juan
Go
|
witajcie mam pytanie mianowicie ile moge dziennie zjesc jajek zjadam 3 jajka na śniadanie,jesli chodzi o obiad to nie zawsze mam przygotowany posilek wiec zjadam nastepne 3 jajka,ale czy to nie za duzo jak na 1 dzien?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Robię podobnie.Na śniadanie zjadam jajecznicę z dwóch lub trzech jajek,a jak nie mam czasu ugotować obiadu,to zjadam znów to samo.Ale to w sumie sporadycznie,jak gdzieś muszę jechać,a nie ugotowałam nic na dwa dni.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
6 jajek = ok. 45g białka i z 30g tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
U mnie od roku śniadanie zawsze tak samo omlet z jednego całego jajka + trzy żółtka na 30 gr masła i 20 gr powideł śliwkowych Czasem do tego bita śmietana 30 %
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ja robię córce omleta ,od kilku już lat.Czasem chce z serem żółtym,na to ogórek kiszony.Ja omletów niestety nie lubię.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
6 jajek = ok. 45g białka i z 30g tłuszczu. Iga dzieki a jesli chodzi o omlety to ja jeszcze ich nie jadlam,nie wiem jak sie je robi :oops i balabym sie porazki
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
6 jajek = ok. 45g białka i z 30g tłuszczu. RTS dzieki musze zwazyc jajka? czy nie,w sumie to te jajka są średniej wielkosci
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ja to raczej cudów nie robię z tymi omletami.Wbijam dwa jajka ,dodaję trochę soli,pieprzu,ubijam,a potem wlewam to na rozgrzany tłuszcz.Smażę z jednej i drugiej strony. Jak córka chce żółtego sera ,to jeszcze kładę na tego omleta ten ser,na patelni,wtedy tak fajnie się topi.Potem ogórka kiszonego pokrojonego w plasterki.Musi jej to smakować,bo zjada z dwóch jajek całego.Tak po prawdzie,to ona tylko to lubi.Tylko tego omleta zjada całego,mięsa nie lubi.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...w 100g bialka jaja kurzego jest10.8g bialka , w 100g zoltka jaja kurzego jest 16,3 biakka i 31,9g tluszczu ...
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
RTS dzieki musze zwazyc jajka? czy nie,w sumie to te jajka są średniej wielkosci Jeśli chodzi o wyliczanki to praktycznie jest np. pamiętać że jedno średnie jajo to 7g białka, 5g tłuszczu (jeśli zjada się całe).
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
Jeśli chodzi o wyliczanki to praktycznie jest np. pamiętać że jedno średnie jajo to 7g białka, 5g tłuszczu (jeśli zjada się całe). dziekuje Ci juz zapisałam czyli ja przy moim wzroście 172cm,mogłabym tych jajek zjesc 10?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
dziekuje Ci juz zapisałam czyli ja przy moim wzroście 172cm,mogłabym tych jajek zjesc 10? A na ile w sumie masz ochotę?Dałabyś radę zjeść np. z dziesięć całych jajek w jeden dzień?Ja z 6 dałabym radę,ale chyba więcej białka już bym nie wcisnęła.Jakieś może węgle,ale nic ponad to.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
dziekuje Ci juz zapisałam czyli ja przy moim wzroście 172cm,mogłabym tych jajek zjesc 10? Teoretycznie tak ale ja niestety nie mam pojęcia ile Tobie potrzeba w praktyce.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jeśli chodzi o wyliczanki to praktycznie jest np. pamiętać że jedno średnie jajo to 7g białka, 5g tłuszczu (jeśli zjada się całe). dziekuje Ci juz zapisałam czyli ja przy moim wzroście 172cm,mogłabym tych jajek zjesc 10? Pod warunkiem jednak, że w ciągu dnia nie jadłabyś innych wartościowych białek.
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
dzisiaj zjadłam 6 jajek do tego surówke i od godziny 14.30 jestem syta co bardzo mnie cieszy,tylko ze w tych 6 jajkach mam za mało białka i tłuszczu wiec zjadam troszke sera fety i jest ok,czyli te 6 jajek mi starcza
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
A jakich dziennych proporcji się trzymasz ??
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
dzisiaj zjadłam 6 jajek do tego surówke i od godziny 14.30 jestem syta co bardzo mnie cieszy,tylko ze w tych 6 jajkach mam za mało białka i tłuszczu wiec zjadam troszke sera fety i jest ok,czyli te 6 jajek mi starcza
To ile posiłków dziennie zjadasz?
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
A jakich dziennych proporcji się trzymasz ??
b-70 t-108 w-40 a jesli chodzi o posiłki za zjadam 2 to znaczy sniadanie i obiad
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
b-70 t-108 w-40 a jesli chodzi o posiłki za zjadam 2 to znaczy sniadanie i obiad
Późne śniadanie i obiadokolację?
|
|
|
|
|
|
|
juan
Go
|
Późne śniadanie i obiadokolację? tak z tym ze sniadanko nie zawsze jest pózne,a obiadokolacja jest ok.godz.14
|
|
|
|
|
|
|
|