ArT_B_
Go
|
A nie masz kamieni? Czy przy Twoich dolegliwo¶ciach to standard?
pojęcia zielonego nie mam... A nie masz kamieni? Czy przy Twoich dolegliwo¶ciach to standard? Wysłać go¶cia od razu na dializy, to nereczki odpoczn±... albo odrazu dobić... po co ma sie męczyć...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
Nereczki nie lubi± nadpodaży białka oraz potasu. Zweryfikuj swoja D.O. - może jestes juz po przebudowie? Omijaj produkty wysokopotasowe - tabele , Twoj± lektur± na najbliższe dni.
nadpodaż to była przez ostatnie kilkanaście lat... te kłucia są chyba jeszcze ostatnimi podrygami dny bo BTW mam teraz dobre parę dni na prawidłowymżywieniu + no-spa powinny pomóc
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
placki ziemniaczane super na bezsennośc mąż śpi jak niemowlak może za dużo zjadł, ale co tam, ważne ze nie chodzi w nocy;
Takie posty cieszą. Pierwszą , która zauważyła wpływ tej-takiej potrawy na bezsenność była dr Ewa Witoszek. Ja tylko zmieniłem nieco recepturę. Ponadto potrawa ta doskonale naprowadza pogubionych adeptów i nie tylko , na właściwe "tory" BTW. Bowiem , prostota wykonania i liczenia jest jej cechą dodatnią. Każdy bystry użytkownik myszki i klawiatury zauważy również , przegladając moje KULINARIA , ze znajdzie tam potrawy lub zestawy potraw na poszczególne schorzenia -NEREK TEŻ!
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
albo odrazu dobić... po co ma sie męczyć... To jest złe rozwiązanie, bo na martwym już się nie zarabia! Męczący się jest właśnie idealnym rozwiązaniem, bo całą uwagę skupia na swoich mękach.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
To jest złe rozwi±zanie, bo na martwym już się nie zarabia! Męcz±cy się jest wła¶nie idealnym rozwi±zaniem, bo cał± uwagę skupia na swoich mękach. po lekturze twoich postów dopada mnie nieodparte wrażenie że masz coś wspólnego z kręgami lekarsko-farmaceutycznymi...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No policz sam! Jeśli wymkniesz się z farmaceutycznych łapek z tą swoją podagrą, co za niepowetowana strata...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
a ZUS jest z nimi w zmowie... najpierw farmaceutyczny establishment nie pozwala nam godnie zejś z tego łez padołu żebyśmy jak najwięcej skladek odprowadzili... a jak przychodzi czas wypłaty czyt. emerytura to nas dobijają... np pawulonem...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
placki ziemniaczane super na bezsennośc mąż śpi jak niemowlak może za dużo zjadł, ale co tam, ważne ze nie chodzi w nocy;
Takie posty cieszą. Pierwszą , która zauważyła wpływ tej-takiej potrawy na bezsenność była dr Ewa Witoszek. A ja nie wiedziałam dlaczego po wczorajszych plackach byłam taka senna
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
no ph 8 wracam do normalnej DO 1:2-3:0,5 i życie staje się prostsze:)
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jak maja się Twoje nerki ArT_B_ ?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
zonia - pytałaś ArT B o nerki ? Zadaj to pytanie za ok 2 lata i niech dotyczy wątroby lub woreczka.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
wszystko już wporzo nerki woreczek wątroba i reszta podrobów teraz tylko muszę kontrolować pH moczu i będzie wszystko ok
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
próbowałem zrobić krem z żółtek i śmietany wg receptury toana i coś mi nie wyszło... zważyło się... wie ktoś jak to sie robi? coś w rodzaju budyniu
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
zonia - pytała¶ ArT B o nerki ? Zadaj to pytanie za ok 2 lata i niech dotyczy w±troby lub woreczka.
zaintrygowałeś mnie... mógłbyś rozwinąć myśl?
|
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
ArT B - to są wyłacznie moje rozmyślenia i wcale nie znaczy że tak ma być. Ale w/g mnie zwiększenie Ph wiąże się ze zwolnieniem metabolizmu, a tym samym przejście w przewagę układu Ps a wiąże się to na początku ze wzrostem wagi a potem mogą wystąpić te problemy o których pisałem wcześniej z różnymi innymi objawami wynikającymi z przewagi układu Ps. W/g mnie po ustąpieniu Twoich objawów trzeba Ph trochę zmniejszyć .
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
dzięki reniu chyba nie potrzebnie dodałem masła... i mi sie zważył... pochwalcie się co robicie z białkami z jajek? trochę mi szkoda je wylewać... a znowu nie chcę sie przebiałkować ArT B - to s± wyłacznie moje rozmy¶lenia i wcale nie znaczy że tak ma być. Ale w/g mnie zwiększenie Ph wi±że się ze zwolnieniem metabolizmu, a tym samym przej¶cie w przewagę układu Ps a wi±że się to na pocz±tku ze wzrostem wagi a potem mog± wyst±pić te problemy o których pisałem wcze¶niej z różnymi innymi objawami wynikaj±cymi z przewagi układu Ps. W/g mnie po ust±pieniu Twoich objawów trzeba Ph trochę zmniejszyć .
oczywiście że zmniejszę toan albo adampio napisali że mocz powinien mieć pH w granicach 5-6 i tak też mam zamiar trzymać
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Białka ubijam, dodaję wiórki kokosowe i smażę placuszki, coś ala bezy Dobre nawet na zimno
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Białka ubijam, dodaję wiórki kokosowe i smażę placuszki, coś ala bezy Dobre nawet na zimno Zoniu , po co o takiej porze piszesz o takich rzeczach?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Białka ubijam, dodaję wiórki kokosowe i smażę placuszki, coś ala bezy Dobre nawet na zimno Zoniu , po co o takiej porze piszesz o takich rzeczach? Bo właśnie przeczytałam pytanie ArT_B_
|
|
|
|
|
|
|
|