wloczykij
Go
|
I zabrano DNĘ.
Może jakaś licytacja?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
DNA jest chorob± zwi±zan± z przewag± układu S i kto mówi tu o samej trawie. Chodzi o rozpoczęcie DO z wykluczeniem na pocz±tku tych pokarmów. Jest to cytat dr Kwa¶niewskiego z ODPOWIEDZI NA LISTY II str 40. Masz tyle pokarmów do wyboru. Chyba chcesz by Ci podano wszystko na tacy.
wiem BACA wiem... tak tylko sobie cichutko narzekam ... tak mi sie wydaje że jak zaczynałem w 96' odżywiać się optymalnie to chyba byłem szczęśliwszy... a teraz internet... i na tyle rzeczy trzeba zwracać uwagę...
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
ArT B - głowa do góry - bo tak naprawdę to trochę podreperuj psychikę - bo to naprawdę też bardzo ważne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lepsze odżywianie wpłynie też na poprawę samopoczucia psychicznego...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jeżeli chodzi o DNĘ to na początku wyłącz ze spożycia podroby, czekoladę oraz ogranicz mięso i alkohol. Poza tym kwas moczowy oczywiście nie jest przyczyną dny.
Panie Stasiu,jest pan niezastapiony.Rodzaj zjadanego bialka,to podstawa jak rowniez nie wszystkie weglowodany moga byc spozywane.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
wy tu sobie gadu gadu a ja właśnie uzupełniłem węgle fryteczkami na smalcu SUMA Białka, Tłuszczu , Węglowodanów i KCAL 83,5 283,6 63,9 3163 stosunek B:T:W 1,0 3,4 0,8
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Tak naprawdę to możemy próbować doradzać tylko ogólnie - bo przecież jest wiele elementów których nie znamy, a które mogą być niezwykle istotne - dlatego ArT B - oceniaj te porady z wielką ostrożnością i zwracaj baczną uwagę na reakcję własnego organizmu.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
tak właśnie robię i dziękuję wszystkim za rady i mam nadzieję że pilnując B poniżej 80g/dobę moja dna szybko zdechnie z głodu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ArT_B_ gdybyś czasami nie wiedział od czego masz tą dnę, to Tobie przypomnę.. .."Węglowodany są odpowiedzialne za szereg chorób wyniszczających ludzki organizm, takich jak cukrzyca, hipoglikemia, podagra , dna moczanowa, niestrawność, a nawet niektóre przypadłości psychiczne".. (Dieta Optymalna - dieta idealna" JK s.188)
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
no to mi teraz ćwieka zabiłaś.... bo ja byłem przekonany i to święcie że to od nadmiatu białka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba to na to samo wychodzi, bo nadmiar białka jest zamieniany na węglowodany...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
no niby tak... ale nikt nie mówi ogranicz W tylko ogranicz B
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak to nikt? Dr Kwaśniewski we wszystkich swoich książkach to podkreśla. Jeśli trzeba służę cytatem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najważniejsze jest żeby we wszystkim nie przesadzać w żadną stronę. Ktoś tam kiedyś powiedział, że "..wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną”..
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
ArT B - wiem że to ciężko ale zapomnij o frytkach.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
ciężko będzie... czasami robiłem sobie fryty jako dodatek do obiadu albo uzupełnienie dziennych węgli wieczorem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ArT B - wiem że to ciężko ale zapomnij o frytkach.
Dlaczego ArT_B_ nie może jeść frytek? Przecież dr J. Kwaśniewski nie zabrania - w niewielkich ilościach..
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Wyeliminowanie frytek wspomoze wyeliminowanie skurczy nadkomorowych
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A mógłbyś to jakoś BACA wytłumaczyć? Czy ziemniaki gotowane w takim razie mogą być?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
no niby tak... ale nikt nie mówi ogranicz W tylko ogranicz B
No to zobacz moja pierwsza odpowiedz na Twoj pierwszy post.
|
|
|
|
|
|
|
|