WojciechS
Go
|
wykonywanej pracy ...w rozumieniu ilości pobranej lub oddanej energii między otwartymi układami fizycznymi...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
wykonywanej pracy ...w rozumieniu ilości pobranej lub oddanej energii między otwartymi układami fizycznymi... I od energii słonecznej,bo jesteśmy "dziećmi słońca".
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ja też się docieram do ŻO (DO). I mogę z pewnością stwierdzić że takie jedzenie jest po pierwsze za mało treściwe. Mam dokładnie to samo, jak nie zjem jak trzeba to potem myślę o jedzeniu i od zapychania się broni mnie tylko silna wola. Co i tak nigdy dobrze nie wpływa na samopoczucie. Psychologa oczywiście należy omijać z daleka, ale trzeba też zacząć się realnie odżywiać, a to znaczy często również że trzeba urozmaicić dietę. Jajka są dobre, ale widzę po sobie, że kiedy czasem zjem coś czego długo nie jadłem lub jadam rzadko wtedy sytuacja poprawia się. Tutaj trzeba trochę pogłówkować oczywiście, a organizm wprowadzony na właściwie tory sam powinien intuicyjnie wskazywać na co ma ochotę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
jem białka zawsze w granicach 30 - 40 g
"arizona" BACA dobrze Ci radzi z tym białkiem. Piszesz, że zawsze jesz białka 30 -40 g to stanowczo za mało w okresie początkowym.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Baca ma calkowita racje. Taka ilosc bialak wystarcza dla emeryta siedzacego przed kompem caly dzien i to pod warunkiem, ze jest to bialko z zoltek. Aktywny czlowiek musi zjadac 1g bialka na 1 kg wagi nalezytej i to dobrego bialka.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
No a człowiek z deficytami, z toczącymi się procesami chorobowymi (leczącymi), pewnie musi tego białka jeszcze trochę więcej.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Choroba to juz inna sprawa i zalezy jaka choroba.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Baca ma calkowita racje. Taka ilosc bialak wystarcza dla emeryta siedzacego przed kompem caly dzien i to pod warunkiem, ze jest to bialko z zoltek. Aktywny czlowiek musi zjadac 1g bialka na 1 kg wagi nalezytej i to dobrego bialka.
Tak "Zeto" - ale dobrze by było jeszcze dodać, że po okresie przebudowy zmniejszamy ilość zjadanego białka.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Tak "Zeto" - ale dobrze by było jeszcze dodać, że po okresie przebudowy zmniejszamy ilość zjadanego białka. Alicja ma ponad 40 lat wiec okres przebudowy jeszcze sie nie zakonczyl.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Ups - to nie byt temat Alicji, sorry
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jakieś rady? Zacznij być Człowiekiem, a nie zwierzęciem. Po to masz ROZUM, aby zapanować nad instynktem. Wojtusiusiu. Toż to korytkowa rewelka. ... a to od brata, ekstra! *
|
|
|
|
|
|
|
|