Autor
|
Wtek: Syn marnotrawny (Przeczytany 196460 razy)
|
ArT_B_
Go
|
Już ci poradziłem jak wyleczyć się z dny, a ty tego nawet nie zauważyłe¶... jeżeli masz na myśli tego posta... ArT_B ty przestań się wirtualnie uzdrawiać, bo jeszcze krzywdę sobie zrobisz. Przestań jeść jądrzaste białka, a artretyzm powinien minąć w parę dni.
to poprostu nie zaqmałem o co ci chodzi widzisz do mnie trzeba prostym językiem i najlepiej drukowanymi literami piję z mężem sodę od piatku - łyżeczka sody na 1 1/2 szklanki wody dwa razy dziennie - nam pomaga, dotego żółtka na ma¶le lub jajecznica, lub żółtka na twardo, placki ziemniaczane wg Kristana- tak zrobimy przez kilka dni
Bo innej prostszej drogi nie ma , no chyba , że , kolchicum dispert...na chwilę. niestety sodka i żółtka nie pomogły... może dlatego że za późno po nie sięgnąłem... i musiałem sięgnąć po kolchicynę...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bardzo trudno jest coś doradzić osobom proszącym o pomoc. Jeśli napisze się najbardziej życzliwie, że najbezpieczniej w chorobach poradzić się lekarza optymalnego, to bardzo rzadko osoby zainteresowane się do tego zastosują, gdyż mają tyle 'ważniejszych' spraw. Jeśli korzystają z naszych porad i coś im nie wychodzi, to zawsze pretensje są do udzielających rad - nawet jeśli ktoś niedokładnie się do nich zastosował. Nie dziwię się, że coraz mniej osób "bawi się" w doradzanie..
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
jak sie ma ten link do mojej dny bo nie rozumiem... tu i w wielu innych miejscach... ale mógłbyś bardziej precyzyjnie wskazać co masz na myśli bo ja tam nic o dnie nie znalazłem... "maf", który pisze, że wyleczył dnę Diet± Optymaln± , podaje tutaj, że stosował j± "normalnie" :..."Kazdy na poczatku ma problemy, co jesc, kiedy jesc, ile jesc. Zaczynalem ZO ponad 4 lata temu, ale od razu zastosowalem wg zasad. Wtedy zasady byly proste. Nikt nie mowil "sluchaj swojego organizmu" . Byly proporcje i ilosci. To sie sprawdzilo. Gdybys chcial stosowac ZO w ten sposob, ze obliczalbys codziennie zapotrzebowanie organizmu z powodu /dzisiaj narabalem drzewa do kominka, musze dorzucic wegli "w posilku"/, to zwariujesz. Nie slyszalem, zeby na DO liczylo sie zapotrzebowanie codzienne na energie i wg tego zmienialo siie ilosci BTW. Wiem, ze sa optymalni, ktorzy licza i zapisuja swoje posilki, sa tacy ktorzy nie zapisuja posilkow, ale maja ustalone potrawy i waza zjadane ilosci, sa tacy ktorzy intuicyjnie przygotowuja potrawy optymalne i gdyby policzyli, to wszystko sie zgadza z zasadami. Sa takze tacy, ktorzy uslyszeli "tlusta dieta" i wystarczy dorzucic troche smalcu..." http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?action=profile;u=53;sa=showPosts;start=500reniu próbowałem podsawowych zasad DO i gdyby pomogły to nie było by tego wątku... po ok 2 tyg z dną powróciłem do DO... obecnie mija 1,5m-ca odkąd zaczął się atak i próbuję wszelkimi sposobami sobie z nim poradzić... Bardzo trudno jest co¶ doradzić osobom prosz±cym o pomoc. Je¶li napisze się najbardziej życzliwie, że najbezpieczniej w chorobach poradzić się lekarza optymalnego, to bardzo rzadko osoby zainteresowane się do tego zastosuj±, gdyż maj± tyle 'ważniejszych' spraw. Je¶li korzystaj± z naszych porad i co¶ im nie wychodzi, to zawsze pretensje s± do udzielaj±cych rad - nawet je¶li kto¶ niedokładnie się do nich zastosował. Nie dziwię się, że coraz mniej osób "bawi się" w doradzanie..
mnie nie stać na prywatne porady lekarskie to raz a dwa najbliższy lekarz opty jakiego udało mi sie namierzyć przez net jest jakieś 200km odemnie... ja do udzielających rad żadnych pretensji miał nie będę więc proszę nie wstydźcie się tylko doradzajcie
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
5 łyżeczek sody w ciągu dnia -może zaszkodzić, ocet również, ale dwie łyżeczki sody i dużo wody do tego omlet z zółtek na masle...
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
do Art B "...mija 1,5m-ca odkąd zaczął się atak i próbuję wszelkimi sposobami sobie z nim poradzić..." - można jeszcze z kilka dni, ale z radami Kristiana - to pomaga
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
pewnie gdybym to zastosował zaraz po napadzie to już bym o nim zapomniał... niestety za długo to trwa... wczoraj moje nogi wyglądały jak dwa serdelki i dopiero kolchicyna wzięta wieczorem zmniejszyła obrzęk... obecnie czyli od postu kristana jem tylko żółtka pod każdą postacią
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Unikaj produktów zawierajcych puryny !
poszukałem na necie jakiegoś wykazu takich produktów i sie okazało że większość produktów niedobrych w DO nie zawiera puryn i odwrotnie produkty które sa głównymi składnikami potraw w DO mają najwięcej puryn... czegoś tu nie rozumiem... niestety sodka nie działa... noga mi spuchła powyżej kostki... chyba jednak pomimo dobrych chęci leczenia się DO będę musiał odwiedzić jakiegoś lekarza który przepisze mi jakąś chemię... szkoda tylko że na tym forum nie znalazł sie żaden lekarz który chciałby mi pomóc... ale nic to... w końcu od czego są książki o DO /quote] http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=9172
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Tak czytam i nie wierze. Czy Wy ludzie myslicie, ze lekarze optymalni nie maja nic innego do roboty tylko siedziec na forach i wylapywac ludzi, ktorzy nawet nie pofatyguja sie, zeby odnalezc takiego lekarza? Dla zwyklego czlowieka na DO choroby to zagadka pewna. Potrzeba czasu i powaznej modyfikacji ŻO, zeby czasem pomoc. My tutaj mozemy naprowadzic, ale nie jestesmy lekarzami optymalnymi. ArT B - czemu nie szukasz pomocy u lekarza dobrego, znajacego sie na leczeniu DO ? - sam do Ciebie nie przyjdzie przeciez. Proponowalem kontakt, ale nie chcialem na forum bo jak wspomnialem, kolega Smalec posadzal mnie kiedys o naganianie pacjentow. Mowiem, ze jak chcesz to dam namiary na priv i co? narzekasz nadal, meczysz sie, probujesz blizej nieokreslonych sposobow i nadal sie meczysz. Sama soda i jajka nie zawsze wylecza i nie zawsze sa dobre dla kazdego. Zupelnie nie rozumiem takich przypadkow. Nie szkoda czasu, nerwow i zlego samopoczucia, zamiast isc po pomoc tam gdzie ja otrzymasz??
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Lekarze sa , czekaja i pomoga. Trzeba tylko sie ruszyc troche i wykrecic numer telefonu - czasami to wystarcza, a okazuje sie, zer to zbyt wielki wysilek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
dwa serdelki i dopiero kolchicyna wzięta wieczorem zmniejszyła obrzęk... Minęło półtora miesiąca . Proszę powiedz się ile schudłeś , bo nic nie doczytałam w tym temacie .
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Twórca Diety Optymalnej dr Jan Kwaśniewski/w przypadku ataku dny/: ..." Przez zalkalizowanie moczu/ph 7,5-8,0/ ułatwia wydalanie kwasu moczowego przez nerki. przez usuniecie kwasicy w tkankach obwodowych"... ..."zwiekszyć ilość jajek"...
Dr Clark: "Aby zwiększyć zasadowość organizmu nalezy wypić 1/2 łyzki sody oczyszczonej rozpuszczonej w wodzie"...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
Minęło półtora miesi±ca . Proszę powiedz się ile schudłe¶ , bo nic nie doczytałam w tym temacie .
bo też nic nie pisałem... nie o odchudzaniu tu mowa tylko o dnie Twórca Diety Optymalnej dr Jan Kwa¶niewski/w przypadku ataku dny/: ..." Przez zalkalizowanie moczu/ph 7,5-8,0/ ułatwia wydalanie kwasu moczowego przez nerki. przez usuniecie kwasicy w tkankach obwodowych"... ..."zwiekszyć ilo¶ć jajek"...
Dr Clark: "Aby zwiększyć zasadowo¶ć organizmu nalezy wypić 1/2 łyzki sody oczyszczonej rozpuszczonej w wodzie"...
10 jajek dziennie a wzasadzie 9 żółtek i jajko kolchicyna nie pogryzie się z sodą?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
...Czy Wy ludzie myslicie, ze lekarze optymalni nie maja nic innego do roboty tylko siedziec na forach i wylapywac ludzi, ktorzy nawet nie pofatyguja sie, zeby odnalezc takiego lekarza?... ...My tutaj mozemy naprowadzic, ale nie jestesmy lekarzami optymalnymi.... ...ArT B - czemu nie szukasz pomocy u lekarza dobrego, znajacego sie na leczeniu DO ?... ...Proponowalem kontakt, ale nie chcialem na forum bo jak wspomnialem, kolega Smalec posadzal mnie kiedys o naganianie pacjentow... ...Mowiem, ze jak chcesz to dam namiary na priv i co?... ...Sama soda i jajka nie zawsze wylecza i nie zawsze sa dobre dla kazdego.... ...Zupelnie nie rozumiem takich przypadkow. Nie szkoda czasu, nerwow i zlego samopoczucia, zamiast isc po pomoc tam gdzie ja otrzymasz??...
nie nie myślimy i jak napisałem wyżej znalazłem takowego najbliżej 200km odemnie nie wiem jak ty ale ja wchodzę na fora po to żeby poznać czyjeś zdanie na jakiś temat i wymienić się doświadczeniami j.w. może kolega smalec też był lekarzem i zazdrościł że to nie jego usługi polecasz... tak jak napisałem uważam że fora do tego właśnie służą żeby się wymieniać informacjami i uważam że powinieneś pisać na forum żeby inni też mogli ew skorzystać z porad tego lekarza pamiętaj nikt nikogo do niczego nie zmusza jak jajka nie wystarczą to będę szukał innego wyjścia... a póki co... jajcarnia wydaje mi się że właśnie przyszedłem w najlepsze miejsce w sprawie pomocy przy stosowaniu DO bo to chyba forum dr J.Kwaśniewskiego twórcy DO (chyba że się mylę)... wydaje mi się więc że jest to najlepsze i najwiarygodniejsze miejsce do szukania informacji dot radzenia sobie z problemami zdrowotnymi przy pomocy DO mam nadzieję że mój post jest zrozumiały a gdyby kogoś obrażał to z góry przepraszam nie miałem takich intencji dziękuję reniu za linki jakoś ten środkowy artykuł mi umknął
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Właśnie zrzucenie wagi jest podstawą do osiągnięcia sukcesu w leczeniu Twojego schorzenia .
Wrzuć w google Michał Tombak
|
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
Wła¶nie zrzucenie wagi jest podstaw± do osi±gnięcia sukcesu w leczeniu Twojego schorzenia .
Wrzuć w google Michał Tombak
wiem jednak dla mnie teraz priorytetem jest pozbycie się bólu... na odchudzanie jeszcze przyjdzie czas zważyłem się jednak z ciekawości i się okazało że ubyło 3kg renia jesteś szybsza od światła dobre
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..wiem wiem..
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Od Tombaka zapożyczyłabym odkwaszenie organizmu ...cytrynką , bo że nasz zakwaszony i to bardzo to czujesz .
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
odrazu zaznaczam że chemikiem niejestem ale z tego co pamiętam ze szkoły podstawowej z chemii to kwasy neutralizuje się zasadami a nie innymi kwasami...
|
|
|
|
|
|
|
|
|