Autor
|
Wtek: Weglowodany na noc- czy komus to pomoglo? (Przeczytany 73388 razy)
|
WojciechS
Go
|
Swoją drogą,co trzeba mieć we łbie,żeby trzymać niedźwiedzia w zagrodzie Jesu Kryste, Chwalić Jaśnie Wielmożnego - to on jest kobitom z jajami...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A to ci niedźwiadek...najwyraźniej leciał na swoja karmicielkę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..może czuł się samotny...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
...to on jest kobitom z jajami... Kto? Misiek Łańcuchowy ? Niemożliwe ! Misiek Łańcuchowy z tego co pisał,lubi chapnąć cudzą babę.Same mu pono w łapska włażą i nie przeszkadza mu,że potem kijem musi po pysku zebrać,tak jak na załączonym arcy pouczającym dokumencie. Widać lubi po pysku dostawać
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
..może czuł się samotny... Misiek Łańcuchowy to ros-Wodnik,to na pewno czuje się samotny.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ale żeby od razu tak brutalnie rzucać się na kobietę..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...a takim pyskiem...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Po jego pysku widać,że to cham i brutal.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Pewnie jak niedźwiedź to przeczyta, to będzie dumny,że ma pana i zagrodę i łańcuch i ,że jest taki ważny w tej zagrodzie i bezpieczny ,bo ma łańcuch....na szyi
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Widzę, że temat zbacza na poważniejsze tory Co do jedzenia na noc to zasada jest taka, że się nie je nic. Jada się ew. na kolację, najlepiej ostatni posiłek około godziny 18-tej. Bo jak się jada na noc to tak właśnie jest, że się nie chudnie. I nie mają tutaj do rzeczy mleczne.
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
Ruch,przede wszystkim ruch.Nie musi być intensywny,nawet brońcie Panie Boże,żeby był intensywny,byleby go było dużo w ciągu dnia.
Moglavys rozwinac mysl? Dlaczegoz to nie powinien byc on intensywny?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Widzę, że temat zbacza na poważniejsze tory Co do jedzenia na noc to zasada jest taka, że się nie je nic. Jada się ew. na kolację, najlepiej ostatni posiłek około godziny 18-tej. Bo jak się jada na noc to tak właśnie jest, że się nie chudnie. I nie mają tutaj do rzeczy mleczne. To nie jest prawda. Pora jedzenia nie ma nic do tego czy sie chudnie czy nie. Ja jadam nie wczesniej niz ok 21.30 a czesto o 23 i tak wlasnie sie odchudzilem - zreszta DR. Kwasniewski tez potwierdza, ze pora nie jest wazna.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Czytałam kiedyś,że jak już musi się zjeść na noc,bezpośrednio przed snem,to lepiej niech to będzie trochę białka,niż węglowodanów. PS.Ja nie jadam na noc,tuż przed snem i jest mi z tym dobrze
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Mój ostatni posiłek tez przypada na 23-cią Ale dzisiejszej nocy naszła mnie diabelna ochota na jabłko, no i niestety, nie oparłam się Zastanawiam się tylko, czy liczyć te węgle do bilansu wczorajszego, czy już do dzisiejszego. Zjadłam to jabłko o 2-giej Ach, te moje dzieci. Odkąd je mam w domu, wielu rzeczom nie mogę się oprzeć i...grzeszę
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Mój ostatni posiłek tez przypada na 23-cią Ale dzisiejszej nocy naszła mnie diabelna ochota na jabłko, no i niestety, nie oparłam się Zjadłam to jabłko o 2-giej Ach, te moje dzieci. Odkąd je mam w domu, wielu rzeczom nie mogę się oprzeć i...grzeszę No to ja,moja droga podpięłabym to pod tzw. zachcianki Właśnie czytałam,jak już wspomniałam,że lepiej jest zjeść na noc kawałek wędliny niż jabłko.I wyraźnie pisało "JABŁKO" .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co do godziny, o której powinniśmy jeść ostatni posiłek, to sama nie wiem. W książce "Dieta Optymalna - dieta idealna" pisze, że lepiej nie jeść później niż 4 godziny przed snem - tak ok. 19- tej ostatni posiłek. Ale jeszcze gdzieś czytałam (nie pamiętam w której książce JK), że nawet jak zjemy przed snem, to żołądek to w 3 godzinach strawi i jeszcze będzie miał dosyć czasu, żeby odpocząć. Może dlatego są różne zalecenia, bo jedne z nich może są przy jakichś dolegliwościach?
Ja też nie jadam przed snem. Jeśli zdarzyło mi się, że zjadłam bezpośrednio przed spaniem, to czułam się gorzej i gorzej mi się spało.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ale to pewnie przez to, że wczoraj wieczorem pisano tu o kuracji węglowej na noc
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...ja jadam kolacje o 19-19.30 , gdybym zjadl kolacje o 22-23 z duza iloscia tluszczu,to bym usnol dopiero nad ranem,chyba ze bym zjadl same weglowodany w postaci warzyw,to moze bym spal,ale jadam wedle proporcji BTW 1;3-4;1,2...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja mam (a właściwie moje jedzenie ma) podobne proporcje. Jak ograniczyłam białko to tak mniej więcej się zmieniły..
|
|
|
|
|
|
|
|
|