renia
|
Ĺwietne sÄ
te buĹeczki. A daĹeĹ papier do ciasta pod nie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ArT_B_
Gość
|
na jednÄ
blaszkÄ tak druga jest szklana robiÄ dwa rozmiary
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No to nie powinny siÄ przykleiÄ.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Gość
|
U mnie teĹź juĹź tych biaĹek trochÄ siÄ zebraĹo, chyba czas na buĹeczki
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ArT_B_
Gość
|
no niestety... pergamin to podstawa... ale smak.... mmmmmmmmmmmmmm PYCHA
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Gość
|
Ile biaĹek uĹźyĹeĹ i ile buĹeczek wyszĹo?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ArT_B_
Gość
|
430g biaĹka, 80g mÄ
ki, 100g wiĂłrkĂłw, wyszĹo 9 wiÄkszych i 6 mniejszych "bezĂłw"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Gość
|
430g biaĹka, 80g mÄ
ki, 100g wiĂłrkĂłw, wyszĹo 9 wiÄkszych i 6 mniejszych "bezĂłw" BezĂłw? A smakujÄ
przynajmniej jak buĹeczki? CaĹkiem sporo ich wyszĹo. A mĂłwiĹeĹ, Ĺźe wiĂłrkĂłw nie lubisz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ArT_B_
Gość
|
lubiÄ nie lubie tylko jak mi wchodzÄ
miÄdzy "ruiny" podczas jedzenia nastÄpnym razem powinno wyjĹÄ 10-12 trochÄ wiÄkszych i obowiÄ
zkowo na pergaminie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Gość
|
Ciekawe czy mÄ
kÄ w tych buĹeczkach moĹźna zastÄ
piÄ czymĹ innym
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja robiĹam z mÄ
kÄ
ryĹźowÄ
.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Gość
|
Ja robiĹam z mÄ
kÄ
ryĹźowÄ
.
Ciekawe czy jest mÄ
ka z ryĹźu brÄ
zowego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
...maki kukurydzianej nie polecam,ciasto zrobi sie zbyt wodnite...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
katy
Gość
|
z ryĹźu? dzisiaj zrobiĹam 6 buĹeczek z makÄ
z migdaĹĂłw 250 g biaĹek i 40 g mÄ
ki z migdaĹĂłw 40 min. 150 stopni piekarnik na blasze orginalnej z pieca i wyĹoĹźonej pergaminem zmieĹciĹo siÄ 6 buĹeczek zresztÄ
nie miaĹam wiÄcej "ciiasta"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Gość
|
...maki kukurydzianej nie polecam,ciasto zrobi sie zbyt wodnite...
Kukurydza i tak nie dla mnie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja robiĹam z mÄ
kÄ
ryĹźowÄ
.
Ciekawe czy jest mÄ
ka z ryĹźu brÄ
zowego Zawsze by moĹźna zmieliÄ w mĹynku do kawy..A czy ryĹź brÄ
zowy ma niĹźszy indeks glikemiczny? O to chodzi?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
najlepsza jest maka ryzowa,jesli ktos nie chce glutenu i bez kokosu , wtedy i  ilosc bialka jest mniejsza...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
MoĹźesz Gwidon podaÄ jeszcze raz ten TwĂłj przepis?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
...na 500g bialka uczepanego na sztywno dodajesz 100g maki ryzowej, z tego formuje 12 buleczek i pieke 1h i 15 min. w tem. 180st.C bez wentylatora. stosunek B-W jednej bulki to okolo B-4 ; W-6,5 , swietne do bigosu lub z cienka wedlina albo z pomidorem z cebulka i oczywiscie maselkiem...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
DziÄki. GdzieĹ juĹź zapodziaĹam ten przepis, a i innym siÄ moĹźe przydaÄ..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|