Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pies z alergia na ZO (Przeczytany 47017 razy)
|
renia
|
..dobra jest też wątróbka.. ..nie tylko dla psa..
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Mam Mastifa Hiszpanskiego - wielkie psisko, wazy 103 kg. Ma juz 4 lata, ale pierwszy rok jadal tak jak polecaja " fachowcy " od psow. Ciagle na cos chorowal. Ponad 3 lata juz go zywie optymalnie. Przedtem zjadal ok 3,5 kg zarcia i ciagle byl glodny, a teraz 1,5 kg na dobe i zawsze najedzony i wesoly - oczywiscie od 3 lat zero chorob. Dostaje przewaznie 1kg miesa troche tluszczu, jakies jajko no i wegle w kaszy lub makaronie, czasami przemyce jakies warzywo. Polecam takie zyweinie.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
moja waży 28kg,ale to suczka wiec powinna schudnąć ok 3kg,hehe jak to zrobic? mam nadzieje ze jak ja bede inaczej zywila to i ten problem zniknie
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Przedtem zjadal ok 3,5 kg zarcia i ciagle byl glodny...
Rósł,to i chciało mu się żreć.Swoją drogą musisz mieć fajne psisko, takie wielkie Jeszcze napisz,że śpi z Tobą w łóżku
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Przedtem zjadal ok 3,5 kg zarcia i ciagle byl glodny...
Rósł,to i chciało mu się żreć.Swoją drogą musisz mieć fajne psisko, takie wielkie Jeszcze napisz,że śpi z Tobą w łóżku Nie da rady spac w lozku, jak stanie na 2 lapach to ma ponad 2 metry.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
lubie duze psy mają swój czar
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Nie da rady spac w lozku, jak stanie na 2 lapach to ma ponad 2 metry.
A da się ujeżdżać?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Nie da rady spac w lozku, jak stanie na 2 lapach to ma ponad 2 metry.
2 metry jak stanie na dwóch łapach i 103 kg! O jeju! Pooglądałam sobie tę rasę.Śliczne psy,a szczenięta jakie milusie
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Tak, jak sa male to takie miski. Bardzo ciezki w ulozeniu. Lapie wszystko momentalnie, ale trzeba byc stanowczym bo nie slucha.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Pamiętam małego Haskiego od znajomego,który ugryzł mnie w ucho,taki mały wariat był z niego
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
tak wiiec mój piesek jest juz na diecie ok tygodnia i w koncu sie nie drapie no moze troszke sie podrapuje ale tylko troszke,kasza z podrobami poczyniła cuda,przez te sterydy nie mogła byc szczepiona :(w koncu ją zaszczepimy to dopiero jej 2 szczepienia w zyciu wiele stracila przez te sterydy
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Daj sobie spokój ze wszelkimi kaszami, ryżami,bądż makaronami. Daj po prostu pieskowi mięso, lub podroby z dodatkiem pewnych warzyw (fasolka szparagowa, groszek zielony, marchewka, szparagi, etc). Karmienie psa ludzkimi "węglowodanowymi wynalazkami" nie jest wskazane, i to właśnie owe mogą być przyczyną wszelkich alergii. Gotowe karmy zawierają również węglowodany tegoż pochodzenia i trzeba mieć tego świadomość.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Widziałam karmę w ktorej białko stanowiło 2%, reszta to węglowodany. Zwierzaki tak karmione muszą chorować
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Moja sunia była dla weterynarzy ewenementem. Kiedy miała 8 miesięcy, zginęła. Wróciła do domu po 2 miesiącach, a po kolejnych paru miała pierwszy atak padaczki. Nigdy nie dawałem jej żadnych leków p/padaczkowych, bo straciłaby radość życia. Kaszę, ryż i makaron sama odrzuciła i od tej pory dostawała głównie mięso i podroby, z niwielkim dodatkiem warzyw. Miewała czasami ataki i to typu grand mal, więc niebezpieczne dla życia. Dożyła jednak 14-tu lat w fantastycznej kondycji fizycznej. Pies nie jest poobiednim "odkurzaczem", potrzebuje tego samego, co my, aczkolwiek trochę więcej białka nie zaszkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
niestety piesek sie zaczął drapac z bezradnosci poddałam sie i zaczełam podawac mu tabletki ale faktycznie macie racje z tymi weglowodanami z tym ze weterynarz zasugerowal kiedys ze moze byc uczulona na kurz,ludzki naskórek, czy eliminując jej weglowodany pozbęde sie kłopotów? mam mała wiedze na ten temat jestem początkującą optymalna.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
. Pies nie jest poobiednim "odkurzaczem", potrzebuje tego samego, co my, aczkolwiek trochę więcej białka nie zaszkodzi. [/quote
]pieska karmimy karmą dla alergików (Purina Dog Chow Lamb & Rice) nigdy nie była dokarmiana (naszym jedzeniem)
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Może na gluten? Jest propozycja @ Adamela: podroby i warzywa, ale nie ziemniaki. Może garstkę (jaki duży jest pies?) ryżu, lub kaszy gryczanej można dołożyć? Jajka smażone pewnie też mogą być.
Trzeba odstawić tę karmę.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
to Labrador ma 3 lata,wazy 28kg. skutkiem podawania leków sterydowych zatrzymuje sie jej w organizmie woda,wygląda jakby miala duza nadwagę
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Podroby, jajka, troszkę ryżu ugotować razem z podrobami. Może da się te sterydy wkrótce odstawić. Proszę poszukać w postach admina informacji nt żywienia pieska, mam wrażenie że takowe były. Jeśli nie Admin, to Toan.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
gotowałam jej płuca wieprzowe które bardzo lubi ale gotowalam jej na kaszy i wytrzymala bez sterydów ok 2 tygodnie poczym zaczela sie silnie drapac i znów wgryzac sie w brzuch dostawała 1 jajko dziennie
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|