Autor
|
Wtek: Syn marnotrawny (Przeczytany 196193 razy)
|
BACA
Go
|
Wiem i to dobrze...............
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Myślałam, że jesteś tutaj względnie krótko i tego nie czytałeś..
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
I nie w pełni zgadzam się z tym / i to są rzeczy, powiedzmy - merytoryczne/. Właśnie dzięki znajomości grup krwi wyleczyłem natychmiast wrzody na dwunastnicy - a wojowałem z nimi klasyczną DO prawie 6 lat
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
ja mam A Rh+
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
A ja często mam takie uczucie, że nie mam ochoty je¶ć (najczę¶ciej tak około 11-tej), ale czuję jednocze¶nie lekkie ssanie w żoł±dku i jem, żeby był on "cicho"... to nie masz ochoty na jedzenie czy cię ssie bo nie qmam przepraszam za dublowanie postów ale nie mogę tu znaleźć opcji edycji
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
bo tej opcji nie ma. Nie szukaj. Tez juz kiedys o tym godolismy. Damy "se" rade bez edycji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..to nie masz ochoty na jedzenie czy cię ssie bo nie qmam Nigdy tak nie miałeś? Czasami tak jest, że nie czuję ochoty na jedzenie, nie czuję głodu - ale wyraźnie odczuwam, że żołądek domaga się jedzenia.. Może to trochę pokręcone, ale tak to odbieram..
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
ArT b - czyli masz grupę krwi A, bo RH plus pochodzi od małpy i co innego znaczy. Jeżeli interesuje Cię temat to wyślę Ci pełną wiadomość na Pw.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
nie wiem dlaczego nie chcesz tu pisać ale jak chcesz to wysyłaj bo jestem ciekaw jakie to ma znaczenie:)
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
zeto555 - a nie masz czasem grupy krwi A lub AB ?
Mam Rh+ 0
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
BACA ma rację co do jedzenia również ze swoja grupą krwi. Czy to się komuś podoba czy nie, ta zasada się sprawdza, przynajmniej w moim przypadku. Z produktów dozwolonych na DO wykluczyłam produkty niedozwolone cukrzykom lub dozwolone, ale o wyższym indeksie glikemicznym niż 50. Z pozostałej listy wykluczyłam produkty, które w/g mojej grupy krwi źle wpływają na mój organizm i tego się trzymam, z niezłym skutkiem jak dotąd. Dodam tylko, że kiedy grupy krwi nie brałam pod uwagę na początku, a nawet już kiedy otrzymałam od Was mnóstwo wspaniałych rad, moje osiągi nie były tak spektakularne, choć były bardzo widoczne. Sadzę, że nie ma tu znaczenia podgrupa. A to A, B to B, AB to AB i to wszystko, co trzeba brać pod uwagę. A w połączeniu z DO, to po prostu rewelacja
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"BACA" chciałam tak na wszelki wypadek wyjaśnić, że fakt, iż przytoczyłam tutaj opinię Admina w temacie grup krwi, nie oznacza, że ja mam podobne zdanie. Moja wiedza jest po prostu zbyt mała, żebym mogła to ocenić - a praktyka żadna. Ja uważam (i już o tym pisałam), że wszystkie metody leczenia popieram, o których wiadomo, że nie mogą zaszkodzić i które opierają się na naturalnych, jadalnych produktach, a nie na jakiś niesprawdzonych związkach chemicznych.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ja uważam (i już o tym pisałam), że wszystkie metody leczenia popieram, o których wiadomo, że nie mogą zaszkodzić i które opierają się na naturalnych, jadalnych produktach, a nie na jakiś niesprawdzonych związkach chemicznych.
Dokładnie Reniusia! Brak jakiejkolwiek chemii w czymkolwiek, to podstawa, reszta to praktyka, praktyka...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"BACA" chciałam tak na wszelki wypadek wyjaśnić, że fakt, iż przytoczyłam tutaj opinię Admina w temacie grup krwi, nie oznacza, że ja mam podobne zdanie. Moja wiedza jest po prostu zbyt mała, żebym mogła to ocenić - a praktyka żadna. Ja uważam (i już o tym pisałam), że wszystkie metody leczenia popieram, o których wiadomo, że nie mogą zaszkodzić i które opierają się na naturalnych, jadalnych produktach, a nie na jakiś niesprawdzonych związkach chemicznych. Dokladnie masz racje. Ja bym tu tylko dodal jedno, ze wg mnie powinno sie stosowac jedna diete - albo ze wzgzledu na grupe krwi, allbo IG, albo nie mieszania posilkow albo kopenhacka albo ZO.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Dokladnie masz racje. Ja bym tu tylko dodal jedno, ze wg mnie powinno sie stosowac jedna diete - albo ze wzgzledu na grupe krwi, allbo IG, albo nie mieszania posilkow albo kopenhacka albo ZO.
Jestem tego samego zdania. Jestem wyłącznie na DO, a w swoich posiłkach unikam produktów nie pasujących do mojej grupy krwi
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dokladnie masz racje. Ja bym tu tylko dodal jedno, ze wg mnie powinno sie stosowac jedna diete - albo ze wzgzledu na grupe krwi, allbo IG, albo nie mieszania posilkow albo kopenhacka albo ZO.
Jestem tego samego zdania. Jestem wyłącznie na DO, a w swoich posiłkach unikam produktów nie pasujących do mojej grupy krwi Które z unikanych produktów stały się takimi ze względu na grupę krwi?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jestem tego samego zdania. Jestem wyłącznie na DO, a w swoich posiłkach unikam produktów nie pasujących do mojej grupy krwi Które z unikanych produktów stały się takimi ze względu na grupę krwi? Z tych produktów, które dopuszczalne są w DO, bo ta dieta jest dla mnie wykładnią, są to : olej słonecznikowy, słonecznik, rzodkiewka. Jak widać wcale nie ma tego tak wiele i żadne to dla mnie poświęcenie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No faktycznie Ale którejś grupie krwi wyklucza się wieprzowinę...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zonia, pytanie bylo, ktore sa nie-do-pu-szczal-ne, ktorych musisz unikac ze wzgledu na grupe krwi a ktore sa dozwolone w ZO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|