Autor
|
Wtek: POEZJA. (Przeczytany 69750 razy)
|
Zyon
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Po obżarstwie ciężko się dźwiga
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Po obżarstwie ciężko się dźwiga
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Odgrzewanie kotletów- wielu sobie chwali.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Spójrz na me dzieło, o Potężny, i rozpaczaj. Wokół szczątków Tego kolosalnego wraku pustynia się roztacza, Naga, dzika i płaska, bez końca ni początku." To z "Ozymandiasa" Shelley jako jeden z niewielu poetów mnie rusza.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Podobnież niekiedy "kumka mucha"- ciekawe. : Ach, motylki już fruwają, dni wiosenne przybywają, rybki w stawie się pluskają plim i plum i plim i plum Turkaweczka w lesie grucha, brzęczy pszczółka, bzyka mucha. Kumka żaba i ropucha kum, kum, kum, kum Wystrzeliły kwiatów pąki. Ćwirlą pliszki i skowronki. Wiosna dzwoni w leśne dzwonki din, din, din, din. Świat się śmieje razem z Misiem, pachną kwiatki, łąk strojnisie, i chrabąszcze zleciały się z prawie wszystkich świata stron. Z traw wyjrzały już pierwiosnki, w gaju śpiewa wdzięczne piosnki muzykalny i beztroski, muzykalny słowik - zuch. Aż z radości krowa grucha, ryczy pszczoła, kumka mucha, a Puchatek w słońcu pucha, puch, puch, puch!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kleszcze ssają, gzy kąsają... Tak tak, ku poetyckim uniesieniom wrócić jeszcze mam nadzieję. Na dziś jednak dość mi ziemskiej fauny, flory. Nogi swędzą, pieką. Drapania ślady kolekcjonuję. Wszak najgłupsze trasy rekreacyjne na ogół obieram. Tu pokrzywka, tam chwasteczek, poprzez błotko do kosteczek. Wracać długo? Pod krzakami? Rower ciąży... nad barkami.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Znam podobny, autor nieznany Lecz choćbyś ważył ze 120 i mierzył w gore cm ze 200 i mial ze 3-4 metry w klebie to i tak dostałbyś clownie po gebie, .
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Znam podobny, autor nieznany Lecz choćbyś ważył ze 120 i mierzył w gore cm ze 200 i mial ze 3-4 metry w klebie to i tak dostałbyś clownie po gebie, . Tylko kto niziołka podsadzi?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Kleszcze ssają, gzy kąsają... Tak tak, ku poetyckim uniesieniom wrócić jeszcze mam nadzieję. Na dziś jednak dość mi ziemskiej fauny, flory. Nogi swędzą, pieką. Drapania ślady kolekcjonuję. Wszak najgłupsze trasy rekreacyjne na ogół obieram. Tu pokrzywka, tam chwasteczek, poprzez błotko do kosteczek. Wracać długo? Pod krzakami? Rower ciąży... nad barkami. nie 'dzwonkujesz' w Nd,to i rower ciazy
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Znam podobny, autor nieznany Lecz choćbyś ważył ze 120 i mierzył w gore cm ze 200 i mial ze 3-4 metry w klebie to i tak dostałbyś clownie po gebie, . Tylko kto niziołka podsadzi? a z drabini (nie)laska? ewentualnie jaki podnozek
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Znam podobny, autor nieznany Lecz choćbyś ważył ze 120 i mierzył w gore cm ze 200 i mial ze 3-4 metry w klebie to i tak dostałbyś clownie po gebie, . Tylko kto niziołka podsadzi? a z drabini (nie)laska? ewentualnie jaki podnozek Za przeproszeniem, dwa małe zajebańce potrafią bez zmrużenia oka takiego zwierza posadzić, że ho, ho. Wtedy drabnia nie będzie potrzebna, a natury człowieka i tak nie zmienisz ... precież.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Znam podobny, autor nieznany Lecz choćbyś ważył ze 120 i mierzył w gore cm ze 200 i mial ze 3-4 metry w klebie to i tak dostałbyś clownie po gebie, . Tylko kto niziołka podsadzi? a z drabini (nie)laska? ewentualnie jaki podnozek Za przeproszeniem, dwa małe zajebańce potrafią bez zmrużenia oka takiego zwierza posadzić, że ho, ho. Wtedy drabnia nie będzie potrzebna, a natury człowieka i tak nie zmienisz ... precież. Ale ustawka to zwykle solo
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zawsze lubilem ten wiersz Lecz chocby przyszło tysiac atletów I kady zjadłby tysiac kotletów, I kady nie wiem jak sie nateał, To nie udzwigna - taki to ciear! Znam podobny, autor nieznany Lecz choćbyś ważył ze 120 i mierzył w gore cm ze 200 i mial ze 3-4 metry w klebie to i tak dostałbyś clownie po gebie, . Tylko kto niziołka podsadzi? Pieknosc mu doda skrzydel Albo podlozy pare ksiazek i styknie. Jedna Biochemia to zawsze pare centymetrow doda
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Sandman80
Go
|
|