależniony od twarogu na słodko, często kupuję serniki, ale co domowy, to domowy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niektóre sklepowe też są znośne, tylko strasznie słodkie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|