forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 07:06:43

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669812 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Syn marnotrawny
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 24 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Syn marnotrawny  (Przeczytany 196404 razy)
maf
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #320 : 2010-10-15, 22:56:28 »

zonia - pytałaś ArT B o nerki ? Zadaj to pytanie za ok 2 lata i niech dotyczy wątroby lub woreczka.
Masz jakies doswiadczenia nt woreczka? Masz chyba na mysli woreczek/pecherzyk zolciowy.
Moge udowodnic, ze na DO pecherzyk zolciowy odrasta.(Z wynikow badan).  Smieszne, ale to mafia medyczna potrafi zrobic takie badania. Mialem usuniety woreczk zolciowy dawno temu, kilka lat przed zastosowaniem DO. Po 4 latach(chyba)stosowania DO bylem na badaniu USG jamy brzusznej i tam w wyniku jest jak byk napisane, ze woreczek ok, bez zlogow.
Pozdr
maf
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #321 : 2010-10-15, 23:06:07 »

maf,to logiczne nie ma zlogow,bo nie ma woreczka, Laughing
tylko  po co napisali woreczek...  Cool
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #322 : 2010-10-15, 23:16:37 »

Po 4 latach(chyba)stosowania DO bylem na badaniu USG jamy brzusznej i tam w wyniku jest jak byk napisane, ze woreczek ok, bez zlogow.
Pozdr
maf

Potraktujmy to raczej jako pobożne życzenie Smile albo może techniczny psikus, albo też daleko idącą nadinterpretację tego, co badający widzi na ekranie USG  Laughing
Zapisane
ArT_B_
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #323 : 2010-10-15, 23:19:41 »

placuszki odpadają... wiórki zawsze wchodziły mi między "kły" a wtedy dostaje szału... jakieś inne pomysły?
Zapisane
ArT_B_
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #324 : 2010-10-15, 23:20:28 »

a może rzeczywiście odrósł... na DO wszystko jest możliwe Very Happy
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #325 : 2010-10-15, 23:31:24 »

Często oddaję białko sąsiadom, a ich dzieci robią z nich bezy Smile
Zapisane
maf
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #326 : 2010-10-15, 23:38:58 »

maf,to logiczne nie ma zlogow,bo nie ma woreczka, Laughing
tylko  po co napisali woreczek...  Cool
Juz to obcykalem. Maja komputry i gotowce w wordzie dot. opisu badania. Zdarza im sie nie wyciac lub nie wkleic odpowiedniego tekstu.
Pozdr
maf
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #327 : 2010-10-15, 23:47:33 »

placuszki odpadają... wiórki zawsze wchodziły mi między "kły" a wtedy dostaje szału... jakieś inne pomysły?

Naleśniki i krokiety (można zamrozić). Naleśniki świetnie wychodzą jak do ciasta zamiast całego jajka da się 3 białka.

Albo całkiem niekulinarnie Smile :

http://www.tipy.pl/artykul_861,jak-wykorzystac-bialko-w-sposob-niekulinarny.html
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #328 : 2010-10-16, 06:45:10 »

białka ubijam
dodaję makę ryzową lub makę z pestek dyni-dla panów bardzo dobra wg adampo- lub mączkę migdałową;
mam dla męża placuszki do pracy;
mogą być z plastrem masła, baleronem, mięsem, pomidorami, serem itp.
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #329 : 2010-10-16, 06:46:49 »

bułeczki-placuszki piekę w piekarniku 40 min. w temperaturze 150 stopni
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #330 : 2010-10-16, 06:48:26 »

układam na blsze i papierze do pieczenia łyżką sześć babeczek-placuszków
Zapisane
ArT_B_
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #331 : 2010-10-16, 08:30:43 »

katy:
ile tej mąki? jakie jest BTW tych placuszków?

maf:
i nici z cudu...

Zapisane
ArT_B_
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #332 : 2010-10-16, 08:43:43 »

minął prawie miesiąc od mojego powrotu do DO i schudłem 4kg bez jakiegoś specjalnego ciśnienia na chudnięcie Smile
dzisiaj wreszcie zobaczyłem jak wyglądają kostki stawów skokowych Very Happy
ostatnio poczytałem sobie forum nt zakwaszania organizmu i w jakimś poście ktoś napisał że w momencie niedostarczenia organizmowi odpowiedniej ilości białka puchną nogi... myślę że spuchnięcie nóg u mnie było właśnie tym spowodowane a nie atakiem dny
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #333 : 2010-10-16, 09:24:38 »

A o chlebkach białkowych słyszeliście!
Zapisane
Gwidon
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #334 : 2010-10-16, 09:33:26 »

...a buleczki optymalne,ja pieke bez kokosu tylko sama maka ryzowa pieke 1h i 15 min. jedzone z odpowiednia iloscia  masla albo swietny dodatek do bigosu optymalnego...
http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=36
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #335 : 2010-10-16, 10:55:29 »

o chlebkach białkowych słyszeliśmy, ale bułeczki robi się szybciej;
5 min. roboty,40 min. pieczenia i świeże na sniadanie;
białko mam z 7 jajek -7 żółtek do omleta- 40 g mączki z pestek dyni lub z migdałów lu mączki ryżowej;
nie wiem jakie jest BTW, ale 2 bułeczki dla mnie czy 4 dla męża to myślę .że to nie dużo;
tym bardziej .że robie co dwa tygodnie, ale przez 7 dni;
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #336 : 2010-10-16, 11:00:35 »

albo te podane przez Kristiana:
http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=36
tylko nie używa mąki, a kokosem też nie przepadam
Zapisane
katy
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #337 : 2010-10-16, 11:10:14 »

Gwidon
zaczełam od Twojego przepisu na bułeczki, ale można podpieczone,i zmielone pestki dyni, słonecznika czy zmielone migdały też wykorzystać;
dal męza robię często z podpieczonymi i zmielonymi pestkami dyni;
podczas dwumiesięcznych wakacji dzieci są z nami, wtedy codziennie  organizujemy wypady rowerowe lub piesze;
zawsze zabieramy bułeczki z plastrem masła, sera, pomidora lub z baleronem;
wszyscy jedzą jak normalny chleb
Zapisane
Gwidon
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #338 : 2010-10-16, 11:20:29 »

Gwidon
zaczełam od Twojego przepisu na bułeczki, ale można podpieczone,i zmielone pestki dyni, słonecznika czy zmielone migdały też wykorzystać;
dal męza robię często z podpieczonymi i zmielonymi pestkami dyni;
podczas dwumiesięcznych wakacji dzieci są z nami, wtedy codziennie  organizujemy wypady rowerowe lub piesze;
zawsze zabieramy bułeczki z plastrem masła, sera, pomidora lub z baleronem;
wszyscy jedzą jak normalny chleb


...wedle uznania,smacznego Wink...mozna sobie samemu pokombinowac , kto co z czym lubi...
Zapisane
ArT_B_
Go


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #339 : 2010-10-18, 17:47:01 »

właśnie wstawiłem do piekarnika białkowe bułeczki... ciekawe co wyjdzie... narazie wyglądają jak wielkie bezy... Very Happy
Zapisane
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 24 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.111 sekund z 18 zapytaniami.