forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 14:43:01

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Syn marnotrawny
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 24 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Syn marnotrawny  (Przeczytany 196094 razy)
katy
Go

Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #260 : 2010-10-12, 17:07:45 »

tłuszczu chyba jest dużo, po co śmietana;
placki super, zaspokoją głód - szybko robią się - sam możesz zrobić- to tylko 50 dkg ziemniaków
tyle żółtek to mąż, mnie wystarcza omlet- chociaż mogłabym takie omlety dokładnie wyrobione mikserem i powolutku na masle pieczone jeść cały czas- jak biszkopty upieczone
mąz na tyle dobrze czuje się, że kosi trawę
maf
Go

Email
« Odpowiedz #261 : 2010-10-12, 18:05:49 »

wcześniej jadłem 4-5 żółtek dziennie teraz 10 a w porywach do 15 w zależności od tego czy czuję ssanie czy nie Smile
Witam
Przypominasz goscia, ktory zrozumial DO jako tlusta diete, wiec jadł dziennie kostke smalcu z kasza. Drugi opowiadal, ze na sniadanie bral przekrojona bulke w ktora wkladal kostke masla. Ty idziesz w jaja.
Mam pytanie, ile wziales kolchicyny, ze bol ustapil?
Pozdr
maf
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #262 : 2010-10-12, 18:19:06 »

tłuszczu chyba jest dużo, po co ¶mietana;
bo uwielbiam Smile slodką, kwaśną, każdą Very Happy

50dkg ziemniaków to na podwójną porcję mam nadzieję Smile

Mam pytanie, ile wziales kolchicyny, ze bol ustapil?
3 wieczorem, 2 rano i 1 po południu... wieczorem już nie musiałem bo nie bolała mnie noga, a ostatnia noc była pierwszą od długiego czasu którą przespałem bez żadnego wspomagania tabletkami Smile
katy
Go

Email
« Odpowiedz #263 : 2010-10-12, 18:48:42 »

u mnie dla męza również
u Ciebie na dwa dni
maf
Go

Email
« Odpowiedz #264 : 2010-10-12, 19:09:27 »

3 wieczorem, 2 rano i 1 po południu... wieczorem już nie musiałem bo nie bolała mnie noga, a ostatnia noc była pierwszą od długiego czasu którą przespałem bez żadnego wspomagania tabletkami Smile
Moim zdaniem, to kolchicyna zadzialala. Nie dieta ktora stosujesz(do 15 zoltek dziennie). Rozwine: Zastanawiasz sie, czy stosujac pseudo DO(jaja) pomogla na atak dny, czy tez kolchicyna.
Diety jednoskladnikowe -dieta lodowa, jajeczna itd sa wpisane na czarna liste diet. Wpisz w google "dieta jajeczna" napewno nie jest to DO. Ktos, kto polecil Diete Optymalna - same jaja jest w bledzie. Diety jednoskladnikowe sa znane od dziesiatkow lat. To nie jest DO. Juz nie chcialbym wspominac, ze Ola stosowala diete jajeczna bardzo dawno temu, przyniosla efekty, ladna figura, schudniecie, ale potem zaczal sie RZS.
Teraz o dnie. Na atak tylko kolchicyna, atak jest zlikwidowany po 2-3 dniach. Zeby nie bylo ataku - tylko prawidlowo stosowana DO.
Pozdrawiam
maf
BACA
Go

Email
« Odpowiedz #265 : 2010-10-12, 19:21:46 »

Zgadza się. Usunięcie bólu nie jest leczeniem choroby. Ale ból usunąć trzeba.
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #266 : 2010-10-12, 19:22:11 »

To tylko efekt placebo, bo wiadomo, że ...  Neutral
maf
Go

Email
« Odpowiedz #267 : 2010-10-12, 19:32:58 »

To tylko efekt placebo, bo wiadomo, że ...  Neutral
...ze dna moczanowa wg medycyny akademickiej jest choroba nieuleczalna.
Podobno cukrzyca tez(i inne).
Pozdr
maf
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #268 : 2010-10-12, 19:35:53 »

A czy ja twierdzę inaczej?  Shocked
maf
Go

Email
« Odpowiedz #269 : 2010-10-12, 19:47:57 »

A czy ja twierdzę inaczej?  Shocked
Po prostu nie dokonczyles zdania.  ... domysly? Temat "czy czlowiek jest zdrowy czy chory, jak jest chory na nieuleczalna chorobe, ktora dalo sie "ogarnac". wziasc w cugle" "zatrzymac" , czy DO leczy czy pomaga. to temat na inny watek.
Pozdr
maf
maf
Go

Email
« Odpowiedz #270 : 2010-10-12, 19:54:57 »

Nie ma tutaj edycji postow wiec dopisze.
Czy choroba nieuleczalna, ktora nie daje znaku o sobie przez kilka lat, to czlowiek jest chory na ta chorobe czy nie.
Pisales o placebo, ale nie rozumiem co miales na mysli. Kolchicyne? DO?
ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #271 : 2010-10-12, 20:04:56 »

maf widziałem że też miałes problem z dną... jak sobie poradziłeś? i co robiłes w czasie ataku?
kristan twierdzi że właśnie żółtkami sobie pomógł i coś w tym musi być skoro dr J.K. twierdzi żeby w przypadku zakwaszenia organizmu a taką chyba sytację mamy w czasie dny spożywać dużo produktów alkalizujących czyli m.in. żółtek... wiadomo że nie jest to dieta na "zawsze" ale doraźna żeby poradzić sobie z konkretną dolegliwością Smile nie wiem czy ulgę zawdzięczam kolchicynie czy żółtkom czy po trosze jednemu i drugiemu, ważne dla mnie jest że boleć przestało i dopuki życie tego nie zweryfikuje będę wierzył że to za sprawą żółtek, a kolchicyna tylko przyspieszyła proces Wink
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #272 : 2010-10-12, 20:12:48 »

... na mysli.

Rzadko myślę, bo to bardzo energetyczny proces na który większości nie stać.
Instynkt do codziennej egzystencji w zupełności wystarcza...
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #273 : 2010-10-12, 20:36:22 »

Rzadko myślę, bo to bardzo energetyczny proces na który większości nie stać.

Mam pytanie. Były tu już informacje o tym ile T trzeba zażyć żeby godzinę biegać, czy dwie godziny pływać, stąd wywodzę że i myślenie ileś T potrzebuje. Np gdy pisarz pisze, architekt projektuje, ktoś pracuje nad jakąś koncepcją, że o lekarzu potrzebującym syntetyzować informacje z odległych pól nie wspomnę, to w ile T powinni się zaopatrzyć?
maf
Go

Email
« Odpowiedz #274 : 2010-10-12, 20:41:13 »

maf widziałem że też miałes problem z dną... jak sobie poradziłeś? i co robiłes w czasie ataku?
kristan twierdzi że właśnie żółtkami sobie pomógł i coś w tym musi być skoro dr J.K. twierdzi żeby w przypadku zakwaszenia organizmu a taką chyba sytację mamy w czasie dny spożywać dużo produktów alkalizujących czyli m.in. żółtek... wiadomo że nie jest to dieta na "zawsze" ale doraźna żeby poradzić sobie z konkretną dolegliwością Smile nie wiem czy ulgę zawdzięczam kolchicynie czy żółtkom czy po trosze jednemu i drugiemu, ważne dla mnie jest że boleć przestało i dopuki życie tego nie zweryfikuje będę wierzył że to za sprawą żółtek, a kolchicyna tylko przyspieszyła proces Wink
Powiem tak. Jak mialem problemy z dna, to nie bylo tego forum, nie bylo mowy o zakwaszeniu organizmu(o zakwaszeniu i o produktach odkwaszajacych w DO pisano dopiero pozniej, jak zaczeto modyfikowac DO).
Dna to prosta sprawa. Kiedys o tym pisalem chyba, ale powtorze. Na DO namowila mnie moja zona (RZS), ja mialem dne. Na dne stosowalem w czasie ataku tylko kolchicyne, terapia szokowa wg mojego lekarza rodzinnego: obliczyl to na kalkulatorze wg mojej wagi ciala; kolchicyna: pierwszy dzien -4x2 tab, drugi dzien 3x2 tab, itd dawka zmniejszjaca. Zawsze po 3 dniach bylo po ataku.Bralem tez olfen, ale nie sluzyl mi, chyba bylem uczulony i pozniej przeciwzapalny cataflam. Tak bylo przed zastosowaniem DO. Ataki mialem regularnie co miesiac. Po przejsciu na DO, jak slusznie Renia napisala"zastosowalem DO normalna" ataki mialem jeszcze przez pierwsze 3 miesiace. Pozniej spokoj z dna. Trzeba pamietac o zasadach DO -  zero alkoholu(takze piwa).
To tyle
Pozdr
maf
WojciechS
Go

Email
« Odpowiedz #275 : 2010-10-12, 20:53:11 »

to w ile T powinni się zaopatrzyć

Naukowo, to mózg pracuje na cukrze  Laughing
Ponoć 120g glukozy wystarcza, czyli: 120*3,75kcal= 450kcal, czyli 450/9kcal=50g tłuszczu, ale to tylko teoria...
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #276 : 2010-10-12, 20:56:16 »

Po przejsciu na DO, jak slusznie Renia napisala"zastosowalem DO normalna" ...

Dzięki "maf", że się nie pogniewałeś, że powyciągałam Twoje archiwalne posty... Embarassed

renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #277 : 2010-10-12, 21:00:38 »

..no ale tutaj chłopak cierpiał, a Ciebie mi wyszukiwarka forumowa wybrała..

ArT_B_
Go

Email
« Odpowiedz #278 : 2010-10-12, 21:06:19 »

maf cytat o produktach alkalizujących wziąłem z książki "Dieta Optymalna" wydanie II J.Kwaśniewski M.Chyliński s 197... czyli z pierwszej książki o DO
ja też mam zamiar stosować normalną DO, ale jak się zdecydowałem do powrotu na łono jedynego słusznego sposobu odżywiania miałem atak dny który ciągnął sie z małymi przerwami dwa tyg... później drugie dwa kiedy byłem już na DO... wtedy zdecydowałem się założyć ten wątek... i kolejne dwa tyg porad... prób... i środków przeciwbólowych aż do wczorajszej nocy Smile pierwszej przespanej bez ibupromu max, olfenu, miluritu i kolchicyny Smile trochę mnie zasmuciłes tym że po przejściu na DO jeszcze ci sie zdarzały ataki... ja spróbuję kontrolować poziom pH w moczu i zwróce większą uwagę na to żeby w mojej diecie była przewaga produktów alkalizujących Smile a w razie kolejnego ataku mimo wszystko spróbuję najpierw sodki i żółtek... chociaż kolchicyna też będzie pod ręką Wink
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #279 : 2010-10-12, 22:28:06 »

to w ile T powinni się zaopatrzyć

Naukowo, to mózg pracuje na cukrze  Laughing
Ponoć 120g glukozy wystarcza, czyli: 120*3,75kcal= 450kcal, czyli 450/9kcal=50g tłuszczu, ale to tylko teoria...

Kurczę  Laughing  , 50 g T na godzinę?
Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 24 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.034 sekund z 20 zapytaniami.