forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 15:59:30

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Syn marnotrawny
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 24 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Syn marnotrawny  (Przeczytany 196132 razy)
kristan
Go

Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #240 : 2010-10-12, 05:37:56 »

Od Tombaka zapożyczyłabym odkwaszenie organizmu ...cytrynką  Wink , bo że nasz zakwaszony i to bardzo to czujesz .

Z ciekawości zapytam. Wypiłeś sok z 200 cytryn? Robiłeś po tym badaniu wyniki?

Po tej "operacji" książki Tombaka posłużyły za podpałkę na działce. Jak widać , przydały się jednak...choć gazety tańsze są/były.
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #241 : 2010-10-12, 06:46:24 »

dzień czwarty (chyba) na żółtkach i sodce Smile ta noc już bez kolchicyny i bez środków przeciwbólowych Smile utrzymuje się jeszcze co prawda delikatny obrzęk na stopach i czuję lekkie kłucie bulu w stawie palucha ale w porównaniu z tym co było to jestem "zdrów jak ryba" Smile
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #242 : 2010-10-12, 07:29:34 »

Jak to dobrze, że do tych żółtek nie kazali ci tu pić zamiast sodki końskiej uryny, która jeszcze bardziej niż sodka...  Very Happy
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #243 : 2010-10-12, 09:46:33 »

dzień czwarty (chyba) na żółtkach i sodce Smile ta noc już bez kolchicyny i bez środków przeciwbólowych Smile utrzymuje się jeszcze co prawda delikatny obrzęk na stopach i czuję lekkie kłucie bulu w stawie palucha ale w porównaniu z tym co było to jestem "zdrów jak ryba" Smile

Aż miło było to przeczytać Smile
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #244 : 2010-10-12, 09:48:40 »

Jak to dobrze, że do tych żółtek nie kazali ci tu pić zamiast sodki końskiej uryny, która jeszcze bardziej niż sodka... Very Happy
też się cieszę Smile ale powiedz co bardziej niż sodka bo doniosłem wrażenie że wiesz to z autopsji Very Happy tak jak napisałem parę postów wcześniej WojciechS pisz do mnie powoli i drukowanymi literami Wink
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #245 : 2010-10-12, 10:24:08 »

Zonia nawet nie wiesz jak ja się cieszę:) następnym razem jeżeli będzie (mam na myśli atak dny) to od razu zaaplikuję sobie kurację żółtkową Smile
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #246 : 2010-10-12, 10:35:58 »

Zonia nawet nie wiesz jak ja się cieszę:) następnym razem jeżeli będzie (mam na myśli atak dny) to od razu zaaplikuję sobie kurację żółtkową Smile

Jak to w Twoim wypadku wyglądało? Ta kuracja żółtkowa ?
zeto555
Go

Email
« Odpowiedz #247 : 2010-10-12, 10:48:56 »

Taka kiuracja zoltkowa powinna byc podstawowym pozywieniem na DO - zdrowy czy chory bez roznicy , postawa dziennego pozywienia to zoltka.
kristan
Go

Email
« Odpowiedz #248 : 2010-10-12, 11:12:51 »

Od Tombaka zapożyczyłabym odkwaszenie organizmu ...cytrynką  Wink , bo że nasz zakwaszony i to bardzo to czujesz .

Z ciekawości zapytam. Wypiłeś sok z 200 cytryn? Robiłeś po tym badaniu wyniki?

Po tej "operacji" książki Tombaka posłużyły za podpałkę na działce. Jak widać , przydały się jednak...choć gazety tańsze są/były.

Jest - "Robiłeś po tym badaniu wyniki!?   Winno być -  Robiłeś po tej kuracji wyniki!?
Dodam tylko , że Tombak zapewniał ukręcenie łba , dnie moczanowej po wypiciu soku z 200 cytryn. Jeszcze dziś mnie wzdryga wspomnienie ,gdy musiałem wypic 3 szklanki soku bez rozcieńczenia w środku kuracji.
Nie pomogło NIC , a NIC!   Bo jakim cudem mogło....
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #249 : 2010-10-12, 11:29:19 »

Jak to w Twoim wypadku wygl±dało? Ta kuracja żółtkowa ?
kristan dopiero w następnych postach dopisał że trzeba jeść żółtka i nic więcej więc na początku pozwoliłem sobie na dostępstwa gdyby nie to efekt byłby widoczny wcześniej Smile
moje obecne menu wygląda tak:
rano-jajecznica albo omlecik z 4żółtek i jaja usmażony na 50g masła popita kawką+100g śmietanki 30%
w ciągu dnia woda
wieczorem jajecznica albo kogel-mogel z 5 żółtek Smile pozwalam sobie dodać 5g cukru żeby było lepsze i uzupełnić węgle Smile
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #250 : 2010-10-12, 11:37:33 »

Taka kiuracja zoltkowa powinna byc podstawowym pozywieniem na DO - zdrowy czy chory bez roznicy , postawa dziennego pozywienia to zoltka.
zgadzam sie z tobą w 100% Smile
wcześniej jadłem 4-5 żółtek dziennie teraz 10 a w porywach do 15 w zależności od tego czy czuję ssanie czy nie Smile
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #251 : 2010-10-12, 11:39:37 »

No to może warto kurację żółtkową przedłużyć, żeby nawrotu choroby nie było?
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #252 : 2010-10-12, 11:52:11 »

też się cieszę Smile ale powiedz co bardziej niż sodka bo doniosłem wrażenie że wiesz to z autopsji tak jak napisałem parę postów wcześniej WojciechS pisz do mnie powoli i drukowanymi literami Wink

Z autopsji to znam wiele, ale urynoterapię tylko z wirtualnego słyszenia!
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #253 : 2010-10-12, 11:57:08 »

kristan dopiero w następnych postach dopisał że trzeba jeść żółtka i nic więcej więc na początku pozwoliłem sobie na dostępstwa gdyby nie to efekt byłby widoczny wcześniej Smile
rano-jajecznica albo omlecik z 4żółtek i jaja usmażony na 50g masła popita kawką+100g śmietanki 30%
w ciągu dnia woda
wieczorem jajecznica albo kogel-mogel z 5 żółtek Smile pozwalam sobie dodać 5g cukru żeby było lepsze i uzupełnić węgle Smile
Jadasz tylko dwa posiłki dziennie?
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #254 : 2010-10-12, 12:09:55 »

No to może warto kurację żółtkow± przedłużyć, żeby nawrotu choroby nie było?
właśnie się zastanawiałem kiedy będę mógł  włączyć inne produkty... czy ciągnąć to tylko do całkowitego ustąpienia dolegliwości czy jakiś czas dłużej

Jadasz tylko dwa posiłki dziennie?
tak Smile czasami jak coś mnie ssie zarzucę na obiad jakąś jajcownicę albo "walnę" śmietankę 30% Smile
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #255 : 2010-10-12, 12:12:28 »

tak Smile czasami jak coś mnie ssie zarzucę na obiad jakąś jajcownicę albo "walnę" śmietankę 30% Smile

To gratuluję. Kiedyś też tak miałam, ale od miesiąca przerzuciłam się na 5 posiłków i nie jestem pewna, czy to dla mnie dobre, skoro od tego czasu nie chudnę Sad
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #256 : 2010-10-12, 12:28:26 »

Zoniu z tego co widziałem masz problem z cukrzycą a ja nie jestem fachowcem w tej dziedzinie więc nic nie mogę ci doradzić... ja staram się trzymać podstawowych zasad DO czyli jeść tyle żeby nie być glodnym i wtedy kiedy czuje sie taką potrzebę Smile
ale jak sam się przekonałem przy jakichś problemach ze zdrowiem może to wyglądać inaczej... tu muszą się wypowiedzieć fachowcy Smile
kristan
Go

Email
« Odpowiedz #257 : 2010-10-12, 12:44:18 »

w ciągu dnia woda

Gdybyś czytał uważnie... Przypominam  pierwszy moj post w temacie

"Natychmist podnieś swoje ph moczu do 7,5-8,0 i tylko potrawy z jajek/żółtek/ pomogą Ci stanąć na nogi. Ph utrzymuj przez kilka dni.
Jesli np. zrobisz kluski lane z żółtek na rosole-spodziewaj się bólu. wypijesz piwo - j.w. Zjesz nabiał , mięcho - j.w.
Wysokie ph osiągniesz natychmaist wypijając wodę z sodą , a po kilku dniach, po ustąpieniu bólu , tylko  potrawy alkalizujące/MPWS./ Dna nie lubi nadmiaru białka - wiem co mówię.
Kilkanascie lat była moją "przyjaciółką"
katy
Go

Email
« Odpowiedz #258 : 2010-10-12, 15:49:25 »

moje ph 8,4- męża ph 6,8 wg testów paskowych;
przestaję pić sodę, mąż jeszcze nie;
rano omlet z 7żółtek, 2 łyżki wody, kilka kropel olejku waniliowego i smażony na maśle z powidłami śliwkowymi;
w południe 7żółtek z majonezem i groszkiem  zielonym;
wieczorem placki ziemniaczane wg Kristana ( 3 żółtka na 10 dkg ziemniaków) i wątróbka na maśle;
śródstopie nie boli;
mąż jeszcze narzeka na bark, natomiast plecy nie bolą już, paluch nie " rośnie"
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #259 : 2010-10-12, 16:55:41 »

pamiętam twój post doskonale i dziękuję za niego:) i jego właśnie miałem na myśli Smile
... czekaj... śmietanki też nie mogę?!... osssszzzz w 'twarz'...
ale wytłumacz mi dlaczego? przecież dr J.K. w DO na str.197 pisze "...produkty alkalizujące takie jak żółtko jaj,śmietana czy jarzyny a ograniczyć zakwaszające, takie jak mięso, ryby, drób, orzechy." było to napisane w kontekście innego schorzenia ale chodzi mi tu o to jak dr Kwaśniewski klasyfikuje śmietanę, chyba żde miałeś co innego na myśli cytując mojego posta

katy gratuluję poprawy u ciebie i męża Smile
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 24 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 18 zapytaniami.