maf
Go
|
Noo tak, a co jest takiego w kaszy, ze jej nie jjesz?
Wspomnienia służby wojskowej... Ja ze wspomnien sluzby wojskowej nie jem konserw "sledz w pomidorach". Minelo juz chyba 35 lat. Wszystkie inne w oleju sa super. Szczegolnie sledz po gdansku, z cebulka, lub szproty wedzone z puszki, jako pasta z mielonym zoltym serem. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
alez temat sie ciekawie rozwinął
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
alez temat sie ciekawie rozwinął Prawda.Możesz sobie poczytać o in vitro,o Murzynach ,o tym,że Zeto jest facetem ,o traumie z wojska.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
a jak to jest faktycznie z ta witaminą C,trzeba ją spozywac przy ZO?
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
Iga masz racje czytania jest duzo nudzic sie nie bede
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Zeto Ty znowu odradzasz początkującej mleczne.. przecież to są jedne z najbardziej wartościowych i zalecanych produktów na DO. Jeśli byłyby jakieś problemy z nietolerancją, to wtedy inna sprawa.. żeby schuść, to trzeba pić śmietanę naprawdę...
|
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
dziekuje Ci reniu przeczytałam,co do tej witaminki to biore 1 tabletke 200mg. dziennie do tego jeszcze w ciągu dnia pije wode z cytryną wprost ją uwielbiam
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
żeby schuść, to trzeba pić śmietanę naprawde lubie bita smietane mniam pychotka ale sie rozmazylam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
dziekuje Ci reniu przeczytałam,co do tej witaminki to biore 1 tabletke 200mg. dziennie do tego jeszcze w ciągu dnia pije wode z cytryną wprost ją uwielbiam A gdzie wyczytałaś, ze powinno zjadać się 200mg witaminy C w tabletce? Tam pisze tak:.."Ponieważ człowiek jest jedną z małp naczelnych, musi pokrywać swoje zapotrzebowanie na askorbinian z pożywienia. Obecnie przyjmuje się, że zapotrzebowanie to wynosi około 60mg/D, (prawidłowe stężenie w surowicy około 1,0-1,5mg%) i powinno być zaspokajane pokarmami zawierającymi witaminę C – wątroba, nerki, mózg, ziemniaki, kapusta, porzeczka, cytryna… Jak w prosty sposób stwierdzić w siebie niedobór witaminy C?. Podczas mycia zębów, gdy w plwocinie stwierdzi się ślady krwi, stanowi to sygnał ostrzegawczy. W takim przypadku należy dojeść codziennie świeże (mrożone) owoce z bitą śmietanką, do czasu ustąpienia objawów..."
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
ja po prostu 200 kupiłam w aptece no i 1 dziennie spozywam ale z tego co ja sie orientuje jej nadmiar nie szkodzi czy sie mylę
|
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
Przesada zawsze szkodzi.. ło matko odstawiam witamine stwierdzam ze nie mam jej niedoboru,tylko cytrynke w wodzie
|
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
przestane jadac jakiekolwiek 'chemiczne' witaminy
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
juan - dobrze ze odstawiłaś syntetyczną wit C. Trzeba pamiętać jednak że w/g mnie bardziej szkodzi pirydoksyna - B6 -a poznać to głównie po bólach mięśni w okolicach stóp i kostek. Wiem że nikt tego nie zażywa - nikt - ale jest w pastylkach z magnezem, przez co magnez jest dużo lepiej przyswajalny. Przy DO magnezu nie trzeba, ale czasem lekarz przepisze Magne B6 - więc ostrożnie.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
juan - dobrze ze odstawiłaś syntetyczną wit C. Trzeba pamiętać jednak że w/g mnie bardziej szkodzi pirydoksyna - B6 -a poznać to głównie po bólach mięśni w okolicach stóp i kostek. Wiem że nikt tego nie zażywa - nikt - ale jest w pastylkach z magnezem, przez co magnez jest dużo lepiej przyswajalny. Przy DO magnezu nie trzeba, ale czasem lekarz przepisze Magne B6 - więc ostrożnie.
BACA kurcze ja magnez z witamina B6 jem systematycznie od roku wypijam kilka kaw dziennie i myslalam ze ta kawą wyplukuje sobie magnez z organizmu,chcialabym sie oduczyc picia kawy ale 'za duzo naraz' nie jestem w stanie zrobic,teraz odchudzanie jest najwazniejsze i naprawa organizmu,pozbywanie sie 'śmieciowych nawyków'
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
Mam podobnie wypijam dziennie kilka kaw, czasami zasilam się magnezem. Ja natomiast kawę uwielbiam i czasami wydaje mi się że może za dużo. Było by ciężko bez.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
kriskor ciesze sie ze mnie rozumiesz ja uwielbiam kawe taka z śmietaną rano przed sniadaniem ło matko jaka pyszna tylko jak to jest z tym magnezem faktycznie?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Jeżeli już to zamiast Magne B6 lepiej już zażyć ASPARGIN - jest bez pirydoksyny czyli bez B6 - wprawdzie ciut gorsze wchłanianie ale dużo mniejsze skutki uboczne.
|
|
|
|
|
|
|
|