Zonia
Go
|
Ciekawe, skąd aż tyle węglowodanów, skoro w kupnym serze ich praktycznie nie ma?
No właśnie, skąd ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zapytałam tylko żeby wzmocnić Twoje pytanie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to co innego..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ciekawe, skąd aż tyle węglowodanów, skoro w kupnym serze ich praktycznie nie ma?
Dlatego zrobiłam zastrzeżenie. Węglowodany były w twrogu oraz w mleku.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
(przyjmując, że wszystkie W zostały w serze, nie zaś w serwatce) To błędne założenie, bo cukier lubi wodę, a nie kazeinę, więc jest dokładnie odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy przecedzony ser... Procedura poprawna technologicznie, bo jeśli masło dodałoby się przed odciągnięciem serwatki, większość by się nie załapała do sera...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Czyli węglowodany trafiły do serwatki? To i lepiej Ser jest smaczny, dziękuję za przepis.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Jak ktoś chce mieć bardziej żółty ser to można dodać szczyptę kurkumy razem z sodą i solą.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...wczoraj zrobilem ten ser z pieprzem i papryka mielona-wyszedl calkiem zjadliwy.tylko zezarlem go za duzo na kolacje i w nioc nie za bardzo spalem ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
...wczoraj zrobilem ten ser z pieprzem i papryka mielona-wyszedl calkiem zjadliwy.tylko zezarlem go za duzo na kolacje i w nioc nie za bardzo spalem ... Miałeś taką samą pokutę jak ja
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...wczoraj zrobilem ten ser z pieprzem i papryka mielona-wyszedl calkiem zjadliwy.tylko zezarlem go za duzo na kolacje i w nioc nie za bardzo spalem ... To Ci dobrze...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Dzisiejszej nocy pewnie też będę miała pokutę za nieoptymalne potrawy na parapetówce
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Napisze Tobie to samo co "Gwidonowi"..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Napisze Tobie to samo co "Gwidonowi".. Ale jesteś... No, zobaczymy. Noc przede mną, ale na razie czuję się świetnie Jedzonko było pychota. Po dzisiejszym popołudniu wiem, że oddaję syna w dobre ręce Myślę nawet, że tym razem nocnych anomalii nie będzie
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...wczoraj zrobilem ten ser z pieprzem i papryka mielona-wyszedl calkiem zjadliwy.tylko zezarlem go za duzo na kolacje i w nioc nie za bardzo spalem ... To Ci dobrze... [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Gwidon, za co ta czerwona kartka???
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Na imprezę pojechałam z własnoręcznie wykonanym bigosem optymalnym, którego tam nie jadłam, bo były inne, smaczne potrawy. Zjadłam za to kawałek łopatki uduszonej w ziołach (wspaniała), do tego ziemniaczki zapiekane z serem, i dwa niewielkie kwiaty kalafiora zapiekanego w jajku i bułce tartej. Na wszystkim sporo stopionego sera. Sami powiedzcie, czy nie brzmi to optymalnie? Nawet ciasto było z bitej śmietany bez grama cukru Na dzisiaj w każdym razie koniec jedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Same pyszności. Jednak Twoja rodzinka dba o Ciebie i optymalne dania przyrządza..pewnie i im one smakowały..
|
|
|
|
|
|
|
|