kristan
Go
|
maf cytat o produktach alkalizujących wziąłem z książki "Dieta Optymalna" wydanie II J.Kwaśniewski M.Chyliński s 197... czyli z pierwszej książki o DO ja też mam zamiar stosować normalną DO, ale jak się zdecydowałem do powrotu na łono jedynego słusznego sposobu odżywiania miałem atak dny który ciągnął sie z małymi przerwami dwa tyg... później drugie dwa kiedy byłem już na DO... wtedy zdecydowałem się założyć ten wątek... i kolejne dwa tyg porad... prób... i środków przeciwbólowych aż do wczorajszej nocy pierwszej przespanej bez ibupromu max, olfenu, miluritu i kolchicyny trochę mnie zasmuciłes tym że po przejściu na DO jeszcze ci sie zdarzały ataki... ja spróbuję kontrolować poziom pH w moczu i zwróce większą uwagę na to żeby w mojej diecie była przewaga produktów alkalizujących a w razie kolejnego ataku mimo wszystko spróbuję najpierw sodki i żółtek... chociaż kolchicyna też będzie pod ręką I tak trzymaj jak sobie obiecujesz. Kolchicyna będzie Ci jednak zbędna , gdy będziesz na Diecie Optymalnej , pożniej na Żywieniu Optymalnym. Nie znam się na ich odmianach , typu klasyczna,nie klasyczna, normalna , paranormalna itd Albo będziesz na diecie/zywieniu optymalnym , albo nie będziesz. Jeśli jednak zbłądzisz , co zdarza się , to w kazdym przypadku zauważenia jakichkolwiek symptonów choroby , błyskawicznie podnieś ph , najlepiej na noc. Rano zapomnisz , że cokolwiek Cię "łaskotało". Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
i tak jestph 8 u męża soda odstawiona, rano nic nie boli jajka i placki dalej jemy
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Katy , gratuluję - Art B gratuluję , gratuluję , że obraliście ścieżkę PRAWDY. Bo , PRAWDA to PRAWDA! PRAWDY nie mozna zniesławić. Nie można jej dowieść , ani obalić. Ona po prosu jest. A PRAWDĄ , w tym przypadku jest , Dieta Optymalna /Żywienie Optymalne.
Ps.Ukłony dla małżonka Katy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
dzięki Kristian za naprowadzenie pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Kurczę , 50 g T na godzinę? Na godzinę wychodzi około 2g, bo 50g tłuszczu dostarcza stosowną ilość wodoru, ale na dobę. Czyli 50g/24h=2,1g/h
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Bardzo dziękuję Przeczytałam, teraz wychodzę, najwyższa pora.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
no już drugi dzień jak staw palucha nie chce eksplodować teraz juz tylko pobolewa jak obity... ciekawe kiedy przestanie...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
no już drugi dzień jak staw palucha nie chce eksplodować teraz juz tylko pobolewa jak obity... ciekawe kiedy przestanie... Przestanie...cierpliwości
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
a teraz jeszcze zaczynam "czuć" nereczki... hmmm
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
a teraz jeszcze zaczynam "czuć" nereczki... hmmm
Może to tylko chwilowe. Może to nie nereczki a korzonki nerwowe. Może się przeziębiłeś?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
nereczki... nereczki... wiem jak nereczki kłują...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
To może wiesz już dlaczego ?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
pewnie te moczany ze mnie jeszcze wyłażą...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
pewnie te moczany ze mnie jeszcze wyłażą...
A nie masz kamieni? Czy przy Twoich dolegliwościach to standard?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Nereczki nie lubią nadpodaży białka oraz potasu. Zweryfikuj swoja D.O. - może jestes juz po przebudowie? Omijaj produkty wysokopotasowe - tabele , Twoją lekturą na najbliższe dni.
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
ph spadło, pijemy na wieczór sodę; u męża bark pobolewa jeszcze, ale to nie to co było w tamtym tygodniu; poprawa dardzo duża; od kilku lat lekarstw nie mamy; były tylko okłady na bolace miejsce do czasu , gdy ból zniknął;
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
placki ziemniaczane super na bezsennośc mąż śpi jak niemowlak może za dużo zjadł, ale co tam, ważne ze nie chodzi w nocy;
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A nie masz kamieni? Czy przy Twoich dolegliwościach to standard? Wysłać gościa od razu na dializy, to nereczki odpoczną...
|
|
|
|
|
|
|
|