RG
Go
|
A co myślicie o serach z mlekowity???
Na opakowaniach akcentują, że sery są z mleka prawdziwego. I właśnie to powoduje zapalenie się czerwonej żarówki A dzisiaj w moim sklepie mlekovity była nawet sól czysta naturalnie Nie mniej sery są dobre smakowo, przeważnie kupuje sokoła lub goudę. Prawie od 5 miesięcy nie chodzę do supermarketów więc wybór mam ograniczony do okolicznych sklepów czyli żabka, mlekovita i smaki podkarpacia
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Się trochę ton sera w życiu zrobiło... Masła też. Przyjdzie czas, że wykorzystamy tą pracę i wiedzę - jak dobrze pójdzie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co myślicie o serach z mlekowity???
Na opakowaniach akcentują, że sery są z mleka prawdziwego. I właśnie to powoduje zapalenie się czerwonej żarówki A dzisiaj w moim sklepie mlekovity była nawet sól czysta naturalnie Nie mniej sery są dobre smakowo, przeważnie kupuje sokoła lub goudę. Prawie od 5 miesięcy nie chodzę do supermarketów więc wybór mam ograniczony do okolicznych sklepów czyli żabka, mlekovita i smaki podkarpacia Właśnie, ja mam taki problem, że nigdy nie jadłem żółtych, nie wiem jak powinny smakować. Na wszelki wypadek kupuję najdroższe jakie spotkam, Zyon radził Do niedawna byłem zakochany w twarogu, ale jakoś inaczej go robią, bo już tak nie smakuje i białka za dużo...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Normalnie i ja kupuję(wałem) polskie sery długo dojrzewające bursztyn i rubin ale przestałem chodzić do supermarketów więc jestem zdany na tańsze sery teraz Lekarz mi zalecił zjeść co najmniej 50g sera żółtego dziennie i tego się trzymam
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Plasterek żółtego sera posmarowany tą samą grubością masła, to jedna z moich zakąsek na ewentualnego wieczornego głoda, bo ja leń jestem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Się trochę ton sera w życiu zrobiło... Masła też. Przyjdzie czas, że wykorzystamy tą pracę i wiedzę - jak dobrze pójdzie @Blackend. Jak nic się włączysz, czuję to tak, jak czuję niektóre sery. Znaczy lubię ten zapach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Plasterek żółtego sera posmarowany tą samą grubością masła, to jedna z moich zakąsek na ewentualnego wieczornego głoda, bo ja leń jestem Dziś takie śniadanie jadłem, oczywiście wielokrotność plasterka...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Normalnie i ja kupuję(wałem) polskie sery długo dojrzewające bursztyn i rubin ale przestałem chodzić do supermarketów więc jestem zdany na tańsze sery teraz Lekarz mi zalecił zjeść co najmniej 50g sera żółtego dziennie i tego się trzymam Skąd niechęć do wizytacji supermarketów?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Skąd niechęć do wizytacji supermarketów?
"Zboczenie"/doświadcznie zawodowe?
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Normalnie i ja kupuję(wałem) polskie sery długo dojrzewające bursztyn i rubin ale przestałem chodzić do supermarketów więc jestem zdany na tańsze sery teraz Lekarz mi zalecił zjeść co najmniej 50g sera żółtego dziennie i tego się trzymam Skąd niechęć do wizytacji supermarketów? Ja dzisiaj taki obiad jadłem, ser zółty, masło, ostra papryka w proszku i trochę papryki konserwowej. Nie ma sensu jechać kawałek drogi, szukać miejsca parkingowego, stać w kolejkach, w ogóle ruszać samochód jak całe zakupy to jajka, masło, ser, boczek, śmietanka Wszystko mam pod domem, w kapciach wyskakuję na 5 minut i całe zakupy załatwione
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
Brakuje takich mikro producentów jak w krajach alpejskich, które tylko znam z telewizji niestety W Korycinie całkiej fajne sery metodą chałupniczą wytwarzają.. http://serkorycinski.com/galeria
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Brakuje takich mikro producentów jak w krajach alpejskich, które tylko znam z telewizji niestety W Korycinie całkiej fajne sery metodą chałupniczą wytwarzają.. http://serkorycinski.com/galeriaIle kosztuje taki żólty ser? Twaróg to koszt 30 zł jest
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak nic się włączysz, czuję to tak, jak czuję niektóre sery. Znaczy lubię ten zapach. No co Ty, ja tylko kibicem jestem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak nic się włączysz, czuję to tak, jak czuję niektóre sery. Znaczy lubię ten zapach. No co Ty, ja tylko kibicem jestem Kibic ważna persona. Po 42km na ambicję potrafi tak nacisnąć, że aż oczy się mrużą. Na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Koryciński w "Bacówce" mają chyba po 35 albo 38 pln
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak nic się włączysz, czuję to tak, jak czuję niektóre sery. Znaczy lubię ten zapach. No co Ty, ja tylko kibicem jestem Na "sprawdzianie przedwyborczym" jesienią 2011 w pewnej bibliotece byłeś?
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Kurcze może pomyliłem z 28 chyba ze taka marża ..
|
|
|
|
|
|
|
|