forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-24, 13:33:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamĂłwienia - korojoo.com
669733 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Syn marnotrawny
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Syn marnotrawny  (Przeczytany 196047 razy)
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72243


Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #340 : 2010-10-18, 17:50:21 »

Świetne są te bułeczki. A dałeś papier do ciasta pod nie?
Zapisane

ArT_B_
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #341 : 2010-10-18, 18:15:43 »

na jedną blaszkę tak Smile druga jest szklana Smile robię dwa rozmiary Smile
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72243


Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #342 : 2010-10-18, 18:19:34 »

No to nie powinny się przykleić.
Zapisane

Zonia
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #343 : 2010-10-18, 18:32:19 »

U mnie też już tych białek trochę się zebrało, chyba czas na bułeczki Smile
Zapisane
ArT_B_
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #344 : 2010-10-18, 19:01:38 »

no niestety... pergamin to podstawa... ale smak.... mmmmmmmmmmmmmm PYCHA Smile
Zapisane
Zonia
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #345 : 2010-10-18, 19:04:06 »

Ile białek użyłeś i ile bułeczek wyszło?
Zapisane
ArT_B_
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #346 : 2010-10-18, 19:44:13 »

430g białka, 80g mąki, 100g wiórków, wyszło 9 większych i 6 mniejszych "bezów" Wink
Zapisane
Zonia
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #347 : 2010-10-18, 20:05:06 »

430g białka, 80g mąki, 100g wiórków, wyszło 9 większych i 6 mniejszych "bezów" Wink

Bezów? A smakują przynajmniej jak bułeczki? Całkiem sporo ich wyszło.
A mĂłwiłeś, Ĺźe wiĂłrkĂłw nie lubisz  Razz
Zapisane
ArT_B_
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #348 : 2010-10-18, 20:29:24 »

lubię Smile nie lubie tylko jak mi wchodzą między "ruiny" Wink podczas jedzenia Smile następnym razem powinno wyjść 10-12 trochę większych i obowiązkowo na pergaminie Smile
Zapisane
Zonia
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #349 : 2010-10-18, 20:50:10 »

Ciekawe czy mąkę w tych bułeczkach moĹźna zastąpić czymś innym  Rolling Eyes
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72243


Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #350 : 2010-10-18, 20:51:11 »

Ja robiłam z mąką ryżową.
Zapisane

Zonia
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #351 : 2010-10-18, 20:52:44 »

Ja robiłam z mąką ryżową.

Ciekawe czy jest mąka z ryĹźu brązowego  Question
Zapisane
Gwidon
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #352 : 2010-10-18, 20:58:38 »

...maki kukurydzianej nie polecam,ciasto zrobi sie zbyt wodnite...
Zapisane
katy
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #353 : 2010-10-18, 20:59:39 »

 z ryĹźu?
dzisiaj zrobiłam 6 bułeczek z maką z migdałów
250 g białek i 40 g mąki z migdałów
40 min. 150 stopni piekarnik
na blasze orginalnej z pieca i wyłożonej pergaminem zmieściło się 6 bułeczek
zresztą nie miałam więcej "ciiasta"
Zapisane
Zonia
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #354 : 2010-10-18, 20:59:56 »

...maki kukurydzianej nie polecam,ciasto zrobi sie zbyt wodnite...

Kukurydza i tak nie dla mnie Smile
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72243


Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #355 : 2010-10-18, 21:02:36 »

Ja robiłam z mąką ryżową.

Ciekawe czy jest mąka z ryżu brązowego  Question

Zawsze by można zmielić w młynku do kawy..A czy ryż brązowy ma niższy indeks glikemiczny? O to chodzi?
Zapisane

Gwidon
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #356 : 2010-10-18, 21:02:45 »

najlepsza jest maka ryzowa,jesli ktos nie chce glutenu i bez kokosu , wtedy i  ilosc bialka jest mniejsza...
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72243


Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #357 : 2010-10-18, 21:03:55 »

Możesz Gwidon podać jeszcze raz ten Twój przepis?
Zapisane

Gwidon
Gość


Email
Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #358 : 2010-10-18, 21:11:56 »

...na 500g bialka uczepanego na sztywno dodajesz 100g maki ryzowej, z tego formuje 12 buleczek i pieke 1h i 15 min. w tem. 180st.C bez wentylatora. stosunek B-W jednej bulki to okolo B-4 ; W-6,5 , swietne do bigosu lub z cienka wedlina albo z pomidorem z cebulka i oczywiscie maselkiem...
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72243


Odp: Syn marnotrawny
« Odpowiedz #359 : 2010-10-18, 21:20:50 »

Dzięki. Very Happy Gdzieś już zapodziałam ten przepis, a i innym się może przydać.. Very Happy
Zapisane

Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 20 zapytaniami.