Zonia
Go
|
No faktycznie Ale którejś grupie krwi wyklucza się wieprzowinę... To w mojej grupie - B, ale nigdy w życiu nie zrezygnuję z wieprzowiny
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To chyba nie ma sensu. To jest tak samo jak bym chciała być na DO i jeść pół bochenka chleba dziennie..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zonia, pytanie bylo, ktore sa nie-do-pu-szczal-ne, ktorych musisz unikac ze wzgledu na grupe krwi a ktore sa dozwolone w ZO. I tak właśnie odpowiedziałam. Na DO (jestem na DO, a nie na ZO ) dopuszczalne są olej słonecznikowy, słonecznik, rzodkiewka, a w mojej grupie krwi - nie. Pozostałe produkty dopuszczalne w DO są również dopuszczalne lub obojętne, albo tez wręcz wskazane w mojej grupie krwi, oprócz wieprzowiny. Ale, jak już pisałam, wykładnikiem podstawowym jest dla mnie DO i skoro wieprzowina na tej diecie jest podstawą to uważam to dla siebie za świętość. Pozostałe wskazówki, na przyklad zgodność z grupą krwi, są dla mnie tylko dodatkowym wskaźnikiem, ale nie wyrocznią
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Oczywiście wieprzowina jest dozwolona - bo chyba ktoś ma na myśli grupy krwi dr. Adamo - a tu nie o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Baco, możesz mi na priv podesłać więcej informacji na temat grupy B ? Będę Ci baaaardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zonia, pytanie bylo, ktore sa nie-do-pu-szczal-ne, ktorych musisz unikac ze wzgledu na grupe krwi a ktore sa dozwolone w ZO. I tak właśnie odpowiedziałam. Na DO (jestem na DO, a nie na ZO ) dopuszczalne są olej słonecznikowy, słonecznik, rzodkiewka, a w mojej grupie krwi - nie. Pozostałe produkty dopuszczalne w DO są również dopuszczalne lub obojętne, albo tez wręcz wskazane w mojej grupie krwi, oprócz wieprzowiny. Ale, jak już pisałam, wykładnikiem podstawowym jest dla mnie DO i skoro wieprzowina na tej diecie jest podstawą to uważam to dla siebie za świętość. Pozostałe wskazówki, na przyklad zgodność z grupą krwi, są dla mnie tylko dodatkowym wskaźnikiem, ale nie wyrocznią Czyli na dobra sprawe z dieta wg grupy krwi tez jest na bakier. Skoro Ci jej nie wolno i ja jesz bo jest podstawa DO to tu i pewnie nie tylko koliguja obie albo trzy diety. To nie jest jakas zlosliwosc z mojej strony a tylko spostrzezenie potwierdzajace moja wczesniejsza uwaga; albo jedn albo druga albo trzecia dieta. Nie da sie pogodzic trzech rzeczy na raz. Popatrz na technike, samochody jezdza na gaz albo na rope albo na benzyne. Jeszcze nie wymyslono aby jeden i ten sam samochod/ maszyna techniczna jechala na mieszance trzech wczesniej wymienionych paliw. Tak samo nasze organizm. Psuje sie kiedy dostanie zlego paliwa, za malo albo za duzo telenu/powietrza a jak filty sie juz pozapychaja to staje i swieca wowczas swiatelka jak nie zolte na poczatku to cerwone.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jeszcze nie wymyslono aby jeden i ten sam samochod/ maszyna techniczna jechala na mieszance trzech wczesniej wymienionych paliw. Tak samo nasze organizm. Psuje sie kiedy dostanie zlego paliwa, za malo albo za duzo telenu/powietrza a jak filty sie juz pozapychaja to staje i swieca wowczas swiatelka jak nie zolte na poczatku to cerwone. Niby tak, ale gdzież mi do samochodu ???
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No ...daleko
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
rozpoczął się czwarty tydzień odkąd postanowiłem wrócić do DO, niestety dna dalej mi toważyszy, postanowiłem zmniejszyć dzienną ilość białka do ok. 50g/dobę i zobaczę co będzie;)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ArT B - naprawdę w Twoim wypadku dobry byłby chociaż telefoniczny kontakt z lekarzem optymalnym. Chociażby po to, żeby ustalił Tobie odpowiednie dzienne BTW.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No ...daleko Jeszcze żebym chociaż ciuteczke była podobna do ferrari...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
poprzednim razem sam dałem sobie radę i było ok:) teraz mam was więc nie może być inaczej:D a na słowo lekarz dostaję wysypki... poza tym lepiej żeby ktoś pomógł mi przez forum, przynajmniej jeszcze ktoś będzie mógł skorzystać z tej wiedzy bo na forum jest bardzo mało przykładów DO vs DM
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko nie wiem czy jest tutaj taka osoba, która miała podobne dolegliwości i się ich pozbyła... Jeszcze zobaczę w wyszukiwarce....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
dzięki renia za linki już to czytałem tak jak jest napisane w artykule zamieszczonym przez Morgano zmniejszyłem dzienną dawkę B... pozostaje tylko czekać na efekty ciekawe tylko jak długo trzymać takie proporcje żeby dna już nie wróciła... nigdzie nikt o tym nie pisze
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
jest poprawa po ibupromie max...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
jest poprawa po ibupromie max... Jak objawia się ta poprawa? Ibuprom Max to bardzo dobre tabletki p.bólowe i p.zapalne
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest raczej ulga, a nie poprawa...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
spróbuję rozgonić ten stan zapalny ibupromem i się okaże najwyżej odgryzę sobie nogę...
|
|
|
|
|
|
|
|