Autor
|
Wtek: Witaminy, witamiy (Przeczytany 52822 razy)
|
maf
Go
|
Jak byłam dzieckiem,to leciała mi krew z nosa.Zdarzało się to latem w upały.Krwotok taki.Wtedy wskakiwałam na hamak i leżałam z zimnym okładem na nosie.
Pamietam, jak bylem maly(a bylo to ho-ho, albo jeszcze wiecej) tez mi leciala krew z nosa. Pamietam, ze mama dawala mi wachac wacik nasaczony octem, i glowa do gory. Dziwne, bo przeciez ocet rozpuszcza krew. Zimne oklady weszly dopiero pozniej, tak jak jalowe opatrunki na oparzenia , a nie smarowanie maslem. Ale krwotoki z nosa to wynik oslabienia organizmu(podobno). Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ale krwotoki z nosa to wynik oslabienia organizmu(podobno). Pozdr maf
To może być takie osłabienie,że jak się jest dzieckiem,podłubiesz sobie trochę w nosku,a tam jest tzw.plamka Kiesselbacha-skupienie naczyń krwionośnych,jest gorąco i taki krwotok można łatwo wywołać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czy wit.D3 z jakiegoś wodno-olejowego popularnego preparatu typu Devikap wchłonie się przez skórę?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A to dla Ciebie czy dla pupila ? A po co przez skórę ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Alantavit na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A nadmiar D nie działa tucząco ? gdzies coś czytałem , i nie mogę sobie przypomnieć gdzie ... poprawcie mnie jak się mylę ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chcę coś sprawdzić w związku z nagimi formami ssaków domowych Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A nadmiar D nie działa tucząco ? gdzies coś czytałem , i nie mogę sobie przypomnieć gdzie ... poprawcie mnie jak się mylę ...
Tego nie wiem, ale jakąś hiperkalcemię na pewno. Zwierzętom opasowym ogranicza się dostęp do słońca i do światła w ogóle...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ło matko tak myślałem że o to chodzi , tylko miej umiar i nie bądż jak Frankenstein w swoich poczynaniach ..
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chcę coś sprawdzić w związku z nagimi formami ssaków domowych
Już myślałem, że akselotle chcesz smarować, albo jakie wąskopyskie!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sciemnia na pewno. Sam bedzie to jadl i sie smarowal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak to było? Sami srata, a na kotka zwalata....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak to było? Sami srata, a na kotka zwalata.... Świnki, o świnki morskie chodzi. A zwłaszcza Skinny i Baldwin Nagie kotki są spoko, jak to kotki...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak to tak bez odrobiny sierści?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale jak to tak bez odrobiny sierści? Bez odrobiny to tylko golonka powinna być Jak sama nazwa... Bezwłose odmiany zwierząt, są stosunkowo ok, gorsze potwory "produkują". I zwykle odrobinę mają, a to na głowie, a to znowu na wulgaryźmie
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
http://jop.ascopubs.org/content/6/2/97.fullJa wiem , że odpowiedni poziom witaminy D pomaga utrzymać prawidłowa wagę. Jest niezbędna dla homeostazy. Nadmiar witaminy A bardzo ciężko sobie zafundować.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak to było? Sami srata, a na kotka zwalata.... Świnki, o świnki morskie chodzi. A zwłaszcza Skinny i Baldwin Nagie kotki są spoko, jak to kotki... Correct. "Sami srata, a na nieowłosione świnki zwalata...".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak to było? Sami srata, a na kotka zwalata.... Świnki, o świnki morskie chodzi. A zwłaszcza Skinny i Baldwin Nagie kotki są spoko, jak to kotki... Correct. "Sami srata, a na nieowłosione świnki zwalata...". Tera lepi
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
http://jop.ascopubs.org/content/6/2/97.fullJa wiem , że odpowiedni poziom witaminy D pomaga utrzymać prawidłowa wagę. Jest niezbędna dla homeostazy. Nadmiar witaminy A bardzo ciężko sobie zafundować. Nie czytasz DD?! Niskowęglowodanowcy powinni jak ognia unikać tranu, ze względu na wit.A właśnie. Za to wegetarianie powinni używać tranu, bo wiadomo, że z roślin jest
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie czytam DD. W modnym nurcie weganizmu, wegetarianizmu, itp. Jednym słowem gwiazdorzenia , tak to określam zapomniano o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach. Sa one podstawą do prawidłowej angiogenezy. Zaniżone poziomy witaminy A negatywnie wpływają na rozwój płodu m.in. a zaniżony poziom witaminy D sprzyja rozwojowi raka. Od kiedy tran jest pochodzenia roślinnego? Czy czegoś nie wiem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|