Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: ZO a psychika (Przeczytany 5949 razy)
|
Szara
Go
|
Witam Wszystkich ponownie, Czesto podkeslamy zbawienny wplyw ZO/DO na nasze cialo. Wiem z ksiazek Dr Kwasniewskiego o wplywie ZO na psychike, etc. Na poczatku czytalam o tym z lekkim niedowierzaniem. Ale po przeszlo 3 miesiacach stwierdzam,ze jest cos na rzeczy. Nie dosc ,ze wyspokojnialam, to malo co mnie irytuje i spowolnilam swoje gwaltowne reakcje. Depresja z ktora sie zmagalam przez dlugi czas odeszla w niepamiec. A jak bylo z Wami? Sz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja również odczuwam korzystny wpływ ŻO na funkcjonowanie wszystkich narządów, w tym i umysłu. Zauważyłam to najbardziej w poprawie przyswajalności wiedzy, na studiach. Łatwiejsze było kojarzenie faktów, wyciąganie wniosków i przygotowywanie się do egzaminów. Często swój obecny bardziej logiczny sposób myślenia zauważam patrząc na błędy innych, które ja też do niedawna popełniałam - mam tutaj na myśli głównie hierarchię priorytetów.. Również moja siostra po przejściu na DO, zauważyła już po 2 miesiącach, że jej jakby "mgła" zeszła z umysłu. Wszystko od razu stało się takie wyraźne, łatwe i oczywiste. Nawet w rozwiązywaniu krzyżówek odczuła dużą poprawę. Tutaj w temacie: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=709
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wspomniałam jeszcze o ustąpieniu u mnie nerwicy, z którą walczyłam chyba z 30 lat..Aż do chwili wprowadzenia u mnie DO, ona ciągle wygrywała..
|
|
|
|
|
|
|
RamboRat
Go
|
zgadzam sie, napewno zdrowe zywienie korzystnie wplywa na nasza psychike. Sama zauwazylam, ze moje widzenie swiata jest bardziej pozytywne, moje myslenie jest jakos bardziej optymistyczne. A do tego, rowniez czuje ze mam w jakis sposob "lepszy" umysl ostatnio - w pracy robie rzeczy bardziej efektywnie, lepiej mi sie mysli i latwiej sie koncentruje, przez co i wiecej jestem w stanie zrobic.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|