maf
Go
|
zonia - pytałaś ArT B o nerki ? Zadaj to pytanie za ok 2 lata i niech dotyczy wątroby lub woreczka.
Masz jakies doswiadczenia nt woreczka? Masz chyba na mysli woreczek/pecherzyk zolciowy. Moge udowodnic, ze na DO pecherzyk zolciowy odrasta.(Z wynikow badan). Smieszne, ale to mafia medyczna potrafi zrobic takie badania. Mialem usuniety woreczk zolciowy dawno temu, kilka lat przed zastosowaniem DO. Po 4 latach(chyba)stosowania DO bylem na badaniu USG jamy brzusznej i tam w wyniku jest jak byk napisane, ze woreczek ok, bez zlogow. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
maf,to logiczne nie ma zlogow,bo nie ma woreczka, tylko po co napisali woreczek...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Po 4 latach(chyba)stosowania DO bylem na badaniu USG jamy brzusznej i tam w wyniku jest jak byk napisane, ze woreczek ok, bez zlogow. Pozdr maf
Potraktujmy to raczej jako pobożne życzenie albo może techniczny psikus, albo też daleko idącą nadinterpretację tego, co badający widzi na ekranie USG
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
placuszki odpadają... wiórki zawsze wchodziły mi między "kły" a wtedy dostaje szału... jakieś inne pomysły?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
a może rzeczywiście odrósł... na DO wszystko jest możliwe
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Często oddaję białko sąsiadom, a ich dzieci robią z nich bezy
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
maf,to logiczne nie ma zlogow,bo nie ma woreczka, tylko po co napisali woreczek... Juz to obcykalem. Maja komputry i gotowce w wordzie dot. opisu badania. Zdarza im sie nie wyciac lub nie wkleic odpowiedniego tekstu. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
białka ubijam dodaję makę ryzową lub makę z pestek dyni-dla panów bardzo dobra wg adampo- lub mączkę migdałową; mam dla męża placuszki do pracy; mogą być z plastrem masła, baleronem, mięsem, pomidorami, serem itp.
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
bułeczki-placuszki piekę w piekarniku 40 min. w temperaturze 150 stopni
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
układam na blsze i papierze do pieczenia łyżką sześć babeczek-placuszków
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
katy: ile tej mąki? jakie jest BTW tych placuszków?
maf: i nici z cudu...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
minął prawie miesiąc od mojego powrotu do DO i schudłem 4kg bez jakiegoś specjalnego ciśnienia na chudnięcie dzisiaj wreszcie zobaczyłem jak wyglądają kostki stawów skokowych ostatnio poczytałem sobie forum nt zakwaszania organizmu i w jakimś poście ktoś napisał że w momencie niedostarczenia organizmowi odpowiedniej ilości białka puchną nogi... myślę że spuchnięcie nóg u mnie było właśnie tym spowodowane a nie atakiem dny
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
A o chlebkach białkowych słyszeliście!
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
o chlebkach białkowych słyszeliśmy, ale bułeczki robi się szybciej; 5 min. roboty,40 min. pieczenia i świeże na sniadanie; białko mam z 7 jajek -7 żółtek do omleta- 40 g mączki z pestek dyni lub z migdałów lu mączki ryżowej; nie wiem jakie jest BTW, ale 2 bułeczki dla mnie czy 4 dla męża to myślę .że to nie dużo; tym bardziej .że robie co dwa tygodnie, ale przez 7 dni;
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
katy
Go
|
Gwidon zaczełam od Twojego przepisu na bułeczki, ale można podpieczone,i zmielone pestki dyni, słonecznika czy zmielone migdały też wykorzystać; dal męza robię często z podpieczonymi i zmielonymi pestkami dyni; podczas dwumiesięcznych wakacji dzieci są z nami, wtedy codziennie organizujemy wypady rowerowe lub piesze; zawsze zabieramy bułeczki z plastrem masła, sera, pomidora lub z baleronem; wszyscy jedzą jak normalny chleb
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Gwidon zaczełam od Twojego przepisu na bułeczki, ale można podpieczone,i zmielone pestki dyni, słonecznika czy zmielone migdały też wykorzystać; dal męza robię często z podpieczonymi i zmielonymi pestkami dyni; podczas dwumiesięcznych wakacji dzieci są z nami, wtedy codziennie organizujemy wypady rowerowe lub piesze; zawsze zabieramy bułeczki z plastrem masła, sera, pomidora lub z baleronem; wszyscy jedzą jak normalny chleb
...wedle uznania,smacznego ...mozna sobie samemu pokombinowac , kto co z czym lubi...
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
właśnie wstawiłem do piekarnika białkowe bułeczki... ciekawe co wyjdzie... narazie wyglądają jak wielkie bezy...
|
|
|
|
|
|
|
|