forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2018-11-14, 14:21:30

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
541092 wiadomoci w 3979 wtkach; wysane przez 60 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Apollo1976
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Żółty ser
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 19 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Żółty ser  (Przeczytany 91824 razy)
Ukko
Newbie
*
wiadomoci: 185



Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #220 : 2017-10-29, 12:09:57 »

Witam, dobry jest ten sposób, żeby na przywrócenie właściwej flory bakteryjnej jelit zastosować ser emmentaler szwajcarski,  jadłem go regularnie z rana przez jakiś czas i pomogło, teraz codziennie musi wejść ze 30g sera zółtego  Smile
Zapisane

Sowy nie są tym, czym się wydają.
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #221 : 2017-10-29, 12:57:56 »

To jest najlepszy sposób, ale te szczepy w kapsułkach też teraz dobrze dobierają.  Cool
Zapisane
Radomiak
Jr. Member
**
wiadomoci: 4146


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #222 : 2017-10-29, 13:06:27 »

Witam, dobry jest ten sposób, żeby na przywrócenie właściwej flory bakteryjnej jelit zastosować ser emmentaler szwajcarski,  jadłem go regularnie z rana przez jakiś czas i pomogło, teraz codziennie musi wejść ze 30g sera zółtego  Smile

Mnie pasi kwaśna śmietana pita już chyba nałogowo.
Ale jedno zauważyłem. Ok. pół h przed "omlecikiem" ( 6 -8 żółtek, skwary z boczku ok 50-60 g i solidny plaster sera) super!, to samo po, też super, ale bezpośrednio po, nie super.
Bezpośredmio po,  to burczy... Laughing Laughing
Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #223 : 2017-10-29, 13:15:19 »

Burczy, bo pracuje...Wink
Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #224 : 2017-10-29, 13:30:33 »

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/kapusta-zdrowie-w-beczce/ar-AAubtaC?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - generalnie ma rację, ale jak zwykle do szczegółów można się przyczepić.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 51799


Re: Żółty ser
« Odpowiedz #225 : 2017-10-29, 13:32:53 »

Do producenta jechać po pół kilo kapusty? Wyśmieje... Laughing
Zapisane

admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #226 : 2017-10-29, 18:09:40 »

A co tylko na tony ma sprzedawać? Rolling Eyes Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 51799


Re: Żółty ser
« Odpowiedz #227 : 2017-10-29, 18:17:43 »

Nie lubią się rozdrabniać...
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 51799


Re: Żółty ser
« Odpowiedz #228 : 2017-10-29, 18:19:34 »

Na giełdę warzywną przyjeżdżają paniusie po jednego kalafiora i cały samochód każą przerzucić, żeby największego znaleźli, a wtedy o cenę się targują... Laughing
Zapisane

admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #229 : 2017-10-29, 18:22:51 »

To jak ja w warzywniaku... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 51799


Re: Żółty ser
« Odpowiedz #230 : 2017-10-29, 18:32:08 »

 Laughing Akurat... Cool
Zapisane

admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #231 : 2017-10-29, 18:38:12 »

Oczywiście, najczęściej narzekam, że pomidory mają u nich za dużo potasu, a za mało likopenu... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 51799


Re: Żółty ser
« Odpowiedz #232 : 2017-10-29, 20:07:29 »

A na serio przez nawozy sztuczne mają więcej potasu... Rolling Eyes
Zapisane

admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #233 : 2017-10-29, 20:08:54 »

A skąd ja mam wiedzieć ile mają? Przecież nie mam laboratorium, więc muszę ufność w "badaniach naukowych" pokładać! Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 51799


Re: Żółty ser
« Odpowiedz #234 : 2017-10-29, 20:17:29 »

W nawozach dodają potas do pomidorów http://biogardena.pl/nawoz-do-pomidorow/
Chyba kiedyś pisałeś, że pomidory mają więcej potasu, niż tabele podają, albo mi się coś z czymś pomyliło... Cool
Zapisane

admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoci: 2018

[email protected]


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #235 : 2017-10-29, 20:35:40 »

Odpowiednie nawożenie to podstawa produkcji roślinnej dziś.  Cool
Zapisane
Ukko
Newbie
*
wiadomoci: 185



Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #236 : 2017-10-29, 20:56:19 »

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/kapusta-zdrowie-w-beczce/ar-AAubtaC?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - generalnie ma rację, ale jak zwykle do szczegółów można się przyczepić.  Cool
Wiem już co będę jadł po powrocie w czwartek z targu, będzie to kwaśnica na wieprzowych żeberkach. Very Happy
Zapisane

Sowy nie są tym, czym się wydają.
Jarek
Full Member
***
wiadomoci: 11657


Odp: Re: Żółty ser
« Odpowiedz #237 : 2017-10-30, 06:20:40 »

Na giełdę warzywną przyjeżdżają paniusie po jednego kalafiora i cały samochód każą przerzucić, żeby największego znaleźli, a wtedy o cenę się targują... Laughing
No widzisz Reniu...
Nie potrzebnie chodzisz na te spotkania walcząc o wolność praw Polski i Polaków. Laughing

Zapisane
Ukko
Newbie
*
wiadomoci: 185



Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #238 : 2017-11-08, 20:10:28 »

Zapisane

Sowy nie są tym, czym się wydają.
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 35346


Odp: Żółty ser
« Odpowiedz #239 : 2017-11-08, 20:22:17 »

Filmu nie oglądałem, ale pod nim są inne filmy z tej serii i fajnie widać jak wygląda uzależniony od mięsa, a jak od ziemniaków z serem. Wink
Zapisane
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 19 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.289 sekund z 19 zapytaniami.