Radzio
Go
|
....W książce "Dieta Optymalna - dieta idealna" pisze, że lepiej nie jeść później niż 4 godziny przed snem - tak ok. 19- tej ostatni posiłek.
A kto z dostępem do internetu kładzie się spać o 21-ej?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ten posila się o 17-tej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Radzio" - wracaj do szkoły.. 19 dodać 4 to nie jest 21..
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...niekiedy jak mam ochote to okolo21.30 pije czerwony barszczyk wlasnej roboty albo kakao - lyzka kakao, 30-50 ml smietanki do rozmieszania,odrobina cukru i goraca woda, zas zjedzenie samego bialka np.kielbasy wywoluje u mnie czesto palenie w zoladku...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No to jednak - jeśli żarełko nocne, to tylko węgle
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
No to jednak - jeśli żarełko nocne, to tylko węgle ...dobre jest tez pieczone jabluszko na kolacje od czasu do czasu o czym nasz doktor tez pisal, ale takie jablko to okolo 25-30g wegli...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Mnie to dzisiejsze nocne jabłko chyba nawet pomogło wcześniej wstać A węgli z tego było niecałe 12g
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Mnie to dzisiejsze nocne jabłko chyba nawet pomogło wcześniej wstać A węgli z tego było niecałe 12g ...to musialo byc bardzo male,bo 100g jablka juz ma 12g wegla...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
...to musialo byc bardzo male,bo 100g jablka juz ma 12g wegla...
Używamy innych tabel Ale czuję się świetnie i do tej pory nie poczułam głodu
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
No i bądź mądra i pisz wiersze . Zonia jak tak jak Ty motam się na tym wątku ....węgle czy jabłko , bo ?...kocham jeść nocną porą przed kompem . Moją bolączką jest to ,że jak coś nie "złapię" , to przewracam się nawet i trzy godziny nie mogąc zasnąć .
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Mari - zrob sobie skwarki. Ja topie zmielona slonine i mam fajny smalec, a pozostale skwarki mozna jesc jak sie zachce.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No i bądź mądra i pisz wiersze . Zonia jak tak jak Ty motam się na tym wątku ....węgle czy jabłko , bo ?...kocham jeść nocną porą przed kompem . Moją bolączką jest to ,że jak coś nie "złapię" , to przewracam się nawet i trzy godziny nie mogąc zasnąć . No przecie jabłko to też węgle
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Skwarki! ...zapomniałam o tych smakołykach w Hiszpanii . yes!, yes! . Dziękuję za przypomnienie i przepraszam za moją sklerozę ....trza się nachodzić po wątkach , by odkryć to co dawno odkryto . Zeto masz całusa Zoniu , sorki za lapsus ...oczywista sprawa . Ja chciałam się dowiedzieć dlaczego przed snem nie można schrupać pieczonego jabłuszka ...uwielbiam je , a są osoby , które mówią nie ...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
To nie jest prawda. Pora jedzenia nie ma nic do tego czy sie chudnie czy nie. Ja jadam nie wczesniej niz ok 21.30 a czesto o 23 i tak wlasnie sie odchudzilem - zreszta DR. Kwasniewski tez potwierdza, ze pora nie jest wazna.
Myślę że to jest zależne od jednostki. Od działania układu wegetatywnego, od jakości trawienia. Myślę też podobnie jak chyba tradycyjna medycyna nurtu że jedzenie na noc nie jest wskazane.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Skwarki! ...zapomniałam o tych smakołykach w Hiszpanii . yes!, yes! . Dziękuję za przypomnienie i przepraszam za moją sklerozę ....trza się nachodzić po wątkach , by odkryć to co dawno odkryto . Zeto masz całusa Zoniu , sorki za lapsus ...oczywista sprawa . Ja chciałam się dowiedzieć dlaczego przed snem nie można schrupać pieczonego jabłuszka ...uwielbiam je , a są osoby , które mówią nie ... ...raz na jakis czas wszystko wolno,byle w granicach normy i rozsadku...
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
To nie jest prawda. Pora jedzenia nie ma nic do tego czy sie chudnie czy nie. Ja jadam nie wczesniej niz ok 21.30 a czesto o 23 i tak wlasnie sie odchudzilem - zreszta DR. Kwasniewski tez potwierdza, ze pora nie jest wazna.
Kocham czytać takie słowa . Czuję wtedy ,że nie należę do nacji normalnych inaczej . Od dzieciństwa wmuszano we mnie śniadanie...pozostał uraz ...na poranną pajdę chleba + zupa ...fuj!. Teraz gdy rządzę sama sobą śniadanie wciągam przed południem ,lub później ,obiadek między siedemnastą-osiemnastą , a kolację około północy i jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Mari , tak trzymaj. Jedz kiedy chcesz i ile chcesz - pod warunkiem, ze to jest zgodne z DO. Wlasnie zjadlem sniadanie o 23 a teraz pije kawe, a po kawie spac. I niech i ktos powie, ze to nie jest zgodne z tradycyjna medycyna.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Mari , tak trzymaj. Jedz kiedy chcesz i ile chcesz - pod warunkiem, ze to jest zgodne z DO. Wlasnie zjadlem sniadanie o 23 a teraz pije kawe, a po kawie spac. I niech i ktos powie, ze to nie jest zgodne z tradycyjna medycyna.
A jak wyglądało to Twoje śniadanie?
|
|
|
|
|
|
|
|